Gå til innhold

Ta av dekslet på PSU, funker den uten vifte?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En liten komentar bare.

varmeutviklinga fra strømforsyninga er veldig avhengig av belastningen. Så hvis det går bra for en person å fjerne vifta så betyr ikke der at det vil gå bra for alle andre også. :cry:

Sitter selv å vurderer hvordan jeg skal få en mere lydløs PC. :) Desverre så har jeg ganske mye som trekker strøm i kabinettet mitt.

Lenke til kommentar

Skal du ha power som ikke bråker så er det jo kun en ting som gjelder

 

http://www.digital-explosion.co.uk/index.p...hp?articleID=65

 

Eller om du evt setter inn en annen vifte. Evt så kan du ta fattigmanns versjonen og sette inn en noise killer.

 

Dvs en termostat som gjør at viftene kun går på når temp stiger over x grader. Noen har kun av/på funksjon mens andre regulerer hastighet etter temp.... Satt i nesten alle maskiner for 8-9 år siden.... Har begynnt å komme tilbake igjen nå.

Lenke til kommentar
Takker for svar! Jeg tenker jeg prøver og feste en Papst 12 DB vifte til PSU en. Er det bare og "røske" ut den andre viften, og feste min vifte der hvor den gamle var?

 

Ja, men sørg for at de to ledningene som går til den orginale PSU vifta blir avisolert.

 

Og kan jeg bruke en av de vanlige strømkontaktene istedenfor og måtte lodde den nye viften på?

 

Selvsagt

Lenke til kommentar

Jeg har en Enermax Whisper 421W og trodde den var stillegående, men den var ikke stille nok. Fant fort ut at det var pga 92mm viften i lokket. Prøvde forskjellige vifter og endte til slutt opp med papst 23db 92mm vifte i lokket og 19db 80mm bak. Tempen i psu er alltid under 35c og det skulle ikke være noe problem. Nå har jeg ikke lenger plass til den løsningen så jeg har fjerna topp lokket og satt i den gamle 80mm enermax orginal viften (temp styrt). (Blder på hjemmesiden).

 

CPU trekker 72W (ifølge Sisoft Sandra). Og jeg har et MSI KT3 Ultra2 R hovedkort, MSI DVD, Aopen CDRW,NN Floppy, Seagate Barracuda IV 80GB, DigitalDoc5, Point Of View GF4 TI4200XP (trekker like mye som et TI4600 kort). Pinnacle PCTV Pro (PCI kort) og 6 vifter (CPU på 12V resten på 5-7V). Dette er i tillegg svært mye overklokket.

 

Når det gjelder belastning på PSU kan du jo se på Volt nivåene i Bios da det vil gi en indikasjon på hvor høy belastningen er (er +5V under 4,8V, 12V under 11,9 osv kan psuen din være under sterk belastning).

 

Selv viser mine volt indikatorer i bios 5,04V og 12,3V så jeg har ikke belastet PSU noe serlig.

Lenke til kommentar
Ja, men sørg for at de to ledningene som går til den orginale PSU vifta blir avisolert.

 

Du mener isolert;-)

hver leder må isoleres for seg, så skal det nok gå bra. Avisolering er å fjerne plasten rundt gummien

 

Hehe du har jo rett, men jeg tror han mente at man skulle isolere dem av, slik at de ikke kom i kontakt med noe.. :roll:

Lenke til kommentar

Takker for svar. Røsket ut den gamle viften i går, eller.. trengte ikke røske, den hadde en plugg inni strømforsyningen, så det var ikke noe problem. Satte i en Papst 2dB og voila, helt stille!

 

Har nå 12dB på strømforsyningen, vifteløs kjøling på skjermkort, vifteløs kjøling på chipsett, og en 20dB prosessorvifte. Deilig mmm

 

:yes: 8)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...