Gå til innhold

Hvem konsoll synes du er dårligst( begrunn svaret)


gamerman

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
gamecube fordi den er for folk som aldri har vært gjennom pubertiteten..

På nintendo.no stod det for en stund siden at gjennomsnittsalderen på en GC eier var 23 år!(ikke gjennom puberteten?? hmmm....)

personlig synes jeg at PS2 er dårligst, men det er vel mye pga av alder. Det er for øyeblikket mere spill til PS2 men det kommer til å endre seg etterhvert. Gamecube og Xbox er kraftigere enn PS2 og for de som sier at Nintendo ikke har tenkt på online gaming med GC så er det mulighet for det når spillene støtter det( skal være en utgang for slikt på maskinen)

Lenke til kommentar
Jeg trodde GC allerede var online i USA?

 

Er online i Japan. Er online i feb/mars. i USA...

 

Altså Gamecube blå Online i USA før Xbox, bare så det er sagt.

 

Og har vært det en stund nå.. i mars vil vi mest sannsynlig se gamecube online i europa.

Lenke til kommentar

Skjønner ikke vitsen med å lage en "Hvilken er dårligst"-topic!?

 

Hvis man først skal lage en VS-topic (som det finnes 328 stk av fra før her) kan man vel i det minste lage "Hvilken er best"-topic, der folk skriver det positive om den konsollen de har

-istedenfor å slenge dritt om de de ikke har.

Lenke til kommentar

Enda en LAME tråd om detta umulige emnet...

Men... jeg mener nå at...

 

Xbox-kontrolleren er klart best. PS2'en er ALT for liten, pinglete, holder jo på å brekke hvis man tar i litt! Og GC-kontrolleren har for mange dippedutter og små dingser.. dessuten ser den ut som en barne-leke. En rangle.

 

Nai, XBox'en er for menn.

PS2'en er for "de-som-følger-strømmen-men-likevel-ikke-har-den-beste" (konsollen) mens GC-eierne enten har 5 barn eller er litt småkåte på en liten feit italiener i kjeledress. Og fargerike prinsesser.. etc etc..

 

XBox-kontrolleren ligger perfekt i hånda på oss som har litt større hender enn en nyfødt baby. Den tåler også en trøkk. Pluss for den lange kontroller-ledningen + anti-katastrofe mekanismen på ledningen.. som har redda meg (og kontrolleren) et titalls ganger.

 

Hoi.

Lenke til kommentar

Først, la meg si at hva folk liker best, får være opp til dem! ;)

 

MIN favoritt er Gamecube. Hvorfor? Fordi jeg liker spillene til Gamecube best. Nintendo har gjennom tidene vist at de leverer de herligste spillene, og de har dessuten de mest mektige merkevarene; Mario, Zelda, Metroid osv. osv. osv.

 

Gamecube _har_ den kraftigste hardwaren. Spaceworld, Elkjøp m.m er IDIOTER som markedsfører XBOX som "kraftigst" - dette sier Spaceworld, Elkjøp osv. fordi de leser på papiret at XBOX har flere MHz enn Gamecube, noe den har - men kjære lesere, dere vet like godt som meg at man ikke kan fks. sammenligne en 1.6ghz celeron cpu med en 1.6ghz p4 cpu! eller p5 (når den kommer) for den skyld! Tilogmed Microsoft slenger ut OFFISIELL reklame som er full av bullshit, hvor de bla. påpeker at XBOX er "best" fordi den har flest MHz (733 MHz). Latterlig. Til sammenligning har Gamecube, med sine 485 en _mye_ bedre cpu. Hvorfor? Fordi Gamecube, ulik XBOX, bruker en IBM PowerPC prosessor som heter "Gekko". Denne ble spesielt utviklet av IBM for Gamecube, og er en mye råere prosessor enn den man finner i XBOX. At folk faller for Microsoft, Spaceworld og Elkjøp sin barnslige måte å reklamere på (at de lyver!) er helt på trynet! Microsoft & Co påpeker også i sammenligninger av XBOX og Gamecube at XBOX kan vise 125 millioner polygoner i sekundet, og at Gamecube bare kan vise 6 til 12 millioner. Realiteten er at Gamecube kan vise fler polygoner enn XBOX. Punktum. Microsoft reklamerer for "tomme" polygoner, altså, polygoner uten effekter. Hvem vil se en DEMO (ikke et spill, for med 125 millioner grå polygoner kan man ikke lage et spill som er SPILLBART!!!) med masse grå polygoner? Eh... Håper dere skjønner hva det er snakk om her! ;) Latterlig løgnaktig reklame fra Microsoft! - Og Norske el-kjeder er dumme nok til å tro på reklamen, og reklamerer med det selv! PATETISK!!! At noen kan si at Gamecube er den maskinen de ikke liker på grunnlag av at den ikke er "kraftig" nok er rett og slett idiotisk...... Dessuten _hater_ Nintendo å skryte, de bare lager en sinnsykt rå hardware, og lar spill utviklere finne ut hvor rå den er. Tilogmed på Nintendo sine offisielle hjemmesider sier de at maskinen kan vise 6-12 millioner polygoner pr. sek med alle effekter på. Sannheten er at maskinen kan vise enda fler! ;) - men dette er det kun spill utviklere som vet/finner ut! Utrolig bra av Nintendo å være så beskjedne! ;)

 

Gamecube ER kraftigst! ;) XBOX er ikke LANGT under, men et lite stykke. PS2 faller kraftig sammenlignet med Gamecube. Årsaken er at PS2 hardwaren er gammel, og full av flaskehalser.

 

UANSETT er det hvordan ALL hardwaren _samlet_ fungerer *sammen* og ikke hver enkelt spec! Det er her Gamecube er den suverent beste maskinen!

 

Hvorfor er Gamecube vinneren (med tanke på den tekniske ytelsen og salget av hardware) av next-gen consolene? Fordi Nintendo har skapt historiens første "perfekte" hardware. Spill utviklere verden over gir feedback om maskinen som tyder på at det aldri før har vært så _lett_ å utvikte spillene de alltid har drømt om å utvikle. Man trenger altså ikke sitte å programere og slite i flere år for å få fram det spiller man vil gi kundene. Utviklings tiden på spill er altså kortet ned, kraftig - sammenlignet med PS2 fks, som er et helvete å lage spill til. Riktignok har PS2 utviklere fått utviklings software som er sterkt forbedret den første som kom på markedet sammen med PS2, men alt i alt er PS2 vanskelig å programere for. Gamecube inneholder _ingen_ flaskehalser i hardwaren. Det er bare å programere, og reslutatet ser vi i de nydelige spillene som har kommet til maskinen!

 

Gamecube har dessuten den desidert nydeligste kontrolleren å holde i! Nintendo brukte MYE tid og kreativitet på å skape kontrolleren, som har blitt omtalt av spill-presse verden over (og spilleren da, selvfølhelig!) som den eneste kontrolleren noensinne som føles ut som om den "smelter" inn i hendene dine. - Noe den gjør! Den føles ikke like tung og klumpete og VOND å holde i som PS, PS2 og XBOX kontrollerene. Enda et viktig vinner poeng fra Nintendo. Når man skal spille spill BØR kontrolleren være god å holde i! ;)

 

Kunne ha sittet her i timesvis og fortalt dere hvorfor jeg liker Gamecube best.

 

At noen kalte Gamecube en barneleke, en "rangle", eller hva det nå var, er jo ganske barnslig - Å dømme en maskin ut fra utseende!

 

.... Hvis vi skulle dømme maskiner ut fra utseende, er PS2 like stor som en videomaskin, og XBOX, vel, hehehe, den ligner mer på en svart brød-boks! Den er ikke akkurat LITEN og pen nei. Gamecube ER den minste konsollen, og også den mest imponerende. Noen av grunnene til at den er mest imponerende har du nettop lest ovenfor.

 

Spillene taler for seg selv. Nintendo har for lengst sluttet å release KUN spill uten blod. Dette er ikke alle som skjønner, og noen idioter tror Gamecube er en "rangle", barneleke osv. Sjekk ut spill som "Eternal Darkness", "Resident Evil", "Resident Evil Zero", "Metroid: Prime", "James Bond 007: Nightfire", "Mortal Kombat: Deadly Alliance", "Medal Of Honor: Frontline", "Timesplitters 2" - bare for å nevne noen få spill med litt vold, innmat og blod! Hehe!

 

For min del syntes jeg "Metroid: Prime" er det peneste, mest imponerende og mest spennende spillet jeg har spilt i hele mitt liv! Spillet kom for en liten tid siden til Gamecube i USA (fikk min via. import fra USA) ogf jeg har spilt spillet en god del timer nå. Herlige saker. Har aldri vært borti så detaljert grafikk før. Og dette er på en TV. Tør ikke tenke på hvor pent spillet blir på en HTDV... *sikle* (Gamecube støtter jo HDTV!)

 

Ellers er saken med software den at ALLE tre maskiner; Gamecube, XBOX og PS2 har de "samme" spillene fra forskjellige software utviklere. MEN selvfølgelig har hver maskin sine EKSKLUSIVE spill. <- Man burde velge maskin ut ifra de eksklusive spillene. Det er HER Nintendo med sine Gamecube er vinneren med bla. Mario, Zelda, Metroid og Starfox, bare for å nevne de viktigste! Dette er spill med et UTROLIG nivå av kvalitet! Makan til bedre gameplay _finnes bare ikke_ !!!

 

Sånn.

 

Måtte bare få det ut.

 

Er det noen rangle-hoder der ute som lurer på noe, bare spør! :p

Lenke til kommentar

Jeg er helt enig i forhold til Gamecuben..

 

Men jeg velger å eie alle 3 konsollene fordet.. for det dukker jo opp interessange eklusive titler på dem også.. Men som du syntes jeg uten tvil Nintendo har mest å by.. Selv har jeg fullført Metroid Prime, et av de 5 beste spillene jeg har spilt... uten tvil.

 

Hvis folk sier at Halo er grunn nok til å eie en Xbox, så sier jeg Metroid Prime er grunn nok til å eie 2 Gamecuber :lol:

Lenke til kommentar
innlegget er for langt til å quote :-)

 

Sorry dude, XBOX vinner uansett på grafikk. Hastighet "pr Mhz" kan variere sterkt fra arkitektur til arkitektur, men å påstå at IBMs Gekko er dobbelt så rask som en PIII (med strippa cache) er en inkompetent påstand (jeg sier ikke at du gjorde det, men jeg har ofte lest om det...). I noen tester PowerPC baserte prosessorer raskere, i andre tester er det omvendt. Men jeg er ikke uenig i deg med at Gekko kan yte mer enn XBOX sin CPU. Men CPU-power er ikke alt.... Husker dere i 3d-kortenes barndom? En P200 + f.eks voodoo2 kunne lett knuse en pII450Mhz uten 3d-kort...

 

Ati har virkelig klart å skape en kraftig grafikkbrikke til cuben (jeg har lest at det ikke var dem som utviklet den, men et "underselskap"), og jeg er fullt enig med deg i at cubens fillrate er "riktig", i motsetning til NV2A(XBOX...), pga effektiv rendring ala kyro-kortene. Likevel så mener jeg at XBOXen har langt bedre gafiske egenskaper enn GC. I tillegg til hastighet, så støtter brikken programmerbare, fleksible pixel- og vertex-shaders - i motsetning til GC. Dette vil gjøre at FRAMTIDENS spill kan/vil se bedre ut enn på GC (bare se på nvidia wolfman, zoltar the magnificent... Cuben ville daua av overbelastning). I tillegg er T&L pipelinen til ATI's Flipper å regne som en førstegenerasjons T&L (som geforce 256 + litt ekstra). Men så inneholder den også ekstra instruksjoner spes. laget for cubens oppgaver... Jeg har spilt GC hos en kamerat, og jeg ble positivt overrasket over grafikken. den er ikke annet enn svært god (rogue leader havner litt bak...), likevel så ser figurene litt "stive" ut, og "detaljene" er dårligere (GC-spillene har Screenshot-grafikk :-D ). Men spillene virker gode (det var nostalgisk å spille Super Smash Bros), og det er vel hovedsaken?

 

Det er barnslig å latterliggjøre cuben for dens utseende og "barnevennlige" design/spill. Det er faktisk morsomt å spille Mario (men det er vanskelig for fjortisser å innrømme det), og konsollen er faktisk ikke så barnslig som man skal ha det til. Den er liksom så liten så det er stilig...

 

Når det gjelder tilkobling av eksterne enheter (bortsett fra kontroller), så henger GC et stykke bak XBOX. Boxen har ikke støtte for tilkobling av ekstra snask, men det er fordi den har det innebeygget. GC har en inn/utgang som støtter rundt 80mb/s overføring (som er nok for en HD), men utbredelsen og utnyttelsen av slike enheter vil sannsynligvis være minimal pga. at ingen tør å lage spill som krever HD for å spille. og så var det 56k-modemet da... Det er sikkert greit det, men større nedlsatinger (om mulig?) vil gå hardt utover både tålmodighet og lommebok. Men så er det ikke alle som har tilgang til internett til fast pris (som meg....) ala ADSL...

 

XBOXen vinner stort på å ha harddisk, noe som gjør at man kan cache spillene, og bruke egen musikk i visse spill (en modchip kan utvide potensialet ytterligere), mens til GC må man kjøpe memory Cards. Minnekortene er ikke så dyre og de har 50 blokker (savegamer tar ofte flere blokker....), men det er likevel mye mindre praktisk enn om man kunne lagre det på en harddisk (av brukbar størrelse). Nå skal jeg ikke skryte av at spillene loader så veldig fort på XBOX (harddisken er treg), men fordelen med å ha en harddisk er ikke til å komme bort fra.

 

Kontrollen til GC er veldig behagelig, men med mine labber foretrekker jeg XBOX-kontrollen (GC er jo en japsekonsoll, og størrelsen deretter). Jeg mener at stikkene på XBOX-kontrollen er bedre enn på GC, men det er vel en tilvenningssak. Dessuten kan man jo kjøpe uoriginale kontroller til cuben...

 

En konsoll er selvfølgelig ikke beregnet som en erstatter til DVD-spilleren i stua (selv om jeg selv ikke har sett boxen spille av DVD-filmer), men det skader ikke å bruke standard DVD-plater, eller? Da kunne man faktisk ha muligheten til å se DVD-filmer på konsollen. Nå skulle jo GC i utgangspunktet være en "billigkonsoll", men hvor er det blitt av den lave prisen? XBOX er billigere enn GC, og DET er et godt salgsargument, og jeg mener at Nintendo burde sette ned prisen på GC.

 

Nå ble dette innlegget veldig GC vs. the "big" XBOX, men så var ditt innlegg også veldig "fiendtlig" rettet mot kassa også... Joa, jeg har selv XBOX, og ja jeg sier dette fordi jeg mener at XBOXen er best. jeg er så lei av folk som sier "du sier at din konsoll er best fordi DU har den...". Åja, skulle jeg kanskje kjøpe et produkt jeg ikke liker bare for å være "rettferdig"?!

 

Yup, ThomasWH: Hva folk liker best får være opp til dem selv.

Lenke til kommentar

Hei ThomasWH!

 

Jeg har selv en GameCube (jeg og guttungen fikk til jul :D ), og etter å ha lest innlegget ditt er jeg enda gladere i GCn min (vår). Jeg gleder meg til Metroid Prime. Til nå har jeg spilt Super Mario Sunshine, Super Mario Party 4 og Sega Monkey Ball. Ikke vet jeg hvilken kosnoll som er best, og ærlig talt så bryr det meg ikke så lenge jeg koser meg med spillene og har mange gode titler i vente!

 

Et argument som jeg ikke ser i diskusjonen ovenfor er størrelse: GC er liten og nett og kjempegrei å ta med seg på hytta eller til svigers. Her kan den kobles rett inn i TVn og familien kan spille Super Mario Party sammen (eller ludo dersom det skulle friste). Jeg synes forøvrig hånkontrollen er litt liten, men jeg fikk også en luftkjølt håndkontroll til jul og den har perfekt størrelse.

Lenke til kommentar

Hey SysError,

 

Skulle gjerne likt å svare detaljert på innlegget ditt, som faktisk var et bra innlegg. Du hadde noen gode poeng, som at fjortisser ikke klarer å innrømme at Mario er et av de beste spillene noensinne, eller hva du nå skrev! Anngående hardware tar du opp noen viktige poeng, men du har ikke 100% rett hele tiden! ;) Det er mye av hardwaren til Gamecube du rett og slett ikke _kan_ sammenligne med noen annen hardware... Gamecube er en utrolig finely-tuned piece of hardware, og jeg har sett langt bedre grafikk på den enn på XBOX. Har du prøvd Rouge Leader på en projektor? ;) Intenst! Det er som å være i en film! Software utviklere har testet sin software både på Gamecube og XBOX, og i flere tilfeller blir XBOX'en overbelasta når de kjører "Gamecube spill" på den. Factor 5, et av de teknisk sett beste software selskapene som finnes, har de siste på årene påpekt flere ganger at Gamecube er kraftigere enn XBOX med tanke på ren grafisk ytelse, og hastigheten på overføringen av data. Gamecube har fks. mindre ram (akkurat som den har mindre MHz) enn XBOX, *MEN* Gamecube har LYNRASK T1S MoSys ram, som gjør at den overfører data pakke mye raskere enn XBOX'en som "gammeldagse" ram klarer! ;) Ah, jeg har virkelig ikke tid til dette nå, men I'll be back! ;) PS! At Microsoft lagde XBOX var virkelig unødvendig. PS2 fantes jo, og Gamecube var det eneste som manglet. Microsoft selger hver eneste XBOX med tap, så de er jo idioter! (hva annet er nytt) Gamecube er forresten den billigste konsollen på markedet! 1490,- koster den! Billigst & Best - slå den! ;) Å stappe dvd spiller i PS2 og XBOX var helt unødvendig. Alle har jo dvd spiller fra før, og uansett er dvd spillerene som er i PS2 og XBOX ikke på langt nær så bra som de man får kjøpt som stand-alone units. Jeg har hatt min Toshiba dvd spiller siden 1997, og den er fremdeles utrolig bra!

 

Jepp, kommer tilbake til alle "tekniske detaljer" når jeg har tid.

 

Enjoy your software! ;)

Lenke til kommentar
Hey SysError,

 

Skulle gjerne likt å svare detaljert på innlegget ditt, som faktisk var et bra innlegg. Du hadde noen gode poeng, som at fjortisser ikke klarer å innrømme at Mario er et av de beste spillene noensinne, eller hva du nå skrev! Anngående hardware tar du opp noen viktige poeng, men du har ikke 100% rett hele tiden! ;) Det er mye av hardwaren til Gamecube du rett og slett ikke _kan_ sammenligne med noen annen hardware... Gamecube er en utrolig finely-tuned piece of hardware, og jeg har sett langt bedre grafikk på den enn på XBOX. Har du prøvd Rouge Leader på en projektor? ;) Intenst! Det er som å være i en film! Software utviklere har testet sin software både på Gamecube og XBOX, og i flere tilfeller blir XBOX'en overbelasta når de kjører "Gamecube spill" på den. Factor 5, et av de teknisk sett beste software selskapene som finnes, har de siste på årene påpekt flere ganger at Gamecube er kraftigere enn XBOX med tanke på ren grafisk ytelse, og hastigheten på overføringen av data. Gamecube har fks. mindre ram (akkurat som den har mindre MHz) enn XBOX, *MEN* Gamecube har LYNRASK T1S MoSys ram, som gjør at den overfører data pakke mye raskere enn XBOX'en som "gammeldagse" ram klarer! ;) Ah, jeg har virkelig ikke tid til dette nå, men I'll be back! ;) PS! At Microsoft lagde XBOX var virkelig unødvendig. PS2 fantes jo, og Gamecube var det eneste som manglet. Microsoft selger hver eneste XBOX med tap, så de er jo idioter! (hva annet er nytt) Gamecube er forresten den billigste konsollen på markedet! 1490,- koster den! Billigst & Best - slå den! ;) Å stappe dvd spiller i PS2 og XBOX var helt unødvendig. Alle har jo dvd spiller fra før, og uansett er dvd spillerene som er i PS2 og XBOX ikke på langt nær så bra som de man får kjøpt som stand-alone units. Jeg har hatt min Toshiba dvd spiller siden 1997, og den er fremdeles utrolig bra!

 

Jepp, kommer tilbake til alle "tekniske detaljer" når jeg har tid.

 

Enjoy your software! ;)

Joa, GC har virkelig raskt minne, men det er lite... Såvidt jeg har skjønt så bruker GC en slags "fattigmanns" SRAM - man kombinerer fordelen med DRAM (pris) og SRAM (hastighet), noe som gjør det mulig å produsere minnebrikker som er mye raskere enn DRAM-baserte minnebrikker. I tillegg så har vel GC flere små "caches" med minne?

 

Du fikk meg til å tenke litt over dette med Gekkos hastighet: Heltalls- og flyttallspipelinene er pokker til korte! Goddam! Dette gjør at man ikke er like avhengig av branch prediction (og CPUen "gjetter" feil...). IBM har "RISC"-design (jeg skriver det i gåseøyer av god grunn...), og i god RISC-ånd har cuben større registre. Men nå er ikke dette en RISC vs. CISC diskusjon (Athlon er svært lik med PowerPC-prosessorer, om det kunne være en trøst...)! Cuben har større CPU-cache enn XBOX, men dette anser jeg som lite viktig i spillsammenheng. Det som kan komme bedre med er at GC har noe høyere FSB enn XBOX sin P3 (vi kaller den det :-) ) har til disposisjon.

 

ATI sin grafikkbrikke, Flipper kjører synkront med FSBen - en stor fordel med hensyn til forsinkelse i systemet. Det er jeg virkelig imponert over: Nintendo har laget et uhyre effektivt system, slik at man utnytter hver dråpe med kraft i konsollen. I tillegg så er det kanskje mer kostnadseffektivt enn å produsere XBOX. Flipper kan spare på minnebåndbredden ved at den har en egen minnebuffer for Z-bufferen. her vinner nok cuben på minnebåndbredde på totalen. XBOX sin GPU må i tilegg dele minnebåndbredden med resten av systemet. Men når det kommer til den "ordinære" RAMen, så tror jeg at XBOX vil være raskere...

 

Cuben støtter "bare" ProLogig 2. Dette er "bare" en videreutvikling av VHS-dagenes Pro-Logic-Liksom-Surround, hvor man lager seperate kanaler ved å "dra" det ut fra et stereosignal. I dette tilfellet anser jeg XBOXens 5.1 encoding som et bedre alternativ (og det lagger ikke som Creative påstår, de liker bare ikke at NVIDIA har en kraftigere APU....), uten at jeg skal uttale meg alt for sikkert her. Kall det en "kvalifisert" gjetning :-D .... Dessuten så er det vel ikke overflod av recievere som kan dekode pro logic 2-spor?

 

Boxens DVD-spiller er noe raskere enn GC, uten at dette skulle ha så stor betydning, men jeg foretrekker best DVDer på vanlig størrelse (nå er ikke mangelen på DVD en grunn til å IKKE kjøpe GC). En harddisk er også en veldig stor fordel, og selv om den ikke er verdens raskeste, så takker jeg ikke nei til å få en "gratis" HD på kjøpet. Loading-tidene på spillene er kanskje lavere på GC (jeg vet ikke....), men i fremtiden så er det mulig at XBOXen vil få en veldig stor fordel ved å ha en HD, så man slipper å lese det fra plata, men kan "streame" det fra disken

 

Nå virket dette innlegget kanskje litt selvmotsigende mot min mening, men jeg tror likevel at XBOX GPuen ville komme best ut av det (og kompensere for resten av systemet). Jeg har ikke sett så mange spill til GC, men utifra det jeg har sett så bruker spillene til Gamecube mindre detaljerte teksturer enn XBOX-spillene (uansett så har begge støtte for teksturkomprimering). Jeg har sett Rogue Leader og jeg ble ikke SÅ imponert over grafikken, men fine detaljer though... Nå skal det nevnes at jeg ikke akkurat så spillet på en projektor, og det kan godt tenkes at grafikken ville blitt (virke er vel mer riktig) bedre på en god projektor eller TV. Men projektor er laaangt utenfor min rekkvidde... Når det kommer til pris så er ikke 1400 en upris. Men man må ta hensyn til at man må kjøpe minnekort (ded er vel kanskje ikke så dyre, men...) og at man ikke får med noen spill på kjøpet - hvilket man gjør (fortsatt?) med XBOX (som bare koster et par lapper mer), dog så er det en fast bundle...

Jeg mener at XBOX passer best (men ikke suverent best) til mine "behov", men jeg har ikke noe imot GC. Kanskje jeg kjøper meg en cube en gang i fremtiden ?

 

Metroid: Prime? Hva slags spill er det? Blant de spillene du nevnte så finnes noen av dem på XBOX (og/eller PC), men jeg har lyst til å teste Res. Evil og Timesplitters. Mortal Kombat er liksom ikke min smak ;-) "Dekningen" av spill vil vel kanskje bli større på GC og PS2, da XBOX vil "parres" med PC, og de spillene som finnes på både på PC og XBOX, kjøper jeg til PC (mest pga. pris, men jeg ble overrasket over at Splinter Cell bare kostet 499'-). uff nei, nå får jeg tørke støvet av den gamle Super Nintendoen :-)

Lenke til kommentar

SysError,

 

Jeg fant en kommentar fra en som sammenlignet Gamecube og XBOX, og han hadde noen gode poeng:

 

"The debate of Xbox and GameCube rages on! So which is a better system? Technically they each have their ups and downs. The most confusing thing is the processor speed. Xbox has a CISC structure while GameCube has a RISC structure. A RISC structure is actually faster than a CISC structure, making the GameCube as powerful as the Xbox. Xbox has an Intel Pen. 3 processor while GameCube has an IBM chip. They each have four controller ports allowing four players to play a game. They both also have a way to connect to a network. The Xbox has a DVD rom allowing you view DVDs. A separate remote is required to use this feature. The GameCube does not have this feature. But an GameCube created by Panasonic will. It will sell for $285, and will come out in spring of 2002. The Xbox also has a 10mb hard drive. The GameCube does not have this feature. But, the GameCube has memory cards up to the 128mb level. The Xbox only has a 8mb memory card. I personally think the GameCube and the Xbox are both excellent systems. I suggest you wait and see which system is right for you!"

 

En annen liten detalje anngående grafikken på Gamecube:

 

XBOX GAMECUBE

Simultaneous Textures 4 8

 

Saken er at for idioter (folk felst+elkjøp og andre amatørmessige "data" forretninger) ser XBOX "best" ut pga. den elendige reklamen. Folk går jo omtrent bare etter MHz. INGEN vet hva CISC og RISC er. Men for vi andre som kan litt mer enn "Jo flere MHz jo bedre!" så er faktisk Gamecube den beste maskinen! ;) Bare tenk på spillutviklere - så lett det er å lage spill til Gamecube! :) Og igjen, at diverse reklame folk reklamerer for at XBOX kan dra igang over 100 millioner polygoner per sekund, er så jævlig patetisk.. 125 millioner, sure, i et STILL bilde ja. Ikke i et spill. Latterlig, latterlig! :p :p :p

 

Og anngående "Metroid: Prime" har jeg kun en ting å si... Perfeksjon! Kjøp en Gamecube, kjøp "Metroid: Prime", og opplev den fineste, mest detaljerike, mest spennende single-player FPS spillet du noensinne har spilt! ;)

 

At Gamecube ikke har Dolby Digital plager ikke meg. Jeg har testet maskinen på diverse store anlegg, og hørt DPL2 lyden - som er meget imponerende! ;) Til vanlig spiller jeg selv med enten; DPL, eller vanlig stereo (gjennom to kraftige B&W høyttalere!) ...

 

Loadetid: Den eksisterer ikke! :) Third party spill, (spill som finnes på alle maskiner) kan ha loadetid, rett og slett fordi spill produsentene ikke gidde rå lage en optimisert versjon av spillet til hver maskin. De tar PS2 (la oss si det er PS2 som er orginalen) utgaven, som har SINNSYKT lang loadetid, og bare porter den rett over til Gamecube... Jeg HATER slike dårlige ports! Men bare se på spill som er eksklusivt til Gamecube. Her finnes alt fra 0 til 3 sekunder med venting. Og 0-3 ville jeg IKKE kalle loadetid! ;) Det er den tiden det tar for en vanlig treg menneskehjerne å skjønne at han nettop har trykket på "START" knappen! Hehehe! ;) Gamecube er bygget opp slik at den overfører data så raskt at loadetid er avlegs - her kommer det med "mini-DVD" inn. Det er jo derfor den loader så raskt. Nintendo valgte mini-DVD formatet (vi kaller det mini-DVD;) av TO meget gode grunner: 1.) For å eliminere loade-tid (som ER et problem på CD-ROM og DVD formater!) og 2.) For å eliminere software piraters misbruk av Nintendo sin software. (noe Nintendo, Matsushita og Panasonic, som sammen utviklet dette mini-DVD formatet, faktisk HAR klart!;) Så to tommeltotter opp i været for Nintendo som teknologi! ;) Det at maskinen er så rask, og ikke har loadetid, har mye med rask ram og smart cache å gjøre. Egentlig burde jeg snakket med Chris Huelsbeck eller noen andre i Factor 5 (en av verdens desidert beste software produsenter!) i Tyskland og fått en kort kommentar på Gamecube vs. XBOX hardware! De gutta vet ALT om dette her! ;)

 

Å spille disse maskinene på store og gode TV'er har mye å si. Jeg mener det optimale for en topp spillopplevelse er MINST en Philips 32" Widescreen TV med 100HZ. (fks.) Og selvfølgelig, det beste, en ekte HDTV. Det er mange Gamecube spill som støtter HDTV sin sinnsyke oppløsning! Hadde vært moro å se favoritt spillene mine på en slik TV! Den SYKESTE, mest intense spill opplevelsen får man likevel på en god projektor! Som sagt testet jeg Star Wars: Rouge Leader på en slik projektor, med Dolby Pro Logic 2 lyd, og opplevelsen var intet mindre enn religiøs. Det var virkelig som å være i en film! - Bare bedre, for man kunne STYRE det som skjedde! Lys effektene er HELT utrolige! Dette får man bare ikke på XBOX. Sorry! ;) Hmmm, jeg burde jobbet hos Unsaco og vært til stede på standen deres på Hjem & Hobby messene! Hehe.. Jeg liker å få frem det beste i spill & hardware! HATER å gå inn i leketøys forretninger og finne Gamecube på en 14" dritt tv, og ett eller annet latterlig barne-spill på skjermen..... :p

 

Gamecube sine 43 MB ram mot XBOX sine 64 MB ram forteller en fjortiss at XBOX igjen er "best", men sannheten er at Gamecube, som du vet, har en mye råere ram! ;) Og da har ikke de 21 MB'ene som er forskjellen, noe å si... Gamecube sin arkitektur er, som sagt tidligere, optimisert til det ekstreme slik at alle cpu,ppu,chips&dips&trix (hehe, så fjortisser skal skjønne hva vi snakker om!;) fungerer SILKEGLATT sammen. Ett eksempel er FSB'en mellom CPU & GPU som kjører paralelt på samme hastighet.

 

Så langt har jeg aldri spilt et spill i mitt liv som har hatt så imponerende 3D grafikk, og texturing, og framerate, som "Metroid: Prime". Ta og test ut spillet grundig, du vil nok ikke angre på at du gjorde det! ;)

 

Ah, kom på en ting som er helt rå! *Copper Wire* CPU'en, eller, "MPU'en" som det nå er (Micro Processing Unit) er VIRKELIG liten! ;) Har ALDRI sett noe så smått før.. Den er like liten som et fyrstikk hode!!!!! Helt sant! ;) Sammenlign DEN med en P3! ;) Muhaha...

 

Ha en fortreffelig aften!

 

PS! Snakket forresten med en kamerat i går. Han hadde nettop kjøpe en Gamecube med "Super Mario Sunshine". Jeg sa gratulerer, men jeg lurte på hvorfor han valgte Gamecube? Svaret var kort og enkelt: Fordi han elsker gameplayet i det spillet! :) - Godt å se at NOEN mennesker (han er 24 år gammel) har vokst fra seg disse "småfeit italiensk rørlegger som løper rundt" greinene! ;)

Lenke til kommentar

Idioten som satte emnet "HVEM...." kan i allefall ikke skriv Norsk! ;) MEN, dumt for deg at du ikke liker konsoller.. Hvis jeg forteller deg at Gamecube kan vise bedre grafikk enn PC'en din, blir du lei deg da? Hehe.. Gamecube koster under 1500 kroner.. PC'en din koster mest sannsynlig over 10.000 kroner! ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...