Gå til innhold

Batteriet har døde celler?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Stod i dag og laget mat med laptopen på kjøkkenet, da den gikk fra 90% batteri til 7% sånn plutselig. Dette ble registrert med bl.a. windows sin batterindikator og NHC.

Celler som er døde eller bare batteriet som begynner å bli "sliten", mon tro? :hmm:

Flere som har vært borti dette før?

 

Laptopen er forresten en Dell inspiron 6000 med et 9-cellers batteri (80 Wt).

 

Takk på forhånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er nok ikke klattladning gitt... Batteriet mitt har blitt ladet ut for så å lades helt opp igjen.

 

Men du har kun et års garanti på batteri, da det regnes som forbruksvare.

 

Selv sendte jeg en mail til Dell og fikk nytt batteri dagen etter. Men pc'en min var under ett år da.

Lenke til kommentar
Unnskyld, er det bare meg eller er det umulig å finne en mail-adresse til kundeservice eller? :-\

Fant "kontakt oss via email" og må slenge på ordrenummeret og sånt. Det gidder jeg ikke grave frem i kveld. :p

9039887[/snapback]

Er utrolig vanskelig å finne ut mail adressen dies.

 

EDIT: Bare glem den, du må ha service id'en din...

 

http://support.euro.dell.com/support/email...c=no&l=no&s=gen

Endret av 2mmy91
Lenke til kommentar
Er nok ikke klattladning gitt... Batteriet mitt har blitt ladet ut for så å lades helt opp igjen.

9039753[/snapback]

Nettopp dette kan være grunnen. Lithium-batterier, spesielt Polymer-typen som blir mer og mer populært tåler ikke fullstendig utlading. De skades av dette. Det er svært få av forbrukerene som faktisk er klar over dette, og derfor oppstår slike problemer.

 

For å si det enkelt: Lithium-batterier har to tilstander de ødelegges av: Fullt oppladet, og fullt utladet.

 

Det største problemet er når laderen står i hele tiden. Da ligger batteriet fullt oppladet konstant, og dette skades det av. Det andre er de som utlader batteriet helt. Dette skader også batteriet, og anbefales ikke. Det anbefales at batteriet kjøres igjennom èn ladesyklus pr. måned minium. Dette kan f.eks være fullstendig fra 100% til 0% (anbefales ikke) èn gang, to ganger 100-50%, 4 ganger 100-75%, eller bare helt tilfeldig utlading som tilsammen utgjør 100%.

 

Det er normalt at Lithiumbatterier mister kapasitet. Dette skjer uansett bruk, men om man følger ovennevnte bruk så vil batteriet holde til ca. 300 ladesykluser før det har vesentlig lavere kapasitet (NB: -Polymer har lavere levetid enn -Ion). Dette utgjør en levetid på typisk 3 år. Når de mister kapasitet vil man typisk merke at de plutselig hopper ned mange prosent i ladingsprosent. Dette er fordi elektronikken i batteriet oppdager dette, og modifiserer dens oppgitte kapasitet.

Lenke til kommentar

Alt over 10% er greit. Så lenge batteriet brukes normalt trenger man ikke å bry seg egentlig om annet enn at man unngår å gjentatte ganger lade det ut til mer enn 10% av full kapasitet.

 

Dersom man aldri bruker batteriet, men likevel vil bevare det kan man iblandt lade det ut f.eks til 50% av full kapasitet, for så å lade det opp igjen. F.eks gjøre dette hver 2. uke.

Lenke til kommentar

jeg kjøpte en Dell Latitude D800 høsten 2004 den ble hyppig dratt ut og inn av støpsel når den ble flyttet rundt, og når jeg har med meg i bilen til hytta så rekker jeg å se en dvd og spille litt før batteriet nærmer seg slutten. Når pcen blir koblet i stikkkontakten på hytta så er det som oftest 10-25% igjen og når det sitter i stikkkontakten på hytta så står det til lading hele helgen.

 

kjøretiden er ca 2timer og 40min. Jeg bruker som oftest da full lysstyrken på skjermen.

 

Det er et li-ion batteri på 80WH

 

Kan ikke huske at batteriet har blitt noe veldig mye dårligere. Mulig det er noe flaks inne i bildet.

 

og skulle du ha noe problemer så ta kontakt med dell beste support noensinne, harddisken min krasjet og jeg forventet at jeg kom til å bli tilsendt en ny harddisk i posten ellernoesånt, men neida de sendte en kar for å spore meg opp å byttet ut disken min, nærmeste jeg har kommet hotswap :p

Lenke til kommentar

Heheh, jeg kjenner meg igjen i det du sier med kundeservicen. Opplevde akkurart det samme, ringte de litt før 4 på torsdag, fredag kl. 10 om morgenen ringte det en kar fra DHL på døren :D

 

Men angående batteri, jeg hadde det på akkurat samme måte som deg, virket som at batteriet ikke ble dårligere i det hele tatt, men plutselig en dag datt batteritiden drastisk, fra rundt 2,5 timer til en halvtime.

Lenke til kommentar

Batteri til bærbar PC har de verst tenkelig driftforhold:Stort sett alltid fulladet i kombinasjon med høy temperatur.

 

Det finnes bare en (tungvindt) metode for å sikre at batteriet skal leve lenge. Nemlig å ta det ut av maskinen når ladenivået er ca 70 % og deretter legge det på er mørkt og kjølig sted. Og ta batteriet fra dette mørke og kjølige sted et par ganger i året (eller når du skal ut på reise), la det lades opp, kjør det ned til ca 70 % nivå igjen og legg det så tilbake på det kjølige og mørke sted...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...