Gå til innhold

Hund gnager/biter på sko/klær


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvor gammel er den?

Spesielt valper gnager jo og biter på det meste av det de kommer over, fordi det klør i tennene (eller de er over-/understimulert). Dersom det er en valp, ville jeg først tenkt gjennom om aktivitetsnivået er korrekt. Den skal ikke være hyper grunnet for lite aktivitet, og den skal ikke slites ut flere ganger om dagen heller (da blir den så stresset at den ikke klarer å slappe av, og du vil antakelig få en voksen hund som trenger laang tur hver dag for å bli "sliten").

 

Det du kan gjøre når den biter på ting og du er der, er å avlede med noe som er lov å tygge på. F. eks en gammel klut, pipeleke, tauknute, griseøre eller lignende. Du trenger ikke si så mye eller kjefte, bare bytt med det hunden har. Ev. t smør på noe skikkelig griseri dersom det er noe farlig (ledninger) den biter på, tabasco er helt ok her. Ikke farlig for hunden, men veldig ubehagelig!

Dersom problemet er at den biter på ting når du er borte.. vel, jeg hadde samme problemet selv frem til hunden ble sånn rundt 13 mnd (ja, det er lenge!), og det gikk over av seg selv da hun fikk løpetid og forandret seg mye pga. det. Det jeg gjorde, var å legge ut "agn" når jeg skulle bort. Ting som var greit at ble ødelagt. For i og med at hun kom til å ødelegge noe uansett, hvorfor ikke legge frem noe som er greit at ble ødelagt? Dette var ting som gamle sokker strategisk plassert 5 cm inn på bordet (jeg har veldig stor hund), en gammel avis på kjøkkenbenken og slike ting.

Lenke til kommentar

Bikkjer skal få lov å gumle på ting, er jo en grunn til at det selges mye slikt.

Anbefaler at der kjøper noen tyggebein/ører, som selges i dagligvarebutikker sammen med dyremat. Ellers er og de gamle skoene dere ikke bruker lengre morsomme å tygge på.

 

Et gammelt håndkle er og kjekt, for det kan man leke med hunden med, drakamper osv :)

Lenke til kommentar

jeg tror man får kjøpt en spray (evenuelt dråper) som skal ha en lukt / smak som hunder ikke kan fordra. Det finnes iallefall til katter, og den typen jeg har vært borti lukter mennesker normalt sett ikke, dermed unngår du sjenerende lukt.

 

Men som Ueland skriver, hunder liker å tygge på ting, derfor anbefales det å gi hunden ting som den får lov å tygge på i tillegg til å bruke en eventuel spray, slik at du kan fase ut sprayen når hunden vet hva som er lov å ikke lov.

Lenke til kommentar

Foreldrene mine hadde samme problemet, hunden er snill og grei med mennesker i nærheten, men river ned og tygger på det meste når hun er alene. De prøvde et innendørs lite bur, noe som fungerte dårlig da hunden rev seg til blods i et forsøk på å komme seg ut. Nå tar de på en munnkurv når de er ute av huset, og dette fungerer utmerket. Det høres kanskje litt brutalt ut, men hunden finner seg i det og det er snakk om et par timer på det meste. Dette er jo bare en midlertidlig løsning, de holder på å bygge et eget hus til henne ute der hun kan være når de er borte.

 

edit: leif

Endret av Thomas`
Lenke til kommentar

Hmm, søstra mi fikk en valp, og hun var hjemme de første ukene. Men etter det måtte hun være 1-2 timer alene hver dag i et halvt år. Deretter måtte hun være 5-8 timer alene hver dag. Dette taklet hun ikke, fikk angst osv og begynte å bite sunn tinger.

 

Når hunden var 8 mnd kom den til meg, og de to første mnd tygde hun sunn tinger. Med oss derimot er hun lite alene, og hvis hun er alene er det sjeldent over mange/flere timer. Så her ser du godt forskjellene, valper/unghunder trenger selskap! Ikke la de vare alene i flere timer, mange "greier" det ikke.

 

Men det kan jo godt hende hunden din vokser det av seg, eller at det er andre grunner. Kjenner f.eks. en hund som spiser opp alle klærne til eierens kjæreste bare fordi hunden er så sjalu på dama.

 

Got the point? De er som små barn, trenger oppmerksomhet og blir lett sjalu. :) Og ja, de trenger hele tiden noe å bite i! Tenna klør.. spesielt når de er ungdyr, når de skal felle tenner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...