Gå til innhold

Komplett sin PC133 ram funker ikke på 440BX?


Fallingwater

Anbefalte innlegg

Hallayen!

 

Jeg trodde det var sånn at dette minnet var bakoverkompatibelt med PC100 og PC66. Har nemlig et QDI 440BX -kort liggende, med 64MB PC100 RAM og en P2 266 CPU. Altså heller gammelt utstyr, men fult brukbart, særlig med litt mere RAM.

 

Jeg surfer så inn på komplett.no og sjekker ut prisene. Alle de billige PC133 brikkene er merket med "Passer ikke til BX". De dyrere variantene fra Kinston og Crucial er ikke merket med dette.

 

Komplett's minnepriser

 

Hvorfor? Prøver komplett å lure oss eller takler ikke 440BX billig PC133 RAM?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du studerer litt vil du se at det bare er PC133 som er merket "passer ikke BX", det er ikke så rart da intel 440BX chipsettet ikke støtter mer enn 100MHz FSB. Hvis jeg skal tippe vil jeg tro at alle 133MHz brikkene vil funke på 440 hovedkortet ditt. Men for og være på den sikre siden har komplett merket dem slik. Er dog litt usikker på om 512 brikker er støttet.

 

 

henrik

Lenke til kommentar

Har alltid hatt den oppfattelse at det funker fint på pc133 ram på pc100 pcer. men fikk det ikke til å funke nå for noen dager siden med en pc133 ram brikke på en pc100 hovedkort.. (ikke den ram'en fra komplett)

 

heretter skal jeg være på den sikre siden og kjøpe pc100 til pc100 hovedkortet =) kjipt at det er mye dyrere med pc100 enn pc133..

 

dog jeg selv aldri kommer til å trenge sdram =) og takk for det!!!!

Lenke til kommentar

Grunnen er at de rimelige minnebrikkene som komplett har er "high density". Som bx ikke støtter. Som oftest kan du se det ved at den er single sided (minnebrikker kun på den ene siden av rammen). Men 512 mb er uansett high density, så den er ikke støttet av bx.

 

Uansett så koster vel ikke Crucial rammen så mye mer? Og da er du også sikret med at du får kvalitets ram. De har også livstidsgaranti.

 

[ Denne Melding var redigert av: bludern på 2002-12-17 00:55 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-16 16:48, skrev PanzerFaust:

Hvorfor? Prøver komplett å lure oss eller takler ikke 440BX billig PC133 RAM?


 

Det jeg regner med, er at en del kunder har slitt med å få brikker av den typen til å fungere på eldre BX-hovedkort og ved å skrive sånt, så har de på en måte dekket ryggen sin. Om noen da får problemer med å bruke dem på BX-chipset så har da Komplett.no hendene sine rene og kan si "Vi advarte deg."

 

Dermed får også Komplett sannsynligvis mindre B-varer fra kunder som skal ha det billigste samme hva ... :razz:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...