Gå til innhold

Load bare på en kjerne med E6600


Anbefalte innlegg

Når jeg kjører et program i Windows XP Home får jeg load bare på Kjerne 1 på CPU.. Om jeg kjører et spill har jeg ofte 90% Load på kjerne 1, og bare 15-20% på kjerne 2.. Er det normalt ? Lyd hakker også under spilling/musikkavspilling, som jeg tror kommer av dette..

 

Har et MSI 975X Platinum PowerUp Edition hovedkort. Lurer på om det er noen BIOS instillinger som må gjøres for å rette opp dette, eller om formatering er eneste løsning ?

Endret av KjQttkak
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

nils : Ja, men ikke under installeringen

 

kjøttkake : Det er veldig vanlig at applikasjoner bare bruker en kjerne. De fleste litt eldre spill støtter bare en kjerne. Fordelen er at du har en kjerne dedikert til spill, mens alle andre bakgrunsoppgaver brukes av kjerne to. Det finnes også en driver til dual-core cpu'er for å optimalisere bruken av to kjerner. Du vil aldri kunne kjøre ett program "dobbelt" så raskt ved at den kjører samme oppgave på to cpu'er, men den vil kunne mer effektivt fordele oppgavene slik at ting går mer sømløst.

 

Det at ting hakker tyder på andre problemer og jeg ville sjekket at du har siste bios til hovedkortet ditt samt alle andre drivere oppdatert, og at det ikke er noen gamle drivere som krangler (dette løses fint hvis du instalerer windows på nytt).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...