Gå til innhold

BIOS Flashing, problemer


HaxyQ

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Bump og update:

 

Fikk ta i en floppystasjon, og flashet til nyeste BIOSupdate med Award BIOS Flash. Akkurat det samme skjer. Jeg resetter CMOS og alt det der, men rett før velkomsskjermen til Windows skal komme, får jeg en bluescreen jeg ikke rekker å lese, og så restarter maskinen.

 

Hva er galt??

Lenke til kommentar
OK.

 

Fikk systemet opp igjen, måtte flashe fra en gammel update jeg hentet fra en annen PC. Det funket fint, hvorfor gikk det ikke med den nye updaten?

8963182[/snapback]

 

BIOS ble muligens resatt og rekkefølgen av boot devices likeså. Alt du hadde trengt å gjøre kan ha vært så lite som å sette riktig disk til å boote først.

 

/DFN

Endret av DFN
Lenke til kommentar
Tja, han starter å loade Windows, men det er når velkomsskjermen skal komme, han går i bluescreen.

9040341[/snapback]

 

Den beskjeden om manglende winload.exe kommer vanligvis når bootsector peker til feil systemdisk/partisjon (feks til d: istedenfor f:) har også opplevd å få den i tilfeller hvor partisjoner har blitt resized (uten noen endring i partisjonsbokstaver) o.l. Mao trenger det ikke å være noen egentlige endringer, men Vista bootloadern er litt mer cranky en XP sin og har visse idéer om hvordan ting (harddisker/partisjoner) skal se ut. Feks om diskene var satt til "LARGE" istedenfor "AUTO" access mode (eller motsatt) i BIOS er det ikke umulig at den der ville poppet opp. Dette er ikke en bluescreen og kommer før selve OS lastinga begynner overhodet, i det systemet blir henvist fra bootsector til systemfilene på X partisjon.

 

/DFN

Lenke til kommentar

Den winload.exe greia er borte, får kun bluescreen nå. Sorry for at jeg har glemt å si det.

 

Testet nettopp og ta ut lydkortet mitt, og prøve å flashe uten det, men hjalp heller ikke. Skal prøve å bytte RAMen med en annen Vendor når jeg får lånt noen brikker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...