Gå til innhold

IP-adressen detter ut etter dvale (laptop)


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Som dere sikkert skjønner har jeg et lite problem med min bærbare datamaskin.

Når jeg vekker maskinen min fra dvalemodus har den skiftet ip-adresse på det trådløse nettverkskortet, jeg fatter ikke hvorfor - den skifter til 0.0.0.129 og localdomain, det er plagsomt å fornye IP'n hver gang jeg starter opp igjen...

 

Er dette noe som flere har vært ute for ?

 

pc'n er en Acer TM292 med XP Pro, AP er en 3Com WLAN router

 

tips mottas med takk! :)

 

mvh Kjetil

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når maskinen går i dvale vil den kutte koblingen. Ved oppstart igjen skal den egentlig be om en ny IP. Har du konfigurert til å ta imot IP automatisk?

 

Vet ikke hvordan du fornyer IP-en selv, men å høyreklikke på koblingen i systray (nede til høyre) og velg reparer fungerer greit. Kanskje litt tungvindt, men jeg kan ikke tenke meg noen løsninger. Er hvertfall ikke en normal oppførsel.

Lenke til kommentar

ja, den står til å motta ip automatisk. vet ikke hva som gjør dette nei.... jeg gidder ikke å sette fast ip heller ettersom at jeg bytter mellom flere nettverk.

 

Tror jeg fant en løsning på problemet nå, tviler på at dette er noe som gjelder for alle andre da men, jeg har en pc i nettverket som kjører VMware server og den stod som "dhcp-server" :/ virker som det er denne som kødder med maskinene mine når jeg skal fornye ip'n... når jeg stoppet dhcp-tjenesten i vmware så får jeg hvertfall korrekt ip (ikke 0.0.0.127) så nå er det håp...

Endret av Gunnesmo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...