Gå til innhold

Test/Omtale av ASUS P5W DH Deluxe


Anbefalte innlegg

Test/Omtale av ASUS P5W DH Deluxe

P5W DH Deluxe er som alle de andre Deluxe-kortene fra Asus spekket med finesser og tilbehør. Dette kortet kan skilte med blant annet to porter for Gigabit-LAN, integrert trådløst nettverkskort, fjernkontroll og brukervennlig RAID-funksjon. Denne testen kommer til å se nærmere på disse finessene, hvordan ytelsen på kortet er, og hvordan kortet er i bruk. Til slutt skal den se på hvordan dette kortet er til overklokking.

i_157318-564x376.jpg

Dette kortet har 2 eksterne og 5 interne S-ATA kontakter, der to av disse er spesielt tilpasset for RAID, denne funksjonen har Asus valgt å kalle EZ-RAID. Dette gjør det enkelt å sette opp raid, og man har tre muligheter:

 

- RAID 0 (raskere)

- RAID 1 (sikrere)

- BIG (denne gjør at to disker blir oppfattet som en stor)

 

post-109308-1177112590_thumb.jpg

 

Dette settes opp ved at du kobler til to like store harddisker til de oransje S-ATA kontaktene på hovedkortet, og flytter på en jumper på som bestemmer hvilken RAID du skal kjøre. Lettere kan det omtrent ikke bli. :cool:

 

Fjernkontrollen som følger med til dette hovedkortet, er liten og hendig, og med denne kan du slå pc-en av og på, du kan sette pc-en i stillemodus, du kan starte programmer, og til en viss grad styre disse. For eksempel kan du starte Windows mediaplayer med fjernkontrollen, for så å spille av, skifte, og sette sanger på pause. Du kan også justere volumet.

 

post-109308-1177112743_thumb.jpg

 

Fjernkontrollen benytter seg av infrarød, og har en mottaker som kobles til pc-en ved hjelp av USB. En svakhet med denne kontrollen er at du må peke ganske direkte på mottakeren for at signalet skal registreres, og eventuelle programmer du styrer må ligge øverst for at de skal reagere på fjernkontrollen. Driverne til denne er heller ikke spesielt brukervennlige.

 

Klokking:

Dette hovedkortet har en BIOS som er oversiktelig, det er lett å finne fram til de forskjellige innstillingene, og du har mange justeringsmuligheter. Du kan velge flere overklokkingsmuligheter. En mulighet er å bruke automatisk overklokking, der du kan velge fra 5% til 30% overklokking. Denne funksjonen fungerer godt, og med en E6600-prosessor vil hastigheten ved 30% bli ca 3.1Ghz.

 

For mer avanserte brukere vil det beste være å velge manuell overklokking. Da får du mulighet til å endre på blant annet FSB, volten på prosessor, minne og MCH, og forholdet mellom FSB og RAM.

 

Under testing med E6600 på luft var hovedkortet en drøm å klokke med. Det var ikke noe problem å klokke opp til 3,4Ghz, og maks-klokken endte på 3.8Ghz (423FSB). Her var det imidlertid minnet som sa stopp, da dette ikke ville lenger enn ca 850Mhz. Hovedkortet var stabilt hele veien.

 

post-109308-1177112813_thumb.jpg

 

Konklusjon:

Dette er nok et godt hovedkort fra ASUS, dønn stabilt selv ved betydelig overklokk, og gode tilkoblingsmuligheter. Det har mange nyttige finesser, blant annet integrert trådløst nettverkskort og 2x Gigabit LAN, samt en god og brukervenlig raid-mulighet. Hovedkortdriverne som følger med på CD-en er brukervennlige og enkle å installere, men pc-en må under denne installasjonen restartes flere ganger. Hovedkortet har gode overklokkingsmuligheter, og en BIOS som er god og oversiktelig, men den har noe treg oppstartstid.

 

+ Stabilt

+ Overklokkingsvennlig

+ Gode tilkoblingsmuligheter

+ Enkel RAID-løsning

+ Wifi og 2x Gb-LAN

 

- Litt lite brukervennlig fjernkontroll

 

Karakter: 9/10

Endret av _sindre_
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...