Gå til innhold

Sigma 18-200 mm


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tamron har lansert en 18-250. Det jeg har sett av tester tyder på at den er i samme klasse som Nikon sin 18-200 rent optisk og byggemessig. Du finner en del brukererfaringer og lenker til tester hvis du søker på DPReview.

 

Det jeg har funnet av informasjon er så positivt at jeg vurderer denne i stedet for Pentax DA 50-200. Svakheten ser ut til å være kantskarphet ved full åpning. I området 150-250mm virker det ikke som det hjelper særlig å blende ned heller. Men dårlig kantskarphet er et problem som er til å leve med i flesteparten av de situasjonene jeg bruker teleområdet. Mye av poenget med å bruke tele er jo nettopp å isolere motivet.

 

En del dyrere og større, men omtrent samme lysstyrke og i følge tester bedre ytelse enn DA 50-200 i området rundt 50mm. Om dette stemmer i praksis er jo en helt annen sak, men det finner man ikke ut, uten å prøve. Ideelt sett burde jeg kanskje kjøpt begge for å teste de opp mot hverandre. Men det hverken gidder jeg, eller har økonomiske ressurser til.

 

De som har lest mine anti-alt-i-ett-rør innlegg tidligere undrer seg nok litt over dette ;)

Saka er at jeg vurderer dette som et walk about objektiv eller kanskje mer P&S alternativ i godt lys og til mindre kritiske bilder. Jeg tenker den vel egentlig som et supplement til de vesentlig bedre DA* 16-50/2,8 og 60-250/4 når de kommer, og jeg får spart opp litt flere lapper.

 

Når det gjelder vidvinkelområdet virker det som om Tamronen er rimelig bra, bare man blender ned et hakk, eller kanskje to. Dette gir selvfølgelig et ganske begrensa bruksområde, men hva kan man egentlig forlange for fire-fem tusen kroner?

 

Poenget er i hvert fall at mye tyder på at dette er den superzoomen som gir mest for penga for øyeblikket.

 

Mvh Tim Typo

Lenke til kommentar

Emnetittelen i denne tråden er lite beskrivende for trådens innhold og det er derfor ingen god emnetittel. Jo bedre og mer beskrivende emnetittelen er, jo lettere er det for andre å skjønne trådens innhold og det vil være lettere å treffe den riktige forumbrukeren med det rette svaret. Ber deg derfor om å endre emnetittel slik at du unngår at en moderator stenger tråden. Vennligst forsøk å ha dette i tankene neste gang du starter en tråd, og orienter deg om hva vår nettikette sier om dårlig bruk av emnetitler.

 

Bruk p_edit.gif-knappen i første post for å endre emnetittelen.

 

(Dette innlegget vil bli fjernet ved endring av emnetittel. Ikke kommenter dette innlegget, men p_report.gif gjerne dette innlegget når tittelen er endret, så vil det bli fjernet..)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...