Gå til innhold

Er død harddisk riktig konklusjon?


Anbefalte innlegg

For noen minutter siden, da jeg sist var bak pc å byttet noen kabler. KLarte jeg å dulte borti pcen med kneet når jeg reiste meg. Det var ikke et kraftik dunk men heller ikke ubetydelig svakt dunk. Jeg traff den foran, ca ved den øverste cd/dvd leseren/brenneren. Plutselig begynte pcen å lage en skrapelyd. harddisk lyset begynte pluttselig å lyse kontinuerlig. Pcen fungerte fint til jeg prøvde å legge ned vinduet(2-3 sek). Derfor tror jeg det er hden som er død. PC ville ikke start(lese feil på disk). Plutselig forsvant den fra bios også kom den tilbake etter reset og nå kommer det ntldr mangler når jeg booter. vil helst ikke miste innhold, men det er ingenting av stor verdi da(siden filmene ligger på en annen disk;))

 

 

Er dere enig med konklusjon og/eller er det noe jeg kan gjøre?

Og dette er vel en garanti sak, har foresten hørt at pcen har laget en veselyd den siste tiden, litt sånn pustersåmyemankannårmanerforkjøletlyd.

Endret av åousky
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Slik skade? det var en liten dult. Hadde sikkert vert like hardt viss du hadde plasert en 1,5 liters flaske(full) litt uforsiktig oppå den. Og hden fikk nok kun litt viberasjon. Og den hoste lyden da? Ting skal tåle litt viberasjon, mener nå jeg.

 

 

LEGGER TIL: På returlappen står det: "Skade på produktet som skyldes Betjeningsfeil, håndteringsfeil, modifikasjoner eller GROVT MISSBRUK fra brukerens side er ikke dekket av reklamasjonsretten. Herunder hører også endringer av tilført strømstyrke til enhver relevant komponent."

 

Kaller ikke det akkurat "grovt missbruk". Sender disken til shg imorgen.

 

Lurer på en ting til, hva skjer med innholdet? kommer de bare til å kaste den defekte disken? Har faktisk noe viktig skolearbeid der har jeg funnet ut.

Endret av åousky
Lenke til kommentar

Men jeg har kjent at disken snurrer når jeg skrur den på da, så den er ikke heeelt dø:p

 

 

LEGGER TIL: Snakket med Lei-en-nerd de skal ha 600-1200 kr for å overføre mine dokumenter mappen. Spriket er fordi at bios ikke alltid finner hdd. Så det er rimelig uaktuelt.

Endret av åousky
Lenke til kommentar
Men jeg har kjent at disken snurrer når jeg skrur den på da, så den er ikke heeelt dø:p

8603203[/snapback]

 

Hehehe...hvordan i all verden kan du "kjenne" at disken går rundt da? Det vet du vel ikke helt sikkert om den gjør. Det du kjenner, er at det er liv i drivverket, tenker jeg. ;)

Dessuten er det vel lurt å ha backup av viktige data??

Endret av Jovi60
Lenke til kommentar
La oss bare håpe at "shg" leser dette innlegget slik at de kan se at dette er en skade du selv har påført disken. dette burde du ikke få på noe garanti.

kan vel grense til svindel.

8603600[/snapback]

 

Nu vel. Alle disker har en viss terskel for hva de tåler av støt. Alle disker tåler noe støt, men mengden varierer fra disk til disk. Dersom disken i dette tilfellet har blitt utsatt for et støt av en lavere grad enn hva som er oppgitt i spesifikasjonene, skulle trådstarter ha all rett på ny disk. På den andre siden kan man anta at disse har blitt overskredet siden disken har fått en feil, trolig som følge av brukers uforsiktighet. Hvordan man skal få dette på det rene så man rettmessig kan fordele skyld, er en annen sak.

 

SHG får uansett bare en ny disk fra produsent, så det er lite de taper på dette.

Lenke til kommentar

OT: merkelig at skolepcer tåler så mye, vi dyttet en pc ned fra et bor mens en spilte på 123spill:P

 

On topic: Har foresten fått en del blåskjermer ved oppstart før og som sagt hes lyd. Skal fortelle dette til shg ved en senere anledning, egentlig litt dumt å fortelle kun det jeg har gjort i mailen:P

 

 

 

LEGGER TIL: hva er Lynsjemobben?

Endret av åousky
Lenke til kommentar
:D  Lynsjemobben tar deg...

 

Moderne hard disker tåler en bra smell før de ryker. Finn tekniske spesifikasjoner for din disk så ser du der.

 

Og til dere andre.. Hvorfor på hugget med en gang?? Redd han skal få ny disk gratis??

8605532[/snapback]

 

Jepp...klart vi er redd for det :innocent:

Lenke til kommentar

Tviler på du får ny harddisk, da du selv sa du kneet borti maskinen.

Mener forøvrig den bør tåle mer enn såpass, harddisker brukes jo tross alt i alt fra pc'er til mp3 spillere. Selv om det er en plate som snurrer fort, er det jo ikke noe dramatikk du her forklarer.

 

Om en pc velter, hadde jeg forstått at den røk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...