Gå til innhold

Litt av hvert med endringer på forumet.


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Det skjer mye på forumet og endringer skjer for tiden så hyppigt at man fort ikke får dem med seg. Derfor får vi komme med en liten oppsummering slik at leserne av forumet kan få et lite innblikk i alt som rører seg. Det er ikke rent lite, så jeg håper du som bruker har et par minutter til å lese igjennom. :)

 

 

Forumet har fått sin egen redaktør.

 

Vi setter vårt ansvar rent redaksjonelt sett meget høyt og nettverket har derfor funnet det for godt at også forumet klart viser hvem som er den ansvarlige redaktøren. Tidligere har ansvaret vært litt mer vagt fordelt i ledelsen. Ansvarlig redaktør er ingen andre enn Stefan N. Halck, som til daglig er ansvarlig redaktør for hele Hardware-nettverket. Han har allerede fungert som redaktør for forumet en stund. Dette, kombinert med forumstyret og moderatorteamet, gjør at vi forhåpentligvis er tungt rustet til å imøtekomme alle redaksjonelle prøvelser som et så stort forum som Diskusjon.no vil møte.

 

Noe på hjertet?

 

Kommunikasjon mellom brukere og nettverket er ikke alltid lett grunnet den store veksten og vi har et forbedringspotensiale her. Det er viktig at vi fremmer et klart budskap og at det ikke oppstår store misforståelser. Vi må være tydelige slik at brukere av forumet vet hvor vi står. Det er som den gang min egen sønn ikke klarte å uttale s og uttalte u fremfor y. Når han skrek "Jeg vil ikke gå på butikken, jeg vil være oppe hos farfar og spyle", så ble det naturlig nok ikke rent lite kaotisk når setningen kom ut litt vel annerledes og jeg fikk en klar beskjed fra min far om å lære guttungen å uttale ordene skikkelig.

 

Dette illustrerer viktigheten av at vi er klare og tydelige. Ikke minst at vi svarer på de henvendelser som måtte komme. I fjor tok nettverket et stort steg for å bedre kapasiteten på dette feltet ved å ansette Simen1 som community manager. Investeringen stoppet ikke der og i år ble også undertegnede hyret inn for å styrke den administrative delen av forumet. Dette gjør at driftsansvarlige får mer tid til den tekniske biten av forumet og dette gjør forumet langt bedre rustet til å ta på seg de utfordringene som måtte komme.

 

Det er derfor viktig at brukerne utnytter de ressursene som er til rådighet og kommer med innspill til hvordan forumet kan formes til å bli enda bedre. Her er brukerne vår viktigste inspirasjonskilde. Det er også viktig at brukerne holder oss i ørene og setter essensielle ting som nettverkets integritet på dagsorden med tråder som dette: Hvilken integritet har vi i forumspørsmål.

 

Forumet skal ha høy integritet, høy kvalitet og en god trivselsfaktor. For å oppnå dette er vi avhengig av brukere som holder et kritisk øye til oss og gir oss motivasjonen til å jobbe for akkurat dette. Ikke nøl med å ta kontakt om det skulle være noe, så skal vi jobbe knallhardt med å bedre responstiden og det å kunne gi gode svar.

 

Vi oppfordrer alle brukerne til å bruke tilbakemeldingskategorien flittig til å komme med gode forslag.

 

 

Nye kategorier

 

Forumet er i stadig vekst og det fremmes flere ønsker om nye kategorier og enkelte av våre nåværende kategorier har vokst seg så store at det er på sin plass å dele dem opp.

 

Som enkelte nok har merket seg har vi blant annet fått kategori for Fest og uteliv, hvor du nå kan diskutere arrangementer som bryllup, bursdagsfeiring o.l, eller rett og slett komme med dine erfaringer på utesteder. Mulighetene er mange og vi håper kategorien blir vel mottatt. I tillegg er kategorien Familie og barn blitt opprettet for å gi et sted til alle de som vil snakke om oppdragelse, graviditet, familieforhold m.m. Sex og samliv er en kategori som ikke engang er året gammelt, men den har allikevel blitt så stor at en splittelse er på vei. Planen er å dele den opp i "Seksualitet" og i "Samliv og relasjoner".

 

Websidekritikk var sterkt ønsket av brukere og kategorien er derfor blitt opprettet. Nettverk har fått underkategorier og det samme går for Trening og kosthold. I kulturdelen har nå alle brukerbidragene innen albumguider fått sin egen underkategori slik at lesere enklere vil finne frem til alle de fantastiske bidragene. Musikkdelen av forumet har i det hele tatt hatt en god vekst og det er et stort miljø innen dette på forumet. Vi har også lagt bedre tilrette for alle filmentusiastene og spesielt de som ønsker å jobbe med Filmskaping. Her skjer det mye innen kulturfronten og mye av det er takket være entusiastiske brukermoderatorer som Cun, som driver og presser på internt for forbedringer.

 

Det er også endel kategoriforslag fra brukere som har fått avslag. Dette gjelder blant annet Kjendiskroken og Kategori for de litt eldre. En fullstendig oversikt over de forslagene som er fremmet og hvilken som har fått avslag kommer du til ved å klikke her.

 

 

Strukturelle endringer?

 

De stadige utvidelsene av forumet har sin ulempe. Det gjør fort forumet mer uoversiktlig når det eksisterer opp mot 250 kategorier. Vi er veldig klar over akkurat dette og kjører diskusjoner internt på akkurat hvordan dette best bør løses.

 

I den anledning har jeg også startet en diskusjon rundt strukturen for den største delen av forumet; Den som går på hardware, programvare og programmering. Delta gjerne i diskusjonen og kom med dine forslag i denne tråden;

Strukturelle debatten rundt datadelen av forumet.

 

 

Endringer i moderatorteamet.

 

For et par måneder siden utvidet vi moderatorteamet med fem nye medlemmer (überGoliath, ilpostino, Zeph, Heilage og Haraldson). Vi har i den siste tiden også mistet et par medlemmer som virkelig takkes for den innsatsen de har lagt til grunn. Dette gjelder blant annet de erfarne moderatorene adawen og Skrue. I tillegg har Pingla og darkness| gitt seg, noe som er meget synd da de la til grunn en stor innsats for forumet i de månedene de var brukermoderator. Vi takker dem så meget for innsatsen og ønsker dem velkommen tilbake senere om de måtte ønske! :)

 

Moderatorene er vår viktigste ressurs for at nødvendig redigering og orden skal opprettholdes på forumet. Forumet ville rett og slett ikke kunne holde det nivået det gjør om ikke så mange brukere sier seg villig til å bidra og hjelpe til.

 

 

Litt om fremtiden.

 

Det foregår mye spennende i kulissene og vi jobber stadig med planer for hvordan vi kan gjøre forumet enda bedre. Vi vil forhåpentligvis kunne få igang egen portal for forumet i ikke all for fjern fremtid. Det jobbes også med en "revidering" av dagens retningslinjer. Tilbakemeldinger fra både brukere og moderatorer går på at de er litt uoversiktlige og i endel tilfeller lite konkrete. Vår dyktige brukermoderator tom waits for alice har blant annet kommet med et veldig bra førsteutkast til en nyere utgave, som gir oss et glimrende utgangspunkt internt. Vi vil komme tilbake med mer om dette i fremtiden.

 

Det vil også komme på plass en egen "om oss" side snart, som vil gi litt grunnleggende innblikk i forumet. For statistikkentusiastene så håper vi å få opp en egen tråd som tar for seg forumstatistikk og som kan fungere som et sted hvor brukerne kan spørre og grave i det som måtte være av tall og grafer om forumet.

 

Nevner helt på slutten at vi vil deaktivere muligheten for eksterne avatarer, som påpekt her.

 

Om du nå har maktet å lese deg hele veien ned her, så takker jeg for din tid og håper du trives med forumet i den spennende tid som måtte komme. Vi skal gjøre vårt beste for å informere flittig og ofte om det som måtte komme. Er det noen spørsmål så benytt tilbakemeldingskategoriene eller eventuelt kan man sende en e-post til [email protected]. Undertegnede og Simen1 er også tilgjengelig på e-post eller pm, for mer informasjon der så klikk inn på vår profil.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bra med en oppdatering om hva som skjer! :)

 

Edit: De nye moderatorne, Zeph og Mr.Berg (kaller seg vel noe annet nå) har svart veldig raskt på de mange rapporteringsmeldingene jeg har sendt! Heilage og ilpostino har også svart på en del. De andre moderatorne, utenom Aalton har jeg sett lite til!

Endret av Jooakim
Lenke til kommentar

Glimrande lesestoff.

 

Kjekt å sjå slik entusiasme fra moderatorteamet. Det virkar som dykk verkeleg legg sjela inn for at dette skal rulle og gå så glatt som over hodet mogleg.

 

Spesielt er det artig for vi som har vore faste medlemmar her på forumet i mange år, å endeleg sjå at det tar skikkeleg av. Med over 120 000 medlemmar, er det verkeleg imponerande kor fint det eigentleg går.

 

Ros til alle moderatorane, sjølv om eg syns at nokre gjer ein fantastisk mykje betre jobb enn andre. Utan å seie meir om det...

 

 

Du nemner det med kategoriar. Iom at det eksisterar nærmare 250 forskjellige, syns eg ein bør lage til ei brukarstyrt underside der ein kan velje å lage seg ei liste over kategoriar som ein vil følge med på. Sjølv er eg for eks. aldri inne i filmkategorien, og vil dermed ikkje ha den på lista mi. På motsatt side, så følg eg mykje meir med på 10-15 andre kategoriar som eg kunne mykje enklare hatt tilgang til om dette systemet var på plass.

 

No har eg ikkje peil på om dette er ein modul som fins frå før i forumstrukturen, eller om ein må lage den sjølv. Syns unasett dette er noko å tenkje på.

 

 

 

Kjekt å sjå at det går rette vegen. Keep up the good work!

 

 

Edit:

 

Dessutan, syns eg det er meget kjekt å sjå at dykk opprettar denne tråden med "strukturell debatt rundt datadelen av forumet". Dette er ein viktig tråd!

Dette mest pga alle andre kategoriane som har vorte oppretta den siste tida.

 

Må ærleg innrømme at eg nokre gongar har sett meg rundt etter andre dedikerte maskinvare-forum nokre gongar. Vi må ikkje fylle forumet vårt med bryllupsplanar og 70-talls mote!

Endret av huf
Lenke til kommentar
Du nemner det med kategoriar. Iom at det eksisterar nærmare 250 forskjellige, syns eg ein bør lage til ei brukarstyrt underside der ein kan velje å lage seg ei liste over kategoriar som ein vil følge med på. Sjølv er eg for eks. aldri inne i filmkategorien, og vil dermed ikkje ha den på lista mi. På motsatt side, så følg eg mykje meir med på 10-15 andre kategoriar som eg kunne mykje enklare hatt tilgang til om dette systemet var på plass.
Dette vært tatt opp tidligere og det har blitt sagt at dette skal komme. Hvor langt dette arbeidet er kommet vites ikke, men det er snart ¾ år siden det ble "lovet":

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=582667

Lenke til kommentar

Akkurat det er en sak for driftsgutta. De jobber med mye over hele linja (ikke bare forumet), men så vidt jeg fikk med meg når jeg var på besøk i Oslo så er det forumet som har prioritet for tiden. Så akkurat angående dette så er Ueland personen som kan svare best. :)

Lenke til kommentar
Du nemner det med kategoriar. Iom at det eksisterar nærmare 250 forskjellige, syns eg ein bør lage til ei brukarstyrt underside der ein kan velje å lage seg ei liste over kategoriar som ein vil følge med på. Sjølv er eg for eks. aldri inne i filmkategorien, og vil dermed ikkje ha den på lista mi. På motsatt side, så følg eg mykje meir med på 10-15 andre kategoriar som eg kunne mykje enklare hatt tilgang til om dette systemet var på plass.
Dette vært tatt opp tidligere og det har blitt sagt at dette skal komme. Hvor langt dette arbeidet er kommet vites ikke, men det er snart ¾ år siden det ble "lovet":

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=582667

8941701[/snapback]

 

Ja, hugsar dette var oppe for ei god stund sidan, men sidan det stoppa opp, måtte eg berre nemne det igjen.

 

Håper på at Ueland svingar innom denne tråden, så han kan gi oss eit svar på om dette er noko dei ser på som realistisk å gjennomføre innan rimeleg tid.

Endret av huf
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Jøss, på vei mot 121-tusen medlemmer dette forumet, jo ...!...? Imponerende, ikke på anntall, men heller fordi "trafikken" til alle disse brukerne krever sitt av logistikk. Kudos til dere alle som er så "dumme" å stille dere midt i veien ... :p

 

Espen som redaktør. Kunne ikke funnet en mere tungtveiende sak der, nei ... :tease: Kødda, såklart! Espen blir en utmerket red. og drivanker, og jeg har personlig blitt truet på livet av han, så da er kvalitetsikringen helt i havn, ifølge Valla, hvis man da skal tro på henne da ... :innocent:

 

Vil forøvrig få si at Dottefjertens inntreden i de indre forumgemakker, har såvisst ikke forringet kvaliteten.

Håper at Brann rykker ned ... :D Og at kongefamilien binder Dottefjerten ned med mange meningsløse oppdrag i fremtiden.

 

Det blir en spennende tid fremover, å få se hva orakelet i kjortel har kokt sammen ... ;)

Men er sikker på at det i alle fall er gjennomtenkt da.

Hmm ... Ingen har spurt meg ... :dontgetit:

 

Til slutt vil jeg si at dette helvetes forumet kryper ettertrykkelig under forhuden på en stakkar. Har forsøkt å slippe unna på alle måter ... :whistle: men ingenting nytter. Hverken det å grave sin egen grav, med sine egne tenner, eller det å frekventere andre konkurrenter har nyttet. Man havner på en eller annen måte tilbake, akkurat her ... Nesten skummelt, hvor høy kvaliteten er her, og ikke så lite irriterende, for en som liker å stritte imot ... :blush:

 

Takk for fin info, Dottefjerten! :w00t:

 

 

Edit: Glemte jo for svarte Kongen (rause porsjoner selvpisking med en slapp agurk på stjerten) :yes:

Endret av Bruker-95147
Lenke til kommentar

Jeg og Simen1 er deltidsansatte i Edda media og jobber med den administrative delen. Simen ble ansatt rundt sommertider i fjor om jeg husker riktig og jeg ble hanket inn tidligere i år. Tidligere har det administrative ligget hos Ueland, men han vil nå konsentrere seg om drift og det tekniske.

 

Samtlige av brukermoderatorene jobber frivillig og noen av dem legger nok ned flere timer i uken i dugnadsarbeid. I det hele tatt er det mange i nettverket som bidrar mye fordi man er ildsjeler og gjør langt mer enn hva man får betalt for.

 

Alle moderatorer og administratorer er tilknyttet nettverket i en eller annen forstand, det være seg skribent, redaktør, drift eller annet og har et lønnet arbeidsforhold til Edda Digital. Det er tre personer som i stor grad er "øremerket" til å jobbe formelt med forumet og det er meg, Simen1 og Ueland. Men det er et stort apperat bak dette igjen (blant annet drift)og det er ikke rent lite arbeidsmengde som oppstår ved å drifte et så stort forum som dette. Brukermoderatorene er livsviktig ressurs og består jo av utvalgte brukere som er villig til å gjøre en stor innsats for noe de brenner for.

 

Forumet har over 20 administratorer og nær 50 brukermoderatorer/moderatorer. Det er ikke rent få.

 

I det hele tatt er jeg personlig glad for at det er så mange idealister som jobber i nettverket og har hatt den glede å møte et par av dem. :)

Lenke til kommentar

Syns det var greit med et lite sammendrag - ikke alt jeg hadde fått med meg fra før.

 

Ellers så syns jeg både administratorer, brukermoderatorer/moderatorer og forumstyret (hvis ikke de går under de andre nevnte) gjør en glimrende jobb. Og med tanke på at dette er frivillig arbeid, så er det enda bedre.

 

Bare å ta av seg hatten og appludere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...