Gå til innhold

motorstynring med hjelp av pc


Anbefalte innlegg

Hei

 

skal merke en god del nå fremover , men jeg lurte om det finnes noe der ut som kan kanskje hjelpe min hverdag!

 

jeg ser for meg løsnningen men jeg vet ikke om alle delene finnes, eneste jeg mangler er et motorstyringskort slik at jeg kan flytte en arm inn og ut med en motor, alt skal gå på 12Volt, og kobles via PC eller GPSprogrammet.

Det vi ha nå er en stang med en viduspusser motor og og kan kjøres inn og ut manuelt. men det burde gå ann og få automatikk på noe sånt.

 

For det jeg tenkte var at når jeg har satt igang programmet mitt og er oppe å går så forteller gps at jeg er f.eks. 0,35 m fra linja, og det er noe pc'n kunne ha styrt motornsom fikk armen med gps på tilå gå inn / ut for å komme i null. og satt en en spray på ved siden av som gikk på interval av en gammel vinduspussermotor som merket der jeg skal ha merkene.

 

PS ! har tenkt litt lenger kan bruke fram og bakoverstyringa fra RC bil, eneste er hvordan sende imulser fra pc'n slik at eletroniskestrynga til motoren eller fjernkontrollen kjønner det!!

 

PS!! etter på kommer vel det vanskligste å få GPS prog. snakke med strømstyring samt gå riktig vei.

 

 

vennlig hilsen

Rune

Endret av rmacvest
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror du må revurdere bruk av GPS her. En normal GPS har et avvik på ca 5 meter, mens avanserte 12kanals mottakere har avvik på 2 meter under bevegelse, og ca 1 meter når man står i ro i et minutt.

 

Nøyaktighet

Hvor nøyaktig kan en GPS-måler være ? Det kommer an på hvor mange satellitter måleren kan ta inn på en og samme gang, på topografien, andre fysiske hindringer og på eventuell bruk av referansestasjoner. Tiden som benyttes ved prøvetakingen har også betydning. En enkel GPS-måler kan ha avvik fra 5 meter til over 100 meter uten bruk av referansestasjon. Med bruk av referansestasjon kan nøyaktighetenvære nede i under 5 meter med samme utstyr, bare målingen utføres over lang nok tid (1-2 minutter). En mer moderne 12 kanal GPS-måler vil på under et sekund kunne gi posisjonen med under 2 meters avvik. Venter man opp mot minuttet er nøyaktigheten forbedret til under meteren. AgroKart benytter referansesignaler fra SPOT-satellitten. Den får signaler fra bakkestasjoner i Oslo, Stavanger og Trondheim. Feilmarginene er garantert til å være under to meter, men normalt ligger feilmarginen på under 1 meter-hvilket er bra nok for våre formål

 

Derfor er nok ikke mulig å kombinere ordene cm og GPS i samme setning ;)

Endret av spiffers
Lenke til kommentar
Tror du må revurdere bruk av GPS her. En normal GPS har et avvik på ca 5 meter, mens avanserte 12kanals mottakere har avvik på 2 meter under bevegelse, og ca 1 meter når man står i ro i et minutt.

 

quote

8694395[/snapback]

 

Yup alt for dårlig nøyaktighet for slik bruk. Må nok gjøre dette manuelt gitt :)

Lenke til kommentar

Hello,

 

Nei GPS vi bruker er 2 cm nøyaktig. så lenge du har 2 GPSer. 1 som står i et punkt som er koordinatbestemt og sender kooreksjoner til den du går med Har du en nøyaktighet på innenfor 2cm. ved noe vi kaller fix løsning. og dette er i 3D jeg snakker vis kvaliteten på høyden er 2 cm så er X,Y 2/3 mer nøyaktig ca 8mm.

 

Det dette er snakk om er Jobben min Går ut på ved bruk av GPS slik som over, skal merke en strekning på 5,1 km med 8 linjer. 5 ganger etter asfalten er lagt.

 

Når jeg stikker ut disse linjene forteller GPS meg at jeg er så så langt unna.

samme programmet kan jeg bruke på en bærbar pc. så eneste jeg trenger er et program og en styreenhet som skjønner signalene fra pc som igjen får motoren kjørt en arm inn og ut.

 

vennlig hilsen rune

Lenke til kommentar

Hei

Nå ha jeg kommet litt lenger, tok en fjernstyrt bil og koblet til den. frem og til bake på bilen gikk stangen inn og ut og sving til høyre sprayet jeg, eneste jeg trenger nå er at pc kan sende ut signaler slik at dette virker, f.eks. com porten! eller kanskje jeg må ha noe imellom som da vi er tilbake på det første spr. mitt!! finnes det noe kort som kan styre disse motorene??

 

har fått GPS'n til å kommunisere med PC'n, eneste jeg trenger er et prog som kan tolke disse siganlene og sende et sigal til motor/kort som forteller om stangen går ut eller inn. tror jeg vet hva jeg trenger, men jeg tror ikke den går rett på motor styring. tror jeg trenger et kort som tolker signalene og sender riktig spenning på vilken vei den skal gå!!

 

hilsen rune

Lenke til kommentar

Programmet må du nok programere selv, eller få noen til å gjøre for deg. Skal dette være en profesjonell løsning i jobbsammenheng ville jeg satt bort jobben til noen som driver med dette.

Motorstyringskortet/interfacet vil avhenge av hvordan type motor du ønsker å benytte, men ideelt sett bør alt uten om drivingen av motoren ordnes i software når du først har en PC i kretsen.

 

EDIT: er du forresten sikker på at GPSen din har god nok responstid ?

Endret av NorthWave
Lenke til kommentar

Og hvis det er asfaltmerking du skal.... Er asfaltkanten allerede programert inn i GPS databasen eller noe den da? Eller er "midtstripa" i databasen? Uansett tror jeg dette er en av de tingene som krever manuall håndtering. Som kjent skal midtstripa være midt i veien, og hvert kjørefelt skal være x antall meter bredt. :hmm:

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Når jeg stikker ut "midtstripa" er det en egen linje. samme med Veikanten på hver side er egne linjer. Når jeg setter disse ut får jeg et avvik i forhold til denne linjen i +/- . Jeg har nakket med en kammerat som driver med programmering av diverse maskiner. programmeringen skal være enkel. men han kunne ikke si meg om jeg kunne koble fartskontrolleren direkte på pc eller om jeg trenger et styre kort imellom!.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

hvis det er 12v dc motorer kan du jo bruke paralellporten og releer.. ligger en guide på hardware.no som heter hauk der er det 8 releer som styres av paralellporten. da har du nok det du trenger og du kan bare koble inn releen i stede for brytern du bruker. er sikkert noen nerder som kan hjelpe deg her på forumet:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...