Gå til innhold

Gass fra epler


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det sant at epler sender ut en gass som gjør at de andre fruktene som ligger rundt modner fortere? Har hørt dette, men finner ikke no info om det på internett. :ermm:

Videoannonse
Annonse
Gjest member-97590
Skrevet (endret)

Trodde heller at de råtnet fortere, men er ikkje sikker.

Endret av member-97590
Skrevet
Trodde heller at de rotnet fortere, men er ikkje sikker.

8695715[/snapback]

 

 

råttner fortere ja... menne dette gjelder vel bananer.... derfor skal alltid bananer være på kjøkkenbenken og ikke i kjøleskapet..

8696511[/snapback]

Når frukten kommer til et punkt i modningsprosessen, begynner den å råtne. Så i bunn og grunn så modner den ;) Og dette gjelder ikke bananer. De bare modner fortere enn annen frukt.

Og det skrives verken råttner eller rotner, men råtner.

Sånn, da var dagens flisespikkeri over ;)

Skrevet

du... skjerp deg... då ska du få legga ein klase med druer og ei banan i ein pose og, legga ein klase med druer i ein aen pose.. så ska du få se at druene som ligger i den posen med banan er "well done" ....

Skrevet

Epler skiller ut en gass som heter Etylen.

Det er et aldringshormon som fører til at blader gulner og faller av fortere, blomster visner fortere og frukt modnes og eldes fortere enn normalt.

Så man burde ikke lagre epler i nærheten av annen frukt eller blomsterbuketter blomster osv.

Man bruker for eksempel etylen for og modne bananer når de ligger på lager før de kommer ut i butikk o.l

(Bananer høstes grønne)

Skrevet
du... skjerp deg... då ska du få legga ein klase med druer og ei banan i ein pose og, legga ein klase med druer i ein aen pose.. så ska du få se at druene som ligger i den posen med banan er "well done"  ....

8698384[/snapback]

Det er jo greit. Banan skiller ut forholdsvis mye etylen. Men det er ikke derfor de ikke skal ligge i kjøleskapet. Bananer tåler nemlig ikke den lave temperaturen et kjøleskap holder. Bare prøv, etter et par dager ser de rare ut, og de kan få en bitter smak.

Skrevet

den bittre smaken kommer jo av at bananene er kalde, smak en kald og en rom temperert banan av samme "klase" så kjenner du at den varme bananen er søt og god, den kalde bananen er mindre søt... menne det er vel svært lite frukt som egentlig skal i kjøleskapet.. , men ligger de i kjøleskap er holdbarheten lenger... som all annen type mat.. hehe...tror eg har alt i kjøleskapet... t.o.m. brød ,

Gjest member-97590
Skrevet
Trodde heller at de råtnet fortere, men er ikkje sikker.

8695715[/snapback]

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...