Gå til innhold

Nytt Videokamera (mini-DV)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sånn helt subjektivt sett, fins det bare tre merker. Canon, Panasonic og Sony. Har hørt at Canons billigkameaer ar dårlig mekanikk. Sony har en spesiell intelligent tilbehørssko på noen av kameraene sine, som gjør at du kun kan bruke Sony-tilbehør. En ulempe etter mitt syn.

Har selv hatt et Panasonic-kamera til under 4000,-, og var svært fornøyd. Fra kr. 4000 til 8000,- er det Panasonic som vinner alle tester i sin prisklasse. Dette på grunn av 3CCD(tre bildebrikker i stdet for en). Disse heter NV-GS 230, NV-GS 320 og NV-GS 500. Det fins visst et JVC med 3CCD i denne prisklassen også, uten at jeg vet hvordan dette er. Neste kamera med 3CCD er et Canon til ca 18000,-. Jeg vil mao. anbefale Sony eller Panasonic i prisklassen under 4000,- , og Panasonic i prisklassen inntl 8000,-Og selvsagt at det er MiniDV-kassetter det er snakk om. MiniDV-kassetter gi redigeringsvennig video på 13,2Gb/t, mens DVD og Harddisc gir bare 2,8Gb/t. Lykke til. :)

Lenke til kommentar

Tror kompositt video/lyd betyr at både lyd og bilde samles i en plugg i kameraet, og kan kobles direkte til f.eks en TV via denne medfølgende spesialkabelen.

Så har du DV-ut, som du bruker til overføring av filmen til PC via FireWire-kabel, som antagelig vis ikke følger med kamera. :)

Lenke til kommentar
Er det noen forskjell på DV-ut og Firewire (IEEE 1394) innganger? Er ikke det akkurat det samme, eller? :hmm:

8575444[/snapback]

Det er det samme, ja. Så du må ha den inngangen på pc-en. Hvis ikke får du kjøpt kontrollerkort til å ha i PC-en.

Lenke til kommentar

Har 4 pins firewire på pcen, håper den holder. Takker for bekreftelsen. Det neste blir å finne et redigerings program, Det Sony videokameraet virker bra, til mitt bruk :!:

 

men kan jeg bruke USB inngangen som inngang til ekstern mikrofon?

Lenke til kommentar

Mens vi snakker om redigerings program, så tenkte jeg på "Adobe premiere elements"..

prøvde trialen fra siden deres. Det virket bra (og billig.) Men er programmet bra egentlig? tenkte også litt på Sony Vegas, men det er ingen som selger det...

 

Men jeg tror ting er i boks nå, Mic inngangen blir nok godt over budsjettet, må nok ha mer minne på pcen også. 512mb blir for lite :cry:

Lenke til kommentar

Når du prøver redigeringsprogram, bør du også ta en titt på Magix Movie Edit Pro 11, til ca 500 kr. Søk på nva.no etter det, der er det endel innlegg om programmet. På den danske videoviden.dk har de testet det, og gitt programmet meget gode karakterer.

Lenke til kommentar

Testet magix pro, og nå ble jeg usikker om det er det jeg skal gå for eller Adobe sitt..

 

Men det går jo ikke ann å "fade" ut musikken....litt vrient design :hmm:

 

positivt med 16 spor da...

 

edit: fant ut hvordan å fade musikken... :)

Endret av Ambessa
Lenke til kommentar

Jeg ville faktisk spart litt til, så du får et Panasonic med 3CCD. Det gir klart skarpere bilde med mye bedre fargegjengivelse enn 1CCD kamera i samme prisklasse.

 

Om du så må spare en måned eller to til, for å få råd til et kamera til 4000, så vil du ikke angre når du endelig holder kameraet i hendene. Det er faktisk et ganske stort hopp i kvalitet, for en "liten" tusenlapp.

Lenke til kommentar

Søren, nå ble jeg usikker igjen :p

 

Det er ikke til å stikke under stolen at du (Afseth) har et godt poeng...Begynte å silke litt på dette, det er bare en tusenlapp opp.

 

men det ble dyrt også, må ha tillegg noe skikkelig redigerings program, pluss minnebrikke(1gb) + firewire + frakt osv...

Endte oppi 5800, 1500 over mitt totale budsjett... arg :cry:

 

Hvis noen vet om et billig 3CCD kamera eller et kamera med mikrofon inngang, så må dere for all del komme med det. Det er noen dager til får jeg virkelig må "handle"...

Endret av Ambessa
Lenke til kommentar
men det ble dyrt også, må ha tillegg noe skikkelig redigerings program, pluss minnebrikke(1gb) + firewire + frakt osv...

Endte oppi 5800, 1500 over mitt totale budsjett... arg :cry:

Firewirekort med kabel bør du få for et par-tre hundrelapper. Inntil videre kan man jo bruke Windows Movie Maker som er innebygget i Windows XP, evt. iMovie i Mac OSX. Etter litt kan man kjøpe seg et litt mer avansert redigeringsprogram. Det er i første omgang viktig å skaffe seg et skikkelig kamera, for det hjelper ikke med skikkelig redigeringsprogram hvis kameraet er dårlig (de to du listet opp, er ikke kjent for bra kvalitet, akkurat).

 

Kamera: 4000,-

Firewirekort/kabel: 300,-

Frakt: 100,-

1GB minnenkort trenger du ikke inntil videre: 0,-

1 Mini-DV kassett (kan begynne med en, men kan være billigere pr. stk. å kjøpe større pakker: 50,-

 

= i underkant av 4500 kroner.

 

Så ja, det blir dyrere, men fortsatt bare en tusenlapp mer enn alternativene ettersom du må ha samme utstyr til billigere kamera også. Om du allikevel velger å gå for et litt billigere 1CCD kamera, er vel Panasonic NV-GS80 (klikkbar link) det klart beste valget. Det har blant annet optisk bildestabilisator.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...