Gå til innhold

variabler, int - noen som kan?


Anbefalte innlegg

Verdiene av variabler er den aktuelle verdien de blir tildelt 50 er 50. Det er annerledes når det gjelder arrays, da er 50 likevell 50 stk, men øverste verdi er 49.

 

Hvis en array av int blir deklarert størrelsen 50 er den største verdien 49 fordi den starter på 0. Det samme gjelder også en Vector.

Endret av DJViking
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse
... er på besøk og låner en gammel haug pga min er krasjet. Hun har ikke bluej, eller noe på den maskinen også kjører hun linux. ...

8734190[/snapback]

 

1. Linux? For ei kul jenta!! :cool:

 

2. Det er berre å leggja inn Java då - er ikkje vanskeleg. Dessutan hev ho nok allereie ein enkel java inne, og når eg ser på den oppgåva der so vil ein ikkje trenga noko anna enn ein enkel Java.

 

3. BlueJ? Wtf? (ser på det) Æsj... Jaja, det er i Java, so det er jo berre å leggja inn å køyra.

 

Elles er eg heilt utruleg overraska yver at du hadde eit problem med denne oppgåva. Det må jo stå noko i lærebøkene um dette? Det er jo det fyrste ein lærer. Godt eg ikkje valde å gå informatikk på UiB.

8739058[/snapback]

 

 

Bare for å ha det på det rene; Faget det er snakk om her(Info 132) er ikke på institutt for informatikk, men institutt for medie/informasjonsvitenskap på Samfunnsvitenskapelig Fakultet ved UiB.

 

Det faglige opplegget ved informatikk vil jeg påstå er upåklagelig, og de innledende kursene med java-programmering er ypperlig om man vil lære å programmere(tenker da på inf100 og inf101). Studentene som tar disse fagene er kanskje også jevnt over mer interessert i å lære å programmere enn medie/informasjonsviterne ved SV :!:

Lenke til kommentar

Nå blir det veldig off-topic her, men pgd: jeg har da aldri påstått at det er noen "super-linje" på ii?(vet ikke hva du mener med det engang).

 

For det andre, om de fleste skulle komme seg igjennom greit, kunne vel det tyde på at det jeg påstå var riktig(godt faglig opplegg). Så hvorfor argumentere som en naust?

 

For det tredje, du vet heller ikke hva du snakker om, for når du nevner det: strykprosententen har faktisk vært rimelig høy på disse kursene (de senere år ihvertfall).

Men det er ikke nødvendigvis fordi "kursene er så harde", sviktende ferdigheter hos studenter eller dårlig gjennomføring fra kursansvarliges side, men(nettopp som jeg nevner det i min første post i topicet), manglende interesse fra mange som tar disse fagene.

 

Du skjønte vel at innlegget mitt ble skrevet fordi disse kursene ved ii ble vurdert på feil grunnlag i denne tråden, derfor ville jeg nevne dette. I tillegg sa jeg min mening om disse kursene.

 

Hva var egentlig vitsen med innlegget ditt? Prøv å forstå hva andre skriver før du knoter ned noe drit på tastaturet.

Endret av OberDesiah
Lenke til kommentar
Jeg kan se at det kanskje kan være litt forvirring mellom int/Integer, siden opgave b ville vært 25 dersom det var Integer og ikke int-verdier.

Sikkert fort gjort å blingse på noe slikt om man ikke har gjort en del praktiske oppgaver..

8746017[/snapback]

Forøvrig blir num1 fortsatt 15 selv om man bruker Integer i stedenfor int. :)

 

Integer num1, num2;

num1 = 50;

num2 = 15;

num1 = num2;

 

num2 = num2 + 10;

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Verdiene av variabler er den aktuelle verdien de blir tildelt 50 er 50. Det er annerledes når det gjelder arrays, da er 50 likevell 50 stk, men øverste verdi er 49.

 

Hvis en array av int blir deklarert størrelsen 50 er den største verdien 49 fordi den starter på 0. Det samme gjelder også en Vector.

8767543[/snapback]

Det er feil å samanlikne, eller å snakke i same samanheng, om dataverdiar og indeksar i ein array. Største verdien i ein array av datatype Integer er ikkje gitt av antall element, men av datatype Integer. Om dette kan mistolkast av det du skriver. Eg skjønar sjølv kva du meinar, men med tanke på forståelsen til trådstartar, kan det mistolkast.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...