Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Rulleblad og forliksrådet


Jim Rager

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Saker i konfliktrådet får du ikke på rullebladet såvidt jeg vet. Jeg snakket med en som jobber der om nettopp dette, og han sa at mange lot være å møte opp i konfliktrådet og dermed måtte i domstolen, og det var tåpelig av dem siden de kom til å få noe på rullebladet når de kunne unngått det.

Lenke til kommentar
Er du lur, så  nekter du for alt som heter råd, skal du måtte sitte med dem du har anmeldt og bli "venner"?

Hvem sier at dere skal bli venner?

 

Bruke tid på dette?

Tid må du bruke uansett.

 

Innlegget ditt er tåpelig og usaklig, og utviser en total mangel på forståelse for systemet.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Saken er denne.

Person 1 var sjalu/sur på meg.

(helt uten grunn, denne personen sliter og har problemer)

 

Person 1 forteller en løgn til person 2 om meg, for å få person 2 til å bli sur på meg.

Person 2 overfaller meg bakfra uten forvarsel, tar kvelertak og slår meg gjenntatte ganger i ansiktett for å "hevne seg på vegne av person 1"

Siden jeg ikke slo tilbake eller på andre måter skadet person 2 under angrepet så tenkte jeg det rette her ville være og anmelde saken.

 

Jeg var heldig og fikk ingen varige skader av angrepet, men dette kunne gått mye værre, pga. jeg har slitt med nakke/ryggskader etter et trampolineuhell.

Siden det kunne gått så mye værre, så mener jeg vedkommede bør straffes på en slik måte at han forstår at dette overhode ikke er akseptabel oppførsel.

 

Det jeg vil ha av han er erstattning for tapt arbeidstid (kunne ikke jobbe dagen etterpå) og for legetimen jeg var på.

Noe mer vet jeg ikke om jeg har rett til å kreve?

Vi skal møte i konfliktrådet om ett par uker, jeg vet ikke om det er noe vits i å dra det lengre enn det?

 

Jeg vil bare han noen synspunkt/meninger om saken, er jeg for snild? Burde jeg dra det videre til en rettsak?

Lenke til kommentar

Forliksrådet og konfliktrådet er steder der det søkes å oppnå forsoning og forståelse mellom partene. Det er igrunnen ikke så dumt, for ved nærmere ettertanke og kyndig hjelp kan partene finne ut at de "uoverkommelige" hindringene slettes ikke er uoverstigelige. Det er klart at et offer har vanskeligheter med å forsone seg med sin voldsmann, men det er faktisk mulig å få en forståelse for sin smerte, redsel og krenkelse ansikt til ansikt med voldsmannen. Da får også voldsmannen anledning til å beklage handlingen sin. Poenget er at det finnes vilje fra begge partene. Man oppnår da å få to vinnere fremfor en taper og en vinner slik rettssystemet legger opp til. Jeg vet at dette høres veldig akademisk ut, men du kan når som helst avbryte møtet og henvise saken til retten.

 

Tenk også etter på hva som skjer dersom du anmelder, og saken blir henlagt (skjer rett som det er). Du vil da føle deg som en dobbelt taper og voldsmannen vil ikke få en reprimande engang.

 

Når det gjelder ditt økonomiske tap så er jo det beskjedent. Du har jo fått sykepenger, så du har ikke tapt noe som helst, det er eventuelt arbeidsgiveren din som har tapt. Og legetimen din har ikke kostet deg annet enn egenandelen.

 

Jeg synes at du skal møte i forliksrådet (som er den første rettsinstansen) og forklare ditt synspunkt. Da kan du i det minste "refse" voldsmannen under kontrollerte forhold, oppklare misforståelser og i det minste forlange en unnskyldning.

 

Lykke til. :thumbup:

Lenke til kommentar

Jeg har ingen sympati for idioter som løper rundt og utøver vold, og ville (om du har beviser/vitner nok), satset på å få ham dømt. Straffen blir sikkert liten, men da føler i det minste ikke gjerningsmannen at "Hey, jeg kan banke noen og slippe straff hvis jeg sier unnskyld!"

Lenke til kommentar
Jeg har ingen sympati for idioter som løper rundt og utøver vold, og ville (om du har beviser/vitner nok), satset på å få ham dømt. Straffen blir sikkert liten, men da føler i det minste ikke gjerningsmannen at "Hey, jeg kan banke noen og slippe straff hvis jeg sier unnskyld!"

9095777[/snapback]

Jeg er helt enig med deg. Men sett nå at politiet henlegger saken "etter bevisets stilling". Det skjer jo så ofte at det nærmest er rutine. Da vil jo voldsmannen kunne si at: "Hey, jeg kan banke opp noen og slippe straff uten engang å si unnskyld. Saken blir jo bare henlagt likevel..."

 

Ta nå saken til forliksrådet (som er den første obligatoriske rettsinstansen) og se hva som skjer. Derfra kan man når som helst henvise saken til retten (anmelde etc.) dersom voldsmannen ikke har den rette innstillingen til det hele.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...