Gå til innhold

Dårlig ytelse fra mitt go 7800? (inspiron 9400)


Anbefalte innlegg

Har en stund vært misfornøyd med ytelsen på maskinen min i spill. Kjøpte nylig Command and Conquer 3 og selv om jeg ikke forventet å kunne kjøre på maks, ble jeg overrasket over at jeg måtte helt ned i low-grafikk innstilling på spillet. Det førte meg til å laste ned 3d mark 05 for å finne ut hvor godt skjermkortet mitt yter. Resultatet var skuffende.

 

Slik jeg forstår kan jeg med standard drivere kunne forvente et resultat på mellom 3500 og 4000 i 3d mark 05? Vel, jeg endte opp på 1900! Jeg har prøvd forskjellige drivere tidligere og trodde jeg hadde bra drivere installert. Har etter det begredelige resultatet prøvd flere forskjellige drivere, men uten bedre resultat. Fant så ut at jeg skulle laste inn standard driverne (78.59) for å se om jeg hadde helt feil drivere, men det ga heller ikke noe godt resultat. 1930-ish.

 

Så. Hva kan problemet være? Hvilket resultat bør jeg kunne forvente med standard drivere? Har selvsagt skrudd av virusprogrammer o.l. når jeg kjører 3dmark, uten at jeg vet hvor mye det har å si på grafikk-kapasiteten...

 

Har noen noe tips? Og jeg tar også gjerne imot forslag på helt konkrete drivere som funker bra og som kan overklokkes.

 

Specs: Dell Inspiron 9400, Core duo 1,83ghz, 2gb 667, 100gb 7200rpm, go 7800, 1920x1080.

 

Edit: specs, lagt til prosessor

Endret av csm-101
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
1920x1080.

8303546[/snapback]

 

Du har vel ikke satt oppløsningen opp til 1920x1080 da du kjørte 3DMARK?

Alt skal være på standard.

8303639[/snapback]

 

Nei, har ikke justert noe. 3dmark står på 1024x768.

 

 

Aner ikke noe om denne maskinen, men her i erfaringstråden står det i første innlegg at man bør bruke "Mobileforce" drivere.

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...3&s=hardware.no

 

Husk også hovedkortdrivere osv, uten at jeg vet om det har noe å si for ytelsen på skjermkortet.

8303650[/snapback]

 

Ja, jeg har sett tråden og at det anbefales mobilforce-drivere. Jeg har ingen tvil om at dette er bedre drivere enn standard, men det bør allikevel ikke være så stort avvik som jeg opplever? I samme tråd står det jo også bl.a. dette:

 

"Benchmark: 1,83Ghz - 2Gb 667 - Gf 7800Go - 100Gb 7200

3DMark 06/05/03 Med 250/658MHz (Stock) - 2159/4030/9432"

 

Slik jeg forstår dette bør jeg da med vanlige (stock) drivere kunne forvente en 3d mark 05 score på ca. 4000. Jeg opplever under halvparten... Jeg har forøvrig identisk maskin med det som de har fått disse resultatene med.

Lenke til kommentar

Hmm, ingen andre forslag? Er det noen som kan bekrefte hvilket 3d '05 resultat jeg bør kunne forvente med go 7800?

 

Forslag til ting som kan være med på å redusere hastigheten på skjermkortet. Har sjekket for virus, har og oppdatert drivere til chipsettet (hovedkortdrivere?). Selvom jeg vet det finnes bedre drivere enn de jeg bruker (78.59) vil jeg gjerne bruke disse til jeg ser at ting er på bedringens vei.

 

Jeg har avinstallert endel programmer jeg ikke trengte for å se om det var noen av de som lagde konflikt, men uten hell.

 

Jeg vurderer en reinstallasjon av hele systemet, men jeg kan ikke helt se hvorfor det skulle vært nødvendig? Med mindre noen kan gi meg en god grunn til at diverse evt. softwarekonflikter kan redusere ytelsen?

 

Jeg bruker forøvrig win xp media center edition, om det har noe å si?

 

Jeg mener og å ha opplevd i enkelte spill at ting går bra i perioder, for så at spillet plutselig begynner å hakke og frameraten synker til det ubrukelige.

 

Noen som har vært borti noe liknende tidligere og har noen forslag til hva som kan være galt og hva som kan være en mulig løsning? Skikkelig kjipt å måtte spille c&c3 på low! :)

Lenke til kommentar
Hører endel sliter med at skjermkortet blir for varmt og at det da klokkes ned og yter dårligere for å være stabilt. Ville kontaktet dell og bedt om å få et 7900GS kort istedet, raskere og mye kjøligere. Les f.eks på www.notebookforums.com mange der som fikk byttet ustabile 7800go mot 7900GS.

8313619[/snapback]

 

Hmm, interessant? Jeg fant ingen tråder på notebookforums om dette spesifikt, men jeg så et par som referte til at andre har fått nytt grafikkort... Har du en link eller to hvor det står om dette problemet?

 

Ellers, har jeg prøvd å reinstallere systemet og en liten forbedring, muligens. Fikk 2500 i 3d '05, men allikevel ca. 1500 unna det det bør ligge på uklokket med standard drivere...

 

Andre forslag? Og hvor sannsynlig er det at jeg klarer å prate til meg et 7900gs fra Dell?

Lenke til kommentar

Rett etter at 7900GS ble lansert var det endel som fikk byttet 7800go til 7900GS pga dårlig ytelse\ustabilt\varme. Hvordan var ytelsen da du fikk pcen?

 

Jeg har litt problemer med å finne den spesifikke tråden, men leste en samletråd i fjorsommer da jeg skulle kjøpe med i9400 og lurte på om jeg skulle gå for 7800go eller 7900GS. Denne omhandler mye av det samme: http://www.notebookforums.com/showthread.p...=7800go+replace

Lenke til kommentar

Tror Delavar er inne på noe her. Jeg vil anta at skjermkortet blir for varmt og at det klokker seg ned som følge av dette. I alle fall opplevde jeg just det samme med min M1710.

 

Om maskinen er ett år eller eldre kan det være en ide å rense den for støv. Kjøp en boks med komprimert luft på en elektronikkbutikk og blås støtvis gjennom ventilasjonsventilene. Jeg vil tro at du vil oppleve bedre ytelse etter dette.

Lenke til kommentar

Ja, det har antakelig noe med varme å gjøre. Jeg har lastet ned I8kfanGUI for å sjekke temperatur og styre viftene. Nå har jeg kun på temperaturovervåking og den viser en temperatur på 76 grader nå mens jeg skriver dette innlegget. Standard drivere, ingen overklokking og ikke noe bruk av skjermkortet.

 

Jeg testet å sette viftene på full gass med dette programmet og fikk umiddelbart merkbar ytelsesforbedring i 3d '05. Første forsøk 3500, altså en forbedring på 1000 poeng der. Det er antakelig den ytelsen det skal være med disse driverne. Men bør jeg være nødt å bruke et "eksternt" program for å tvinge viftene til å stå på full gass for å få normal ytelse?

 

Maskinen er et drøyt år, ja. Jeg husker ikke om jeg testet ytelsen da, men jeg sitter med et inntrykk av at det var bedre da - uten at jeg kan dokumentere det.

 

Støv ja, ikke umulig det at det har hopet seg opp. Blåse luft inn fra utsiden? Får man støvet ut på den måten eller fester det seg bare andre steder? Kan man skru opp pcen og lett komme til grafikkortet for å få renset det? Evt. hva med å støvsuge fra utsiden? Kan man sette støvsugeren inntil en av ventilasjonshullene og kjøra på? Har aldri gjort det før og er usikker på hvor god idé det er?

 

Jeg tar nok allikevel en telefon til Dell imorgen for å høre hva de har å si, men er vel uansett litt rart om støv skal føre til så stor reduksjon i ytelsen? Jeg syntes jo også det var litt rart at jeg oppnådde nesten normale resultater ved å styre viftene "manuelt"? Skal ikke slike vifter gå på av seg selv - viftene funker jo tydeligvis?

 

Takk for hjelp og tips, forøvrig. Setter stor pris på det...

Lenke til kommentar

Du kan kjøpe luft på boks på f.eks. Clas Ohlson, og spraye inn vifteåpningene (mens maskinen er avskrudd, selvsagt). En del av støvet vil forhåpentligvis komme ut.

 

Om du vil skru opp maskinen, så pleier det være en ganske omstendelig prosedyre. Har aldri demontert en Dell, men de er neppe noe særlig annerledes: Det er en haug med små skruer som må løsnes under. Fullt mulig, men sett av et par timer til jobben.. Eventuell garanti vil jo også ryke hvis du skulle ødelegge noe e.l.

Lenke til kommentar
Jeg tar nok allikevel en telefon til Dell imorgen for å høre hva de har å si, men er vel uansett litt rart om støv skal føre til så stor reduksjon i ytelsen?

 

Nei, det er nok ikke så rart. har opplevd det samme selv med en maskin som var under ett år gammel.

Lenke til kommentar

Oppdatering: Nå får jeg ikke noe effekt ut av I8kfan lengre. Ista gikk temperaturen opp til 94 grader uten at jeg gjorde noe annet enn å surfe på nett. Jeg tvang viftene til å stå på fullt, men temperaturen fortsatte bare å øke. Når jeg skrudde maskinen av og på, fikk jeg opp en advarsel om at maskinen var for varm... Den advarselen har jeg forøvrig aldri fått før.

 

Har avinstallert I8kfan i tilfelle det forstyrrer maskinens egen viftestyring, har installert drivere 84.63 hvor det er en innebygd temperaturmåler (det var det ikke i de opprinnelige 78.59-driverene). Jeg ser nå at temperaturen stiger og stiger, uten at jeg hører noe særlig til viftene. Nå oppe i 70 grader, kun 3-4 minutter etter jeg skrudde på maskinen.

 

Det blir nok en telefon til Dell imorgen tidlig for å høre hva de har å melde, og en tur innom Clas Ohlson for å se om de har luft på boks. 75 grader nå. Jeg melder tilbake når jeg har hørt med Dell, så får vi se hva som skjer videre. Kan jo være andre som også opplever dette nå eller senere så jeg poster når det skjer noe nytt i saken. 77 grader.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Etter en lang samtale med supportfyren kom vi frem til at maskinen måtte inn på service. Det gikk relativt fort og ila en uke hadde jeg maskinen tilbake med nytt skjermkort (go 7800, ikke 7900) og fri for støv.

 

Kjørt noen tester i 3dmark '05 og det ser ut som om den yter brukbart, jeg er ikke helt oppe i de resultatene jeg ser enkelte har oppnådd, men det er bra nok.

 

Alt ser bra ut, jeg sjekker temperaturen og den stiger til 80 grader, men så slår vifta inn og temperaturen synker ned til 65 grader. Dette er ok, eller er det fremdeles for varmt?

 

Vel, jeg fyrer opp c&c3 for å se om jeg kan kjøre på høyere grafiske innstillinger, men så oppdager jeg noe skit. Masse grafiske feil! Bygninger som er dratte, ting stikker ut. Masse streker som går på skrå vertikalt fra mange av småfigurene på spillet. Ser ut som sånne 3d-bloopers som ofte er på ekstrastæsj på dvder, hvor rendringen har gått feil. Jeg antar dette har med drivere å gjøre (jeg kjørte 84.63 med modifisert inf. for å funke på min maskin). Prøvde da å laste inn 78.59 som er standarddriveren som ligger på dell.no. Ikke noe bedre resultat - fremdeles masse grafiske feil.

 

Når jeg har sjekket at det ikke er driveren, laster jeg ned noen patcher til spillet i tilfelle det er problemet, men det har heller ikke noen effekt.

 

Jeg prøver så å fikle med grafikkinstillingene i spillet, og det kan se ut som om når jeg skrur ned helt på minimum så oppstår ikke feilene. Når jeg kjører på medium eller high, så får jeg feil.

 

Hva i alle dager kan være feil nå da! Er det fremdeles grafikkortet om ikke er helt på nett? Har prøvd litt forskjellige drivere og har oppdatert spillet, så det kan jo ikke være det som er problemet? Jeg hadde jo ikke disse problemene før og det eneste som har skjedd med maskinene er at skjermkortet er byttet.

 

Noen forslag, eller må jeg sende inn maskinen til service igjen?

Endret av csm-101
Lenke til kommentar
Prøv med flere forskjellige grafikk-drivere (www.laptopvideo2go.com) og oppdater bios, om ikke det hjelper ville jeg sendt den inn igjen.

8449394[/snapback]

 

Ja, jeg har oppdatert Bios til a08 som iflg. dell skal være den siste til min maskin. Skal prøve noen flere drivere ikveld, men jeg har prøvd flere drivere som jeg vet funket tidligere - rart om de samme driverne fungerer på ett eksemplar av skjermkortet, men ikke et annet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...