Gå til innhold

Nokia N95 GPS tråden.


Anbefalte innlegg

Nå har jeg lest frem og tilbake her og der, og har et idiotspørsmål:

 

Hvilke tjenester koster det penger å bruke? Kun stemmen som sier hvor du skal? Eller hele navigeringen i seg selv? Er det slik at man må "abonnere" på noe for å navigere i det hele tatt?

 

Jeg ser her bort fra datatrafikk (lasting av kart), som jeg vet godt hvordan fungerer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Navigeringsmodusen koster penger. Det innefatter stemmestyring, ikonstyring, at kjøreretning er opp på kartet, visning av hastighet og tid igjen til målet. Dette får du ikke i kartprogrammet utenom navigasjonsmodus. De to siste tinga kan du få i andre programmer som følger med, men de har ikke kart.

Byguider koster også penger, og dette er en drøss med steder som er kule å besøke for turister og folk som er ute på byen.

 

Det som er gratis er selvfølgelig bruk av kart og en del places of interest (flyplassser, bensinstasjoner, musseer, teatre osv). Man kan også lage ruter, men kun mellom 2 steder, og vise disse på kartet. Med en slik rute kan man også simulere navigasjon med stemmestyring. Dvs at den går gjennom hvordan en kjøretur ville sett ut dersom man hadde navigasjon.

Endret av deeweef
Lenke til kommentar
Jeg var litt for ivrig da jeg fikk mobilen og startet GPSen før jeg fikk satt i minnekort. Det gjorde at GPSen lagret kartdata på det interne minne. Jeg fant ingen innstilling for å fikse dette. Så det jeg endte opp med å gjøre var å formatere telefonen. Da forsvant jo også ALT annet jeg hadde gjort med mobilen, men siden den var så ny og det eneste viktige (Kontakter og kallender) lå i outlook så var det enkelt å synce opp igjen.

8420004[/snapback]

Jeg brukte også GPS før jeg hadde kjøpt minnekort. Som en siste utvei på det sææære problemet jeg har med å legge innkart, forsøkte jeg å formatere både telefon og minnekort. Jeg kjørte så kartprogrammet før jeg hev minnekortet i leseren og lastet ned kart for Sør-Norge for ca 20. gang. Men nei, samme problem fortsatt. Nå er jeg sint². Jeg er sint pga jeg ikke får kartene til å fungere, og det koker over når jeg i tillegg må legge inn alle programmer og innstillinger på nytt. Jeg hadde sendt inn telefonen på sekundet om jeg ikke hadde måtte ventet i evigheter på å få en ny. :realmad:

8465297[/snapback]

 

Vil bare tipse dere som snakker om formatering av telefon eller minnekort.

Det er ikke nødvendig å formatere for å fjerne kart som evt. ligger på feil plass (f.eks.på mobilen). Man bare kobler seg opp med Maploader, og får der et valg som er å fjerne alle installerte kart. Da fjernes alt av kart som er på mobilen eller minnekort. Deretter kan dere legge inn på nytt det de kart som er ønsket. :thumbup:

Lenke til kommentar

Hei folkens!!

Har hatt noen problemer også med min N95, men har gått inn for å løse disse for det er lite hjelp å få på nettet. Dette er en drømmetelefon, men GPS funksjon har gitt meg et par grå hår, her er min formel for å få gps til å fungerer perfekt og raskt. Antenna til gps`en sitter jo i bunnen, snu telefonen opp ned og du har sattelitt lock i løpet av 1/2 -1 minutt, etter dette snur du telefonen igjen og locken holder seg uten problem. last ned kart via wlan hvis du har mulighet eller ta deg råd til å supplere med å gå på nettet via telefonen ( dette koster ikke mye) Min stemmenavigasjon fungerer ikke med norsk tale, MEN den svenske fungerer perfekt og det gjør meg ingenting. Dette er min formel for å få dette til å fungere perfekt, har prøvd dette mye nå , har etter dette ikke hatt noen problemer med min gps, den er raskt til å regne ut nye alternative ruter (ca.5-10sek.) og den er meget nøyaktig synes nå jeg. Håper dette kan være til hjelp!!

 

Jon

Lenke til kommentar

Oppdatering på kartproblemer

 

Jeg skal sende inn telefonen til service i morgen pga diverse problemer. Ett av disse var at store deler av kartet for Sør-Norge ikke ble lastet ned. Jeg har tidligere lagt ut et bilde som skisserer hva som mangler av kart. Dette bildet finner du her. For å gjøre problemet mer tydelig overfor service-folket, formaterte jeg minnekortet nettopp og lastet ned kartet på nytt igjen (dette for å ta bort de delene av kartet som jeg manuelt har lastet ned over WLAN).

 

Men nå har saken tatt en annen vending. Etter å ha lastet ned kartet på nytt, fungerer kartet helt perfekt! Så derfor du har opplevd samme problem som meg, så anbefaler jeg at du laster ned kartet på nytt igjen via MapLoader.

Lenke til kommentar

Tipset om å snu telefonen på hodet for å få sat.fix er genialt. Nå får jeg også fix mye, mye raskere.....

 

Bradbury, det kan jo være at kartene nå er oppdatert. Skulle ønske at det var en varslingsfunksjon i forhold til oppdatering av kart. Mulig at dette gjøres fortløpende slik at det lønner seg å regelmessig oppdatere kartene på telefonen. Er det forresten bare å overskrive eksisterende kart på minnekortet eller må de slettes først?

Lenke til kommentar

Akira:

 

jeg spør deg siden du kan dette.

 

igår ville jeg ta på sånn at hun damen snakket og det ble piler å slikt, men jeg fikk beskjed å kjøpe et eller annet. dette gjorde jeg jo sist jeg skulle også! det kostet 60kr. man skal vel ikke betale 60; hver gang! det sto noe om en kode men jeg har ikke noen kode? hvor finner jeg den da? skjønner ikke det der.

Lenke til kommentar

Hei, jeg har ikke skrudd på den funksjonen. Jeg eier ikke bil og bruker den mer som en waypoint sak.

 

MEN

 

Jeg leste at det var tre prismodeller. En for 1 uke, ett år og 3 år. Eller noe slikt. Og det kan hende at den 60 kr greie var for en uke, og at den nå har blitt brukt opp og du må fylle på nytt. Hvis du skal ha tjeneste og liker den ville jeg gått for 3 års dealen. Det er 500 kr eller noe. Svinnenede lite kostnad delt over 3 år. Jeg tipper også at tjenesten lar seg overføre til nye mobiler etterhvert som du kjøper dem. Du er vel en dedikert nokia fan, så det burde jo ikke være noe problem.

 

Alternativt så har ikke registreringen satt seg og du må taste inn den koden du fikk sist på nytt eller noe. Ser det har vært en del innlegg her og i den andre hoved tråden om hvordan man reaktiviserer navigasjon etter en firmware update.

 

AKIRA

Lenke til kommentar

Du skal ha fått en bekreftelse på mail med lisenskode. Denne er selvsagt bare gyldig så lenge du har betalt.... 60,- er for en mnd.

 

Kjøper du for f.eks. 3 år er det ikke noe i veien for å ta med lisensen til en ny nokia mobil. Dette går via kundeservice. Har selv gjort dette ved bytte av N95 og det tok en 3-4 dager før lisenskoden virket på den nye telefonen. NB! Husk å skrive ned serienummeret på den gamle telefonen da dette må dokumenteres ved bytte.

Lenke til kommentar

Hei!

 

dette med å få denne lisenskoden gikk greit for meg, men jeg tror det smarteste er å bruke visa kortet, for da får du en kvittering på kjøpet ganske raskt, og der fremkommer koden hvis du må bruke den på nytt. Mail adressen din oppgir du når du bestiller, har lest flere tråder på nettet hvor folk har betalt over telefon regningen og etter dette så har de ikke fått hva de har betalt for med engang, virker som det kan ligge litt bugs i dette med å bruke telefonregningen eller en forsinkelse. Jeg bestilte for 1 mnd. og dette gikk smertefritt, men nå skal jeg kjøpe 3 års lisens, pris alternativene får du opp når du bestiller, så mitt råd er bruk VISA kortet. Har brukt min gps mye og som sagt tidligere dette fungerer perfekt...

 

Jon

Endret av osvald
Lenke til kommentar

Ja, det stemmer det med at man må skrive inn mailadressen i betalingsprosessen på telefonen. Er sikkert lett å overse, og da tror jeg at man sliter litt ved firmware-oppdatering etc.

 

Må forøvrig skryte litt av at N95 som GPS i bil fungerer helt utmerket. Min oppfatnng er at den absolutt er tilstrekkelig som navigasjonsenhet i bilen, synes den virker over all forventning..

Lenke til kommentar

MEN, noe jeg ikke har klart å finne ut av på noen timer. :hmm:

 

Er det noen måte man kan få lagt inn kart over områder som ikke er dekket i utgangspunktet?

Skal en tur til et lite sted i Hellas, og dekningen i Hellas er ganske dårlig i utgangspunktet (10Mb).

 

Har undersøkt andre programmer, fundert over mulighetene til å lage kart selv med Google Mymaps etc. men har ikke kommet fram til noe.

 

Hadde vært veldig greit å legge inn litt informasjon på forhånd om hvor ulike steder er, strender, restauranter etc.

 

Noen som vet noe mer enn meg?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...