Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Lysbrønn for Volkswagen Transporter Ambulanse


Anbefalte innlegg

Jeg er på utkikk etter lysbrønnen til Volkswagen Transporter Ambulanse.

Regne med ingen skjønner hvilken lysbrønn jeg snakker om, så jeg slenger ved ett bilde.

9066360.jpg

 

De brønnene helt oppe på taket, som ett par ovale tusenmetringer sitter...

 

Noen som vet hvor jeg kan få tak i sånne ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 år senere...

Dette kommer sikkert litt seint, og det beklager jeg.

 

For å si det sånn er jeg en Blålys-nerd, jeg kan 99% av det som er å vite om blålys, sirener, og alt det der. Dette har jeg holdt på med i en stund.

 

Lysbøylen du spør om:

 

Whelen Liberty SX med LED lys, og bare for å nevne det så er de andre diodene som sitter på speilet og grillen Whelen tir6, de som sitter på overbygget heter Whelen 700.

Lysbøylen ser ut til å kun være utstyrt med 500-serie dioder, jeg vet om flere ambulanser i Norge som har 500 og tir6 montert i lysbøylen. Dette er fordi tir6 serien benytter seg av noe som hete generasjon 3.5 superLED, mens 500 serien benytter seg av linære LED rør, ikke så veldig mye forskjell på hvor kraftige de er, men det er lettere og se tir6 diode i direkte sollys, dette sier jeg av egen erfaring. 500-serien er litt mer synlige fra en vinkel, grunnet reflektorene i dioden. Personlig syntes jeg det er best og ha tir6 i grillen, mens 500 sitter på siden.

 

Jeg ville anbefalt følgende sider:

 

www.sirennet.com

 

www.strobesnmoreusa.com

 

Som du ser er det dette amerikanske sider, prisen på den bøylen på bildet ligger på rundt $2000 plus frakt (som fort blir over $300 grunnet størrelse) og norsk moms.

 

Det som er fint med disse 2 sidene er at begge har YouTube profiler og det sender til Europa, i tillegg så kan du konfigurere lysbøylens spesifikasjon online.

 

Grunnen til at jeg ikke henviser til europeiske sider er kun fordi det ikke er samme utvalg eller pris, man har jo Ferno Norden her i Norge men det er begrenset av hva de leverer, de lever kun Ultra Edge Freedom lysbøylen som er gangske så svær.

 

Håper du skjønner hva jeg skriver:)

 

hilsen bluezn2s

post-187229-1236965818_thumb.jpg

Endret av bluezn2s
Lenke til kommentar
veit du om politi eller Ambulansen bruker Standby M bågen,på nokon av bilene her I norge ?

 

Jeg beklager, hva mener du med Standby M, jeg går ut ifra at dette er et blålys, nei jeg har aldri hørt om det. I tillegg (beklager en gang til) med bågen mener du bak? Jeg er ingen mester på å forstå dialekter ;)

 

hvis du vil vite mer om ambulanser og politibiler, her er alle firmaene i Norge (så vidt jeg vet) som lever bilene (Brannbiler ikke inkludert)

 

www.simarud.no (du må ha med www. hvis ikke så funker ikke siden)

 

www.fernonorden.no

 

www.vbknordic.no (I samarbeid med profile og et tysk firma)

 

http://www.sicar.cz/indexno.php (legebiler)

 

Det er vel disse som er hoved leverandørene, men i tillegg har man Volvo Special Cars. Og noen biler som kommer med fabrikkavtaler (dette gjelde som regel volvoene).

Lenke til kommentar
tenker på denne lys bjelken på taket her

 

ok,takker for linkene :)

 

 

Nei denne bruker vi ikke I Norge, dette er fordi stanby er et lite firma som selger og monterer produkter til svensker, som du sikkert skjønner er alle firmaene jeg nevner basert i norge, det er mye greiere å hendvenne seg til disse da de får avtaler med PDMT og bilforhandlerne, skulle vi drevet utenlands ville det blitt mye styr i henhold til moms spek og bilene ./lysene som brukes i norge er av merkene Federal Signal vama (søsterdivisjon av FedSig, i avtale med Simarud) whelen (Ferno) axixtech (Simarud) code 3 (VBK nordic), whelen utstyr brukes også av VBK. Nå er det jo en rekke andre små firmaer som krappe og biltema som

Lever saftblendere o.l. Men disse regner jeg ikke som seriøse etter som de kun selger (for det meste) oransj varsellbelysning, de er heller ikke godkjent som leverandør eller påbyggere. Håper dette hjelper, er du interresert i å kjøpe lys ville jeg ha hendvendt meg til Simarud, etter som de også driver med offentlig salg av lys og slikt.

Lenke til kommentar
Åja, då har eg lært noko nytt i dag og :)

 

Hadde vert kult med nokon små Oransje Strober på bilen :)

tAkk for svara :)

 

Led er mye fetere, kjøp heller noen små blå og montér dem litt bak i undergrillen, de vil aldri merke det. En ting de fleste må lære seg: det heter LED ikke strobe!!!! Det høres bedre ut

Lenke til kommentar
ja, berre vandt med å sei strobe lys ;P

men dei er vell ganske "dyre" ? sånn små led lys?

 

Nei de er faktisk billigere enn strober, det eneste du må med led er koble til strøm og en av/på bryter. Med strober må du kjøpe en

Separat "power supply" i tillegg til en bryter som tåler en del ampere. Hvis du syntes 50 dollar for ett lys er mye er det opp til deg, men jeg syntes det er billig, er du heldig slipper du momsen, det som er dyrt er sirenen, en god sirene ligger på ca. 200 dollar, høytaler runt 140, husk at det er kun lovlig med "wail" og "yelp" toner i norge

Lenke til kommentar
okei, e vell ikkje så dyrt då nei :)

 

ååja, Bruka politiet Yelp funksjonen? dei hadde vell ikkje yelp før,for nokon år sidan? eller tar eg litt feil no?

 

Njaa det kommer ann på hvor langt man går tilbake, de sirenene som leveres av Simarud har kun wail og yelp, wail er den vanlige og yelp den som har en høyere frekvens. Men det er sjelden de gidder å trykke på hornet eller kontrollen for å skifte tone. Så vidt jeg vet var alle elektroniske siren utstyrt med disse to, jeg er jo ingen historiker, jeg holder meg bare oppdatert. Før de elektroniske så hadde man jo de klassiske ule sirene. Men jeg mener og ha hørt yelp toner på de gamle politi golfene de bruker i gamle olsenbanden.

Endret av bluezn2s
Lenke til kommentar
okei, ja er ikkje ofte ein høyrer dei byter sirene tone på Utrykkning, vertfall ikkje politiet.. :)

 

 

De gjør der en del der hvor jeg bor, men du har rett ja. Å jo jeg skriver litt slurvete, jeg prøver og skjerpe meg, husk at i usa har de millioner av toner, bare søk "siren demo" på youtube.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...