Gå til innhold

noen med tips til god bleksprut?


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

noen som vet om noen god matt eller oppskrifter med bleksprut innblndet?? smakte på det i dag og det var ikke vondt i det hele tatt.

 

dette var i wok da btw

Endret av TRibal89
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ikke at jeg har noen kunnskap om området, men vil bare tipse deg om at hvis du er i Hellas så bør du absolutt smake på blekksprut der nede. Nydelig! Både åtte-armet og ti-armet. Nam, nam, nam!

Skrevet

oki vet ikke hva jeg hadde jeg det var noe jeg spiste på restrurant vertfall :) jeg likte det veldg godt. får man kjøpt dette på fiske disken på nermaten liksom? og er det dyrt?

Skrevet (endret)
også husk det er oppskrifter jeg er ute etter

8901296[/snapback]

 

Sjekk min første post, har oppdatert den med to oppskrifter, en på engelsk og en på norsk ;)

Endret av tOmma-
Skrevet
Hva smaker blekksprut?

8906593[/snapback]

 

Helt nydelig. Det minner ikke mye om sjømat i smaken egentlig. Har et helt nydelig hvit kjøtt. Du bør virkelig prøve det, men styr klar av "Calamaris ala Romana" som er frityrstekt, de har en lei tendens til å bli seige og med lite smak.

 

Husk at de skal stekes som kamskjell, maks 1 minutt (litt avhengig av størrelsen så klart). Veldig godt å blande inn i salater eller spise kalde som en del av Tapas eller lignende.

Skrevet
Nei, det heter 'Calamaris Fritas'.

 

;)

8901281[/snapback]

Vanlige trifyrstekte blekksprutringer kalles bare for Calamaris btw. De du kjøper i butikken her hjemme har en tendens til å være seige og smaksløse, men Calamarisen du får servert i Hellas er god. Allikevel er det ikke noe som kommer i nærheten av å smake så godt som grillet eller stekt blekksprut med presset sitron servert på en taverna i Hellas med et glass Sprite ved siden av. :dribble:

Skrevet
Husk at de skal stekes som kamskjell, maks 1 minutt (litt avhengig av størrelsen så klart). Veldig godt å blande inn i salater eller spise kalde som en del av Tapas eller lignende.

8906857[/snapback]

 

Jepp. Om blekksprut steker for lenge så blir det gummi.

Skrevet (endret)
Husk at de skal stekes som kamskjell, maks 1 minutt (litt avhengig av størrelsen så klart). Veldig godt å blande inn i salater eller spise kalde som en del av Tapas eller lignende.

8906857[/snapback]

Har opplevd denne gummi-konsistensen noen ganger. Det er ikke veldig digg for å si det sånn!

Jepp. Om blekksprut steker for lenge så blir det gummi.

8959465[/snapback]

Har opplevd denne gummi-konsistensen noen ganger, det er ikke særlig digg for å si det sånn!

Endret av Tobo-Potato
Skrevet
Husk at de skal stekes som kamskjell, maks 1 minutt (litt avhengig av størrelsen så klart). Veldig godt å blande inn i salater eller spise kalde som en del av Tapas eller lignende.

8906857[/snapback]

 

Jepp. Om blekksprut steker for lenge så blir det gummi.

8959465[/snapback]

 

Har hørt at blekksprut enten skal steikes kjapt og varmt, eller kokes i en evighet for å ikke bli seig.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...