Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Valium mot flyskrekk


Mystikal1

Anbefalte innlegg

Hei

 

Skal snart på en 5 timers flytur. Før har jeg prøvd med ta en tablett (Valium) før jeg går ombord på flyet, dette hjelper med en gang! Men så etter et par timer går det over, og jeg kjenner at angsten kryper inn. Går det ann å ta en tablett da, før landing? Eller blir det for mye? Er ekstremt redd under landing og takeoff.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hjelper Valium mot flyskrekk? Jeg har fått det av legen, skal på apoteket for å få en sånn Schengen/EU-attest. Jeg har hatt pillene i 2 år (går ut neste år), men tør liksom ikke ta dem når jeg skal fly fordi jeg er redd for hvordan jeg vil reagere. Vanligvis, uten å ha fått i meg noe, reagerer jeg med kaldsvette, hyperventilasjon, tårer, følelsen av å bli kvalt, gjerne uker/måneder i forveien samt på flyet, og dette er ubehagelig...Reaksjonen på Valium kan vel ikke være noe verre?

 

Jeg har lest en bok, Allen Carr's "Endelig glad i å fly", og jeg er roligere nå enn jeg vanligvis er når det nærmer seg en flytur (boken anbefales, i hvert fall som et forsøk). Jeg skal også ha en 5 timer (og 40 minutter) flytur, om 19 dager, og er som nevnt rolig. Men hvis jeg tar en Valium ca. 1/2 time før vi letter, og denne gir seg etter omtrent 2 timer, er det da, som det spørres om, trygt å ta en til? - Men hva med den siste 2 timers perioden? Er det trygt å ta en til da, eller skal jeg "holde ut"?

 

Jeg skal prøve meg nedover uten å ta noe, synes det er mer behagelig å fly i dagslys. Men 2 uker senere, hvis det er mørkt må jeg kanksje ty til Valium, for alles skyld.

Lenke til kommentar

Etter å ha tatt Valium sist, kunne jeg snakke normalt, se ut av vinduet og nyte maten ombord. Så ja, det er bedre enn å sitte nervøst under hele flyturen. Men bare lurer på om to blir for mye. :ohmy:

Det føltes nesten ut som om jeg var litt småfull, jeg lo litt av ting jeg vanligvis ikke ler av, og gikk litt rart, men det var verdt det. :!:

Endret av Mystikal1
Lenke til kommentar

Det finnes vel fortsatt kurser der folk med flyskrekk kan få hjelp til å overvinne angsten sin. (SAS?)

 

For det er jo en irrasjonell fobi det er snakk om, og i de fleste tilfeller kan man bli kvitt sånne. Det må jo i lengden være bedre enn å gumle valium? (Fjern årsaken istedenfor å døyve symptomene.)

Lenke til kommentar

Det er ikke farlig å ta 2-3stk, men kan selvfølgelig risikere å føle seg fjern/full. Så lenge du holder deg under 50mg så er du ikke i fare for overdose iallefall. Men du kommer sansynligvis til å føle deg ruset. Husk også at alkohol forsterker effekten.

 

Ta en titt på vival eller valium på felleskatalogen.no

Endret av tonna
Lenke til kommentar
Det finnes vel fortsatt kurser der folk med flyskrekk kan få hjelp til å overvinne angsten sin. (SAS?)

 

For det er jo en irrasjonell fobi det er snakk om, og i de fleste tilfeller kan man bli kvitt sånne. Det må jo i lengden være bedre enn å gumle valium? (Fjern årsaken istedenfor å døyve symptomene.)

9065176[/snapback]

 

Flyskrekk er ikke nødvendigvis en irrasjonell fobi, selv om det er mange, stort sett de som ikke er redd for å fly, som mener det. Det er ikke sikkert at SAS sine kurs hjelper, for det kommer an på hva med det å fly man er redd for. Boken til Allen Carr har hjulpet meg mye, men det å ha noe beroligende i bakhånd er ofte en hjelp i seg selv - bare vite at man har muligheten i tilfelle den klamme hånden strammer seg enda mer rundt halsen på en.

 

Til tonna: min valium er på 2 mg.

Lenke til kommentar
Flyskrekk er ikke nødvendigvis en irrasjonell fobi, selv om det er mange, stort sett de som ikke er redd for å fly, som mener det. Det er ikke sikkert at SAS sine kurs hjelper, for det kommer an på hva med det å fly man er redd for.

9066177[/snapback]

Hva er det som er så "rasjonelt" med å ha flyskrekk, da? Hva er det man har angst for?

 

Er det virkelig helt feil å sette det i samme kategori som andre "fobier"? Høyder, trange rom, folkemasser, edderkopper, osv.

Lenke til kommentar
Hva er det som er så "rasjonelt" med å ha flyskrekk, da? Hva er det man har angst for?

 

Er det virkelig helt feil å sette det i samme kategori som andre "fobier"? Høyder, trange rom, folkemasser, edderkopper, osv.

9066260[/snapback]

 

Ja, skal det bli en sånn tråd ja, hvor man spør om en ting, og så blir man bombardert av folk som ikke lider av det samme. Jeg sa ikke at det ikke er en fobi. Skal jeg si da at jeg, som trives med folk rundt meg, ikke skjønner hvorfor andre er redd for folkemasser, eller hvorfor folk låser seg inne fordi de er redde for å gå ut. At de er irrasjonelle fordi jeg ikke forstår det? For MEG er det forståelig at jeg og andre ikke liker å fly, og da spiller det ingen rolle om ALLE andre synes at jeg er irrasjonell.

 

Noen som har flyskrekk liker ikke det trange rommet. Andre er redd for det at man er flere tusen fot over land. Andre igjen for terrorister. Jeg har i tillegg til "flyskrekk" nøtteallergi. På fly serveres det peanøtter. Puster jeg inn luften som folk som spiser peanøtter (hvis de sitter i nærheten av meg) puster ut, kan jeg dø hvis jeg ikke setter sprøyten raskt nok. På en flytur til Florida en gang skjedde dette. Det er ikke hovedgrunnen til at jeg ikke liker å fly, men er det fortsatt irrasjonelt å ikke ville være på et fly? Kanskje hodet mitt bare ikke er så rasjonelt som ditt. Eller kanskje du bare ikke er redd for noe.

Endret av spirrevipp1
Lenke til kommentar
Det skal utrolig mye til å ta overdose av diazepam (virkestoffet i valium)

Det var nytt... At man kan i det heletatt kunne ta overdose av diazepam... (Benzodiazepin)

Kanskje du bør faktasjekke utsagnene før du slenger ut møkk.. :thumbdown:

 

men husk at det er VELDIG vanedannende.

Du blir ikke avhengig fysisk, men du blir redd for angsten, og derfor forsetter du.

 

Det er også klasifisert som narkotika så hvis du blir stoppet med dem i tollen så kan du regne med 3000+ i bot. Man kan få en schengen avtale hvis man har resept på de da.

Sørg for at du har legelapper.

Psykologisk er det letter å ta det som en mann.

Angst kommer av traumatiske opplevelser. (f.eks ulykker, skrekhistorier, film osv...) Du må ta det som småbarn tar spøkelsehistoriene..

 

Sjangsen for at et fly styrter er mindre enn, sjangse for å blir påkjørt i gangfeltet...

Endret av Vaio
Lenke til kommentar
Sorry hvis jeg plager deg, men jeg trodde vi diskuterte flyskrekk og ikke nøtteallergi. (Nøtter finnes og spises omtrent overalt, så vidt jeg vet.)

 

Hvis du foretrekker symptombehandling med valium fremfor å forsøke å bearbeide årsaken til angsten, så er det helt opp til deg.

9066512[/snapback]

 

Så du skjønte ikke det at min nøtteallergi bidrar til at jeg ikke liker å fly?

 

Hvis du leser mine innlegg høyere opp kan du se at jeg ikke har brukt Valium mot flyskrekken, men at jeg flyr for det, og at jeg føler at det er greit å ha i bakhånd når skrekken griper en helt, og at jeg derfor lurte på om det faktisk virker.

 

Beklager Mystikal1 at dette har sklidd ut...

Lenke til kommentar

Kansje det er du som bør faktasjekke litt. Ta en titt på felleskatalogen og wikipedia.

 

 

Fra wikipedia:

The oral LD50 (lethal dose in 50% of the population) of diazepam is 720mg/kg in mice and 1240mg/kg in rats.[6] D. J. Greenblatt and colleagues reported in 1978 on two patients who had taken 2000 and 500 mg of diazepam, respectively, went into moderately deep comas, and were discharged within 48 hours without having experienced important complications in spite of having high concentrations of diazepam and its metabolites—desmethyldiazepam, oxazepam, and temazepam—according to samples taken in the hospital and as follow-up

 

Kaller du kramper, hodepine og kraftige smerter i kroppen for psykisk avhengighet? Snakk med noen som har sluttet med diazepam så skal du høre hvor jævli det kan være.

 

Man er nødt til å schengenavtale for å ha lov til å ta de inn og ut av landet.

 

Ta en titt på http://www.patient.co.u for å finne en større liste over ting man kan oppleve når man slutter.

    * Psychological symptoms - such as anxiety, depression, panic attacks, odd sensations, nightmares, feeling as if you are outside your body, feelings of unreality, or just feeling awful. Rarely, a serious mental breakdown can occur (psychosis).

    * Physical symptoms such as sweating, unable to sleep, headache, tremor, feeling sick, feeling unsteady, palpitations, muscle spasms, and being oversensitive to light, sound and touch. Rarely, convulsions (seizures) occur.

    * In some cases the withdrawal symptoms seem like the original anxiety symptoms.

Endret av tonna
Lenke til kommentar

Fint med en diskusjon! Jeg skjønner at folk er redd for forskjellige ting, det er jo bare naturlig! Under landing og takeoff er jeg mest redd, av forskjellige grunner. Alle de forskjellige lydene, om flyet ikke tar av, eller om flyet lander feil. Under selve flyturen er jeg redd for om noe skal skje med meg. Du er jo tross alt langt unna det meste. Hva skjer hvis du får et hjerteinfarkt, nyresvikt, eller andre alvorlige ting? Dette er jo en liten sannsynelighet, men du vet jo aldri. :dontgetit: Også er jo selvfølgelig høyden en skremmende faktor.

 

Tror ikke kroppen tåler så mye påkjenning under en såpass lang tid som en flytur pleier å vare.

Lenke til kommentar
Kansje det er du som bør faktasjekke litt. Ta en titt på felleskatalogen og wikipedia.

Basic and Clinical Pharmacology; Bertram G. Katzung, 10th edition (2007 ®):

Deviations from a linear dose response relationship, as shown for drug B, require proportionately greater doseage increments to achieve central nervous system depression more profound than hypnosis. This appears to be the case for benzodiazepines......

Ser man på grafen på side 347 (Sedative -Hypnotics Drugs)

Så går grafen parallelt/flater ut mot "anestesia (bedøvenhet)".

Det betyr: "Ingen konsentrasjon" kan føre til Koma, hvis stoffet ikke blir/ble misbrukt med alkohol.

Det er fordi stoffet er "Rate limited."

 

Dessverre har du misforstått konseptet: "Overdose"

 

 

Kaller du kramper, hodepine og kraftige smerter i kroppen for psykisk avhengighet? Snakk med noen som har sluttet med diazepam så skal du høre hvor jævli det kan være.

Jeg kaller dette for bivirkninger etter lengre bruk.

Det er forskjell mellom withdraw symptoms og physical-dependency, Eks: En kokain/heroin avhengig, kan dø av hypotenson/hjertesvikt p.g.a mangel på stoffet.

 

Dette vil ikke skjer med benzodazepine. Mao. Man vil ikke dø av mangel på stoffet.

Avhengighet er psykisk .

 

 

Angående Wikipedia og felleskatalog; Enkelte ord kan blir mistolket av allmenn.

Det er farlig å gi råd, fordi du ikke har forstått konseptet av ordet, i forstanden det er skrevet for.

Dette er grunnen til at folk ta enten for mye eller for lite av medisin som blir/ble skrevet.

 

Det er en grunn for at farmakologi er et 5års universitets studie. :whistle:

Ellers kunne alle har blitt en farmakolog.. Med litt felleskatalog og wikipedia.. :hrm:

edit: leif

 

vaio ;)

Endret av Vaio
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Slutt å snakk tull vaio. Du blir fysisk avhengig av benzodiazepiner og du kan dø av abstinensene. De symptomene han listet opp er abstinenser, ikke bivirkninger. Og man trenger ikke kunne dø av abstinenser før man kan kalle det fysisk avhengighet.

 

Så ja, det er dumt av deg å gi råd om noe du tydeligvis ikke kan noe om, så vennligst la vær.

Lenke til kommentar

Jeg likte også å fly da jeg var mindre, men nå liker jeg det ikke. Men, bae så det er sagt: klarte flyturen til Gran Canaria helt fint, uten valium. Vivalen lå helt rolig i vesken min og forblir uåpnet, selv om tårene spratt i alle retninger under take-off.

 

Vi fløy MyTravel, og kjæresten min sa til en av flyvertinnene at jeg har flyskrekk. Da kom hun bort da flyet begynte å rulle ut mot rullebanen, og forklarte hva alle lyder var, hvordan flyet fungerer osv. Det var en utrolig god hjelp, så det anbefales.

 

Når det gjelder alkohol for å dempe skrekken: jeg drikker ikke noe særlig til vanlig, men når jeg har flydd har jeg tatt en liten Bailey's, og det hjelper. Nå vet jeg ikke om det hjelper fordi det hjelper, eller fordi jeg tror det virker, men det roer meg, og da er alle fornøyd.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...