Gå til innhold

Ville dyr som er skadet, hva gjør man?


Anbefalte innlegg

I morges, lukket jeg opp gardinene, sola steket mot meg, jeg så ut mot parkeringsplassen (bor på studentblokk), der ute ser en 3-4 kråker, den ene prøve å fly, men har knukket vingen, og får ikke tili, å den lager rare lyder, ikke kråkerlyder slik som de andre, høres rett å slett nesten ut som måkeskrik, tenkte han hadde vondt. Slik holdt den på lenge, å det virket som om de andre kråkene forsøkte å hjelpe han, ved å vise hvordan man flyr... :cry:

 

Dette var virkelig vondt å se på, å jeg visste ikke min arme råd, hvor skulle jeg ringe?? Hvem? Jeg er svært glad i alle dyr, fugler, alt, og ville så gjerne hjelpe den stakkars fuglen. Noen som vet om fugler som har knekt vingen dør, eller om den blir bra igjen av seg selv?

 

Er det noen som vet svaret på dette? :hmm:

 

Bruker å se på discovery channel ofte, på rspca, og sos animal rescue osv, men vet at i Norge har vi ikke noe slikt, det nærmeste er vell Danmark.

Vi har dyrebeskyttelsen her jeg bor, men vet at de kun tar inn husdyr som er funnet osv.

 

Håper noen som vet hva man kan gjøre..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, med en knekt vinge vil den mest sannsynlig ikke klare seg. For hvis den ikke kan fly vil det bli vanskelig for den å komme seg frem noe sted, skaffe seg mat osv. Med mindre det går ann å få den til en dyrelege og få den operert tror jeg det mest humane ville være å drepe den. Ellers vil den bare lide en sakte, men sikker død.

Lenke til kommentar

Huff så trist... :( åååh!

Det som er så synd, er at når jeg drev å lette etter tlfnumre osv, å kikket ut av vinduet igjen, så var fuglene flyttet på seg, så de lengre opp i gata, men så ikke den med knekt vinge mer.. :( så ville bare høre om hva som skjedde med den, noen som vet noe om hvordan kråker fungerer på den måten? om de hjelper hverandre, eller om de dreper den sårede?

Lenke til kommentar

Husker en måke hadde knekt vingen i linjenettet. Jeg bor ikke mer en 10 meter fra skolen og rektoren hadde lagt merke til hva som skjedde. Han hentet øksen (siden vi ikke hadde noen annet) og drepte den. Han mente det at det ikke var noe man kunne gjøre fordi den ikke ville kunne finne mat på egenhånd, unngå rovdyr osv.

 

Dessuten ville ikke vingen noengang helbredes igjen.

Lenke til kommentar

Ikke si slikt da.. :(

 

Nei skulle ha fått fatt i den å fått gjort noe, stakkars liten fugl! :( Den så så lei seg ut liksom i tillegg, forferdelig å se på altså.. :( Men den forsvant så fort, den prøvde å ta springfart å fly, men greide d ikke, vingen bare snurret rundt nesten, svært vanglete... :( Herregud, blir skikkelig trist! :cry:

Lenke til kommentar

Jeg skjønner deg jeg, men det mest humane hadde vært å tatt livet av den, en brukken vinge på en fugl er som en brukket vinge på at modell fly, den kan ikke fikse, men må bygges opp på nytt, og det er vanskelig på en fugl :p

 

SÅ vis du hadde hatt en salongrilfe eller lignende, så ville jeg tatt livet av den, eller tatt på meg noen hansker og knekt nakken på den.

Lenke til kommentar

Lol, ekke en fyr, er jente jeg.. :p

Huff, ja sku ønske jeg hadde hatt både rifle og mot til å gjøre det når jeg så det, men nå er det for sent.. Den ligger sikkert en plass nå,å bare venter.. Eller håper noen andre har sett det, og kanskje rukket å gjøre noe med den. Huuuff... :(

Har et ganske godt luftgevær da, så viss jeg ser den igjen, skal jeg ende dens lidelser...

Lenke til kommentar
Har et ganske godt luftgevær da, så viss jeg ser den igjen, skal jeg ende dens lidelser...

9008886[/snapback]

 

Haha, tror den er blitt pint nok :p

 

Brekk nakken på den, det er det mest humane. Vis du finner den da, selvfølgelig.

 

Har du ikke en far eller en bror som kan hjelpe deg?

Endret av Den store P
Lenke til kommentar

Du må beklage enkelte brukeres uvitenhet. Men det er ikke mange jentene her på forumet, og mange antar derfor ofte at en bruker som regel er av det mannlige kjønn. ;) Hehe, men da vet man hvertfall at tinyb00m er jente.

 

Når det er sagt, ikke bruk luftgevær mot fugl. Selv om du kanskje har et godt luftgevær kommer du kanskje til å måtte skyte den flere ganger for at den skal dø helt. Derimot ville jeg anbefale å brekke nakken på den, eller ta en øks og halshogge den. Det høres kanskje brutalt ut, men da dør den fort, nærmest med en gang.

 

Edit: Det er veldig få dyrearter i verden hvor kanibalisme er noe særlig utbredt. Det gjelder også fugler. De andre kråkene vil mest sannsynlig ikke spise den opp. Derimot kan det hende at en katt eller annet villt rovdyr finner den og spiser den. Isåfall har naturen gått sin gang og fuglen har endelig fått dø.

Endret av Snorre
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...