Gå til innhold

Uværet på østlandet


Anbefalte innlegg

Da er jeg tilbake med noen bilder. Det har vært over et halv år siden jeg virkelig har drevet med dette, og nå har jeg endelig fått det på følelsen igjen.

Det første bildet jeg vil dele med dere er et bilde som ble tatt i dag her på Geilo, etter enorme nedbørsmengder de siste dagene.

Om noen har noe å si, så hadde dette vært flott.

post-39493-1183627268_thumb.jpg

Endret av Ustedalen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bildet er fryktelig lite, kunne tenkt meg det litt større for å gi kritikk...

 

Uansett, tror jeg ville ha beskjært litegranne mer på venstreside. Himmelen er utbrent, men det er det vanskelig å få gjort noe med i ettertid. Etter mine egne fotoeventyr i helgen, er jeg smertlig klar over vanskene med å eksponere en variert skyet himmel korrekt...

Lenke til kommentar

Nå er jeg så absolutt ingen ekspert så slike uttalelser overlater jeg til dem som er det.

 

Jeg syns at du har tatt et veldig bra bilde, lyset er i mitt syn helt perfekt, skyene er helt utrolig flotte, elven er flott og ikke minst er broen verdt en ramme i seg selv.

 

Det eneste jeg har å utsette er den steinen/bergknatten i forgrunnen der, den passer liksom ikke helt inn.

 

Bra skutt ;)

Lenke til kommentar

Det er som det sies litt smått til å få noen skikkelig følelse av, men det lille jeg ser har en slags malerisk "feel" over seg, som formidler kraften i naturen ganske godt. Personen på broen funker også godt. Thumbs up, men jeg skulle gjerne sett det større.

Lenke til kommentar

Det er lenge siden jeg har sett noen av dine bilder, Ustedalen, og du skuffer ikke. Dette er flott håndtverk. Jeg synes JohnMerric tar helt feil med den beskjæringen. Det er jo det området som markerer den flotte diagonalen i bildet. Uten begge bildekantene så ødelegger man jo den tydelige komposisjonen, som imponerer meg etter en stunds studering av bildet. Vannet og himmelen er flott og setter en trolsk stemning til sammen.

Det eneste er at størrelsen ikke yter bildet noen som helst rettferdighet.

Lenke til kommentar

Liker det du har gjort med lang lukkertid og heller trå til med litt mindre blenderåpning, effekten kan ofte bli litt klissete, eller amatørmessig på vann, og må brukes med omhu, men ettersom resten av bildet klarer å stå så godt på egne ben som det gjør, funker det bare som en bonus. Som nevnt kunne du sikkert gjort blenderåpningen enda mindre slik at du kunne fått himmelen perfekt, og heller ordnet resten etterpå, menmen. Bra skutt:)

Lenke til kommentar
Jeg syns at du har tatt et veldig bra bilde, lyset er i mitt syn helt perfekt, skyene er helt utrolig flotte, elven er flott og ikke minst er broen verdt en ramme i seg selv.

 

9005063[/snapback]

 

Veldig enig i dette! De truende skyene i bagrunnen matcher resten av bildet, og broa er, som sagt, helt nydelig. :)

 

Edit: Den mannen på broa gjør også en del for bildet. Står på en måte utover å ser på de truende skyene, mens han håper regnværet her gitt seg. Kan nesten lage en fortelling ut av dette bildet ;)

Endret av recognice
Lenke til kommentar

Jeg vil faktisk si meg noe uenig med noen av innleggene her. Jeg synes lukkertiden ødelegger for det inntrykket jeg får av vannmassene. Om poenget er å vise at det veldig mye vann, og kraft i elva, så kanskje dette faller bort litt i effekten? For elven ville vel sett noenlunde likedan ut når det ikke er så voldsom vannføring? Kunne tenkt meg å sett mer vannsprut og "action", for å dokumentert det voldsomme. Agree anyone?

Lenke til kommentar

Nå vet jeg ikke hvordan vannføringen ser ut uten effekt, men jeg tror ikke effekten tok vekk mye av kraften i det, ser ut som om elven flyter "rolig" der selv med stor vannføring.

 

I mitt syn blir fargene på himmel og elv veldig bra med den effekten og man ser fortsatt kraften i elven.

 

Om det hadde vært mer "stryk" aktig parti i elven der vannet spruter og blir kastet rundt så hadde jeg vært enig.

Lenke til kommentar

Sier meg enig med de aller fleste her. Et kjempeflott bildet. Det jeg særlig liker er symetrien med det lyse på himmelen og elven som nesten speiler hverandre samt skogen som nesten speiler hverandre på hver side. På avstand ser det nesten ut som 4 trekanter som er satt sammen med broen som en strek på midten. Et kjempegodt bilde i mine øyne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...