Gå til innhold

TEST: HP LP3065


Anbefalte innlegg

Trodde aldri jeg skulle høre at en 30" skjerm er for stor, men det spørs kanskje hva man bruker PCen til. Uansett, ikke helt enig med forrige innlegg om at 24" "bare gir noen ekstra piksler" i bredden. Trodde heller ikke det var så stor forskjell da jeg satt med en 20", men etter å fått en 24" påskrivebordet (i dualscreen oppsett med den gamle 20-tommeren) ser jeg at det ikke er korrekt. Pikslene på en 24" blir litt større så skjermen er behagelig på litt større avstand, men det viktigste er de "ekstra pikslene" som gjør at det fungerer mye bedre med to dokumenter i bredden eller et dokument og en browser eller et ekstra bredt regneark.

Også for utviklingsverktøy og photoshop gir den ekstra bredden en stor gevinst i %-vis utnyttbart areal siden toolbars, objektbrowsere og andre småvinduer tar en fast del av skjermplassen så de ekstra pikslene du får i forhold til en 20" øker den rene arbeidsflaten ganske mye.

En annen grunn for å velge 24" idag er at den i øyeblikket gir rimelig bra pris/ytelse. Spesielt i forhold til en 30". Du får faktisk 2 24-tommere for prisen av en 30". Men selvfølgelig, hvis pris ikke er noen hindring er 30-tommer tingen. Ingenting slår en stor arbeidsflate. To skjermer med samme oppløsning er aldri like effektivt som en stor.

8530227[/snapback]

 

Personlig scorller jeg vesentlig mer opp og ned enn sidelengs, synes faktisk en 24-tommer i pivot funker ganske bra.

 

Ellers er det i mine øyne ikke riktig at to skjermer aldri er like effektivt som en stor, for å ta et ekstremt eksempel, så hadde det neppe vært like effektivt om man lagdet et stk gigantpanel med like stort areal som alle verdens skjermer, og kastet småskjermene. Litt mer hverdagslig, så er det mer tungvint å ha "to soner", når man har en skjerm, man kan ikke pivotere halve bilde, man kan ikke ha forskjellig vinkel på skjermene (noe som er praktisk om de er store).

 

AtW

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Dermed synes jeg oppløsningen til Samsung-en faller litt mellom to stoler. Ikke er den fornuftig i forhold til HD heller, så jeg tror produsenten bare har klint et panel som var billig i forhold til oppløsningen inn i den rett og slett for å ha gode specs på papiret.

8511836[/snapback]

Du snakker om den Samsungen du har nå ikke sant? Fordi den Samsung LE37M86 med 1080p er jo fornuftig med tanke på HD.

 

Takk for et bra svar..

8511873[/snapback]

Nei, jeg snakket faktisk om den du nevnte, men jeg gjorde selfølgelig kardinalsynden å tenke at 1920 var den vertikale oppløsningen. Det hender jeg blander sammen disse uten at jeg anser hvorfor. Som regel oppdager jeg feilen selv fort da det strider mot logisk sans, men denne slapp visst unna :)

 

Jeg har forøvrig en søt liten Dell. Den duger til TV over analog kabel, og det er kona som bruker den 90% av tiden, så ikke slakt meg :p

 

Paneltype er det ikke så vankselig å finne.

http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=2950&p=2

8512614[/snapback]

Ah, glimrende. Var innom AnandTech, men klarte visst å unngå den informasjonen :) Som regel ser man paneltypen på testresultatet, men denne var faktisk litt vrien :)
Lenke til kommentar
Paneltype er det ikke så vankselig å finne.

http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=2950&p=2

8512614[/snapback]

Ah, glimrende. Var innom AnandTech, men klarte visst å unngå den informasjonen :) Som regel ser man paneltypen på testresultatet, men denne var faktisk litt vrien :)

8536019[/snapback]

 

 

Disse er også interessante:

http://www.xbitlabs.com/articles/other/dis...parameters.html

http://www.xbitlabs.com/articles/other/dis...l-monitors.html

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

En ting jeg ble sittende og lese på var at anadtech, påstår det ikke er mulig å sende HDCP over dual link, at den da må ned på single link (DVI). Hvordan vil da en full hd film se ut på skjermen? Finner ingen tester som har prøvd en Full hd film med DRM. Anandtech påstår at det vil bli "bleeding Egde"? Noen som har noen erfaringer eller noen andre artikkler å vise til?

 

 

MVh

Brut

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...