Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Showcase: BMW 316i (E36) 1997


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Har du i noen tråd latt være å nevne hvilke biler du kjører fra med bilen din, GigaFlow? :p

8708239[/snapback]

Ja.. det har jeg.

 

Grunnen til at dette emnet kommer opp hele tiden er at jeg er litt forundret over at man hele tiden kjøper relativt flotte biler... men at man sparer penger på og kjøpe biler med den minste motoren. Forsikringen stiger da ikke så voldsomt om man feks. velger en 318 eller 320 i steden. Jeg ville heller brukt ekstra penger på dette, enn på selve stylingen.

Hver gang jeg nevner dette i en tråd, så blir sef. noen litt sure og slenger dritt om min bil tilbake. Det er helt greit, for jeg skjønner hva min bil er god for.

 

Thats it.

Lenke til kommentar

Jo, jeg ser poenget ditt, GigaFlow, men det jeg synes du ikke tar hensyn til er andres behov. Hadde jeg hatt behov for en stor motor, hadde jeg kjøpt meg for eksempel en 325i. Men jeg har ikke det, derfor har jeg mer enn nok med min 316i. Og hvorfor skal jeg egentlig ha noe som er dyrere, både i kjøpspris og i forsikring, hvis jeg ikke har behov for det? Min bil drar helt perfekt, synes jeg. Jeg kommer nok aldri til å kjøre i over 100 km/t som vel er det maks lovlige i Norge. Jeg kommer aldri til å kjøre full guffe på bane, det interesserer meg ikke å teste slikt eller å kjøre kappløp e.l. Bilen min har en maks hastighet på ca. 200 km/t, litt ekstra med min effektpotte, men jeg kommer aldri til å dra den opp i dette uansett, så hvorfor ha en bil som har enda kraftigere motor igjen? Jeg kan heller ikke klage på hvordan den drar heller, blant annet har kamerater som har prøvd en del biler sagt at denne bilen er den de trenger å gire desidert minst i, og den greier for eksempel fint opp mot 70 km/t i andregiret. Med andre ord - jeg har ikke behov for noen ting kraftigere, så hvorfor betale ekstra for det? En kraftigere motor er nemlig dyrere, både i kjøpspris og i forskring.

 

Jeg ser som sagt poenget ditt, men jeg synes du viser lite hensyn til andres behov og prioriteringer. Du har dine, og det er kjempeflott, men andre har sine egne. Bilen din er veldig fin og ser bra ut på papiret, og du har helt sikkert kjempeopplevelser i den bilen, men når jeg ser på mye av det den har så tenker jeg bare at JEG ikke har behov for det. Når jeg har opplevd hvordan 102 hk i bilen min er, så kan jeg med sikkerhet si at jeg (iallfall per i dag) har null behov for 220 hk.

 

Folk tenker forskjellig. Og godt er det.

Lenke til kommentar

Det er mye i livet man ikke har bruk for... Man har ikke akkurat bruk for Playstation eller PC heller.. men man unner seg set alikevel. Det samme gjelder også motor.

 

Man har ikke BRUK for 220HK. men du verden så morsomt det er :) Min bil kostet latterlige 22.000 kr. mer enn 105Hk'eren. legger man på 7.000 kr. til, altså 29.000 kr. så har man brått 120HK'er ekstra. 29.000 kr. er vel det mange bruker på stereoanlegg til bilen (noe jeg prioriterte bort) Playstation, eller andre ting.

 

Jeg regner med at man er over middels bilinterisert når man poster i ett forum som dette... derfor så reagerer jeg litt på dette.

Hadde det vert ett forum for eldre herremenn eller gamle tanter hadde jeg vert enig med deg.

 

Det er så absolutt fornuftig det du sier, men hvis man tenker litt langsiktig, så tjener jeg faktisk inn de 29.000 kr. på 2 år bare ved å fylle diesel. Dette er da sammenlignet med en Golf 1.6 bensin med 105HK.

Lenke til kommentar

Ja, man unner seg ting. Og folk som ikke har bruk for stor motor, som for eksempel meg, unner seg heller et skikkelig bra musikkanlegg, eller skikkelig styla bil. Og så har du de som bare vil ha alt helt standard - grei motor, ikke noe fancy anlegg og bilen utseendemessig originalt fra fabrikk. Hvorfor skal de bruke ekstra penger på motor eller stereoanlegg hvis de ikke trenger det?

 

Jeg valgte min bil ut ifra en helhetsvurdering. Jeg vurderte motorstørrelsen nøye, men fant at jeg ikke hadde noe behov for en kraftigere motor uansett, så hvorfor slå fra seg en kjempefin BMW som er hel og fin, rustfri og med et herrens bra musikkanlegg (den biten er viktig for meg) fordi den ikke har 170 hk, hvis jeg ikke trenger sistnevnte? :)

 

Motor er viktig for deg, det har jeg skjønt. Og jeg unner deg en god motor. For meg er det mer viktig å ha en fin og hel bil som kjører bra, har et bra musikkanlegg og som frakter meg fra A til B uten problemer. Da trives jeg veldig godt, og har det komfortabelt. Motoren blir veldig uvesentlig for meg, altså. Det eneste kravet jeg hadde satt til motoren når jeg så på biler var at den burde ha 100 hk eller mer. Mer kresen på motorfronten er jeg egentlig ikke når jeg kjøper bil, iallfall ikke nå.

 

Klart det er gøy å kjøre bil med mange hk også, men det er ikke noe jeg har behov for å kjøpe selv. Å teste det innimellom er jo dritgøy, man kjenner alltids noen som har en bil med en bra motor, men når jeg skal kjøpe bil så havner det ganske langt bak i prioriteringene.

 

Og nei, jeg har ikke inntrykk av at man må være over middels interessert i bil for å poste her. Diskusjon.no er et så stort og omfattende forum at mange poster litt her og litt der. Bil er ikke min store interesse, men jeg liker dem veldig godt og derfor titter jeg veldig ofte innom her - for å lære litt, få litt ideer, osv. Jeg leser ofte gjennom Workcase/Showcase-trådene her, bare for å se hvordan folk her inne har bilene sine osv. Jeg er nok helt gjennomsnittlig interessert i bil, verken mer eller mindre, men når jeg først er her og leser andres Showcase-tråder, så kan jeg jo like gjerne vise dere min bil, selv om jeg ikke kan alt bil og bruker hele fritiden min på bil. Jeg er nok ikke den her inne som vil gjøre mest med bilen min heller, men jeg har som tidligere nevnt i tråden noen planer for bilen, og vil vise dere dem og bilen generelt. Ellers er jeg ikke ute etter så mye mer egentlig. :)

 

Men slik stiller det seg nå. Når jeg har kjørt denne bilen en del år og en gang i fremtiden skal ha meg ny bil, kan det være at jeg har andre behov enn dem jeg har i dag. I dag er behovene mine en fin og hel bil som er rustfri, har et bra musikkanlegg, kjører bra, gir god komfort og som jeg liker utseende på (og der slår BMW sjelden feil for min del). Men når jeg skal kjøpe meg ny bil, kan jeg ha helt andre behov. For eksempel kan jeg ha behov for stasjonsvogn fordi jeg trenger stor plass, eller jeg kan ha behov for et skikkelig monster dersom jeg har blitt bitt av motorbasitten. Og da vil jeg jo tilfredsstille disse behovene, akkurat slik jeg har gjort når jeg har kjøpt min bil nå nylig. :)

Lenke til kommentar
Nå får det vel holde med skrytingen, GigaFlow. Dette er fyrens FØRSTE bil.

 

Hadde din første bil 200 hk?

 

Nei det var vel en Kadett D 1.3?

8719576[/snapback]

Min første bil var en VW Polo Sport 16V (Splitter ny) 1994 mod. med 110HK. senkesett/styling og full pakke. Jeg var 19 år og hadde fast jobb. sparte opp 60.000 kr. for og få lånet og klinte til. Nå er ikke 110HK. så veldig mye det heller... men bilen gikk ganske bra da den tross alt veide under 1000 kg.

 

Denne poloen kjører i fra dagens golf 1.6 105HK så det koster.

 

Uansett... skal ikke plage dere mer angående dette.

Lenke til kommentar
Nå får det vel holde med skrytingen, GigaFlow. Dette er fyrens FØRSTE bil.

 

Hadde din første bil 200 hk?

 

Nei det var vel en Kadett D 1.3?

8719576[/snapback]

 

Fælt så dere er ute etter Gigaflow da.......

Jeg synes også det er stas med ny bil og har snakket om den nyinnkjøpte bilen min i lang tid til kompiser osv.. De er sikkert drit lei, men det blåser jeg i..

Skjønner at man er stolt over å ha en slik sprek bil da..

Endret av bjornegil
Lenke til kommentar

Hvordan gr det med bimmern? Syne du bør prioritere hvite blink:-) det er mye penere og får bilen til å virke yngre.. Kanskje en M-techfront hadde gjort seg.. orginal styling;-)

 

hadde vært kult hvis du hadde tatt bort eseløra å satt på m3-speil.. :cool:

Lenke til kommentar
Nå får det vel holde med skrytingen, GigaFlow. Dette er fyrens FØRSTE bil.

 

Hadde din første bil 200 hk?

 

Nei det var vel en Kadett D 1.3?

8719576[/snapback]

 

Fælt så dere er ute etter Gigaflow da.......

Jeg synes også det er stas med ny bil og har snakket om den nyinnkjøpte bilen min i lang tid til kompiser osv.. De er sikkert drit lei, men det blåser jeg i..

Skjønner at man er stolt over å ha en slik sprek bil da..

8724250[/snapback]

Bra noen skjønner meg :)

Lenke til kommentar
Hvordan gr det med bimmern? Syne du bør prioritere hvite blink:-) det er mye penere og får bilen til å virke yngre.. Kanskje en M-techfront hadde gjort seg.. orginal styling;-)

 

hadde vært kult hvis du hadde tatt bort eseløra å satt på m3-speil..  :cool:

8757761[/snapback]

Det går bra. Har ikke fått gjort noe enda, annet enn å ta en vask og kjøre den en del. :D Først og fremst økonomien som hindrer meg i forbedre den litt nå rett etter jeg har kjøpt bilen, er så mange utgifter da, men det kommer seg med tiden. Ting som tåkelykter, hvite blink, ny girkule og nye vinterdekk med felger til høsten står øverst på "ønskelisten" min. En ny front hadde definitivt vært herlig, har også nevnt det tidligere i emnet, men på grunn av kostnadene så kommer nok det til å drøye en stund.

 

Tja, jeg har ikke noe å utsette på speilene, egentlig. Klart M3-speil er tøffere, men det spørs om jeg finner ut at det er verdt å bytte ut de som står på nå... Men det avhenger litt av hvor mye pengene strekker til. :)

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Allright, har ikke vært aktivitet her på en god stund. Jeg har ikke gjort noe med bilen enda, annet enn å kjøre rundt og kose meg. :D Jeg har jo ikke lappen enda, er i sluttfasen av kjøreopplæringen nå og tar oppkjøring mest sannsynlig i november, så det meste av pengene går dit nå, men jeg har begynt å spare til en aldri så liten oppgradering og regner med å gjennomføre det rundt desember eller rett over nyttår, alt avhenger av hvor mye jeg blir å jobbe.

 

Skal på service om et par uker for å følge serviceheftet - sjekke at alt er i orden, kjøre på med ny motorolje, ordne litt på håndbrekket som er litt svakt, etc.

 

Først kan jeg dra opp et par bilder av bilen nyvaska for ca. to måneder siden:

 

bmw001zk7.th.jpg bmw004sz2.th.jpg bmw007aw9.th.jpg

 

(Ja, bildene er så-som-så, kom masse sol mot kameraet akkurat når jeg tok bildene, og jeg skal vel heller ikke påstå at jeg er en stjernefotograf)

 

Så til oppgraderingen. Her er hva jeg har planlagt utvendig:

Innvendig:

  • Midtarmlene - (Har funnet ut at det er et muuust når man kjører et stykke)
  • Ny girkule - Bilde
  • 7" LCD-skjerm og DVD-spiller
  • Muligens M-Tech-gulvteppe

Har regnet ut en pris på ca. 16 000,- for dette, kanskje litt mindre hvis jeg finner billigere steder å kjøpe fra (pris er regnet ut fra Schmiedmann og eBay, men vil se mer nøye på steder å kjøpe fra når det nærmer seg tid for å handle). I tillegg kommer da pris for montering av en del av sakene, samt lakkering av spoilere, sideskjørt og speil. Har også tenkt å høre med diverse steder om pris for hellakkering når jeg skal lakkere disse sakene, og finner jeg et sted som gir meg en bra pris da slår jeg til. Farge er i så fall ikke bestemt, men det blir nok enten en farge veldig lik den jeg har nå, sort eller denne blåfargen som jeg har falt veldig for. Men ingenting er sikkert der, det kommer helt an på priser.

 

Tipper en totalpris på grovt sett rundt 30 000,- med delene, lakkering og montering. Kanskje litt mindre hvis ikke lakkering og montering blir veldig dyrt (er veldig usikker på prisene der), og kanskje litt mer hvis det blir hellakkering.

 

Selv om jeg føler bilen er veldig fin og ren nå, så gjør styling (fin og ikke for overdreven styling, vel og merke) og litt "facelift" på lykter og lignende utrolig mye på bilen. Blir nesten som en helt annen bil. :p

 

Det var mine planer. Noen innvendinger, tips, råd, konstruktiv kritikk, spørsmål, personangrep ... alt mulig som kan hjelpe/ikke hjelpe? :D

Endret av Hewitt
Lenke til kommentar

Haha, jo, faktisk, det er en liten detalj jeg egentlig gjerne skulle ordnet. :p Men det er jo verken dyrt eller krevende, så kan se om jeg får til noe der.

 

Angående felger, så ja, har selvsagt tenkt på det selv. Får ikke råd nå dog på grunn av lappen, og skal jeg kjøpe så må jeg nedprioritere noe av greiene postet over her. Får se hva det blir til, men jeg tror jeg bare lar den kjøre vinteren gjennom på dekkene og felgene som står på, og så kjøper jeg nye sommerdekk med felger til våren.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Støtter ditt valg av liten motor. Når en er ung, og kanskje ikke har all verden til inntekt, så er det ikke så altfor kjekt å bruke det lille en tjener på bensin. Selv har jeg en 318IS, går greit nok, men for meg så blir det litt for slapt. Er godt fornøyd med bilen, men den blir sikkert skiftet ut til sommeren igjen, mest fordi ''alle'' har BMW, spesielt her i området. Og en skal gjøre mye med en BMW for at den skal skille seg ut. M3-kit er fantastisk, men alt for mange har det. Til og med Siedl widebodykitet går det et par av her.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Gratulerer med riktig bil :cool: Er helt enig med deg når du forklarer hvorfor du valgte en 316. Selv har jeg en 325 som førstebil, grunnen til at det ble en såpass "stor" motor er at jeg er kravstor når det gjelder motor. En 325 er fortsatt langt fra en racer! Drit i gigaflow, han kjører grevling :p M fangere er aldri feil, men som sagt over her er det mange som kjører med dette.

Endret av 325icab_88
Lenke til kommentar

Pen bil dette også, en 316 er greit å begynne med det. Jeg har 320 utgaven og egentlig ikke så god råd til bensin, men så er jeg motorgal og da, så jeg kjøpte det største jeg hadde råd til. :)

 

Og ja, midtarmlene er et must, uten tvil. Jeg har holdt på å fikse håndbrekket i noen dager nå, og det var en drøm å få midtarmlene på plass igjen etter en stund uten. Koed har også gode M skjermer forresten, bare som et tips. 1700kr for en splitter ny hos de, riktignok en kopi med den virket veldig solid og bra.

Misunnelig på enderøra dine, jeg har bare et stusselig rør foreløbig mens jeg venter på det nye effektanlegget. :)

 

Drit i gigaflow, han kjører grevling

 

Haha, ja. Jeg HATER grevlinger, derfor jeg kjøpte bmw'n også, stor nok motor og bakhjulstrekk. :D

Endret av Brian_N
Lenke til kommentar

Morn du

 

Har forslag til deler på BMW'en din!

 

Inntak på siden.

Grill

Emblem

Pedaler

Dødsråe hovedlykter m/blinklys

Baklys forslag 1 (LED)

Baklys forslag 2 (LED) (Personlig min favoritt)

Baklys forslag 3 (LED)

Instrument skiver

Instrument deksel

Sideblinklys

Labodører

Tåkelys

 

Har funnet alt på CapriZone Tuning. Orker ikke komme med mer forslag, all den diskret stylingen der vil jo hjelpe dødsmye :p

Glemte å legge linken til sia dems, HER!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...