Gå til innhold

Èn skjerm, to maskiner?


brsseb

Anbefalte innlegg

Kjapt spørsmål. Hvis jeg vil ha to maskiner koblet til samme skjerm (via DVI), og ønsker å bytte mellom dem på en enkel måte (uten å måtte dra utav kabel), hva må jeg ha da?

 

Tenker meg en slags boks med en bryter på, som lar meg enkelt veksle mellom hvilken maskin som vises på skjermen (to inntak, ett uttak). Har googlet litt, men fant bare enormt dyre (2-3000kr) KVM-løsninger som lar deg styre flere maskiner samtidig, etc, noe jeg ikke er ute etter.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
KVM-svitcher trenger ikke være så dyre, se her f.eks:

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=306992

8230387[/snapback]

 

Takk for kjapt svar.

 

Ja, har sett den, men jeg trenger DVI. Samt den må takle [email protected] det er det ting fort kan bli dyrt..

 

Merk at jeg ikke har brukt for en fullverdig KVM-løsning (løsning for tastatur/mus/lyd etc har jeg)

Endret av brsseb
Lenke til kommentar
To sånne, så er du i boks. Jeg vet ikke med oppløsningen, men hvorfor skulle ikke det gå?

8230432[/snapback]

 

Ønsker en ren DVI-løsning. Adaptere er uaktuelt. Noe med skjermen som gjør at enkelte ganger blir bildet uskarpt og man må "tune" bildet for at det skal bli bra igjen. Tror det er pga den høye oppløsingen eller noe...

Lenke til kommentar
Du har løsning for mus og tastatur, men trenger å bytte mellom skjermbildet på to maskiner.

 

Har ikke skjermen din 2 innganger?

8230453[/snapback]

 

Joda :). Skulle vært mer presis i posten min. Egentlig er jeg ute etter å ha TRE maskiner tilkoblet denne skjermen. VGA-inngangen er i bruk at den bærbare, mens jeg ønsker å dele DVI-en med spill-pcen, samt en liten linux-boks jeg har stående.

Lenke til kommentar

Daså :)

 

VGA <-> dvi har jeg ekstremt dårlig erfaring med. På jobben har jeg en laptop med dvi og vga utganger... setter du en skjerm med vga(overgang) og en med DVI på siden av hverandre skal jeg love deg du merker forskjell. Gleder meg til jeg får en Core2 duo stasjonær på jobben :D Synd å si, men den vil være bedre enn den jeg sitter på hjemme :cry:

Lenke til kommentar

Kanskje det simpleste av alt.

 

Koble til linux-boksen din til skjermen (via DVI) koble så til laptopen via VGA, spillboksen kobles ikke til, det du kan gjøre er å ta remote desktop fra latopen inn til spillemaskinen din...Regner med du kjører Windows XP.

 

Egentlig ville jeg ha anbefalt å koble til spillmaksinen din og linux-boxen og heller gå remote til laptopen. Dette er garantert den billigste løsningen (men ikke den beste) hvis du kan leve med det.

 

Hvis ikke, så må du bare se på alternativene dine, kjøpe en dyr KVM-switch som støtter det du skal ha, kjøpe en ny skjerm eller passepå at du kjøper en skjerm som har 2 DVI innganger.

 

Frankie

Lenke til kommentar

Sliter litt med plass på arbeidsbordet maskiene står, hvis ikke hadde jeg kjøpt en billig 17" LCD til linuxboksen. Men hadde vært über-konge å fått alle tre inn på 24"-eren.

 

Kan jo ta en litt grisere løsning; strekke de to DVI-kablene fra spill-maskin/linuxbox helt oppunder skjermen slik at jeg enkelt kan koble om "manuelt". Er det noe fare med å gjøre det? Vil vel slite i stykker/brekke noen pinner etter et par hundre slike bytter kanskje..

 

btw, det er HD-inntak på skjermen ("Yb, Rb, Cb"-greiene), er det noe mulighet for å konvertere den til DVI, uten at man får dårligere bilde?

Lenke til kommentar

Personlig erfaring akkurat der:

Hver gang jeg drar ut DVI pluggen mens maskinen kjører risikerer jeg følgende:

- operativsystem kræsj

- skjerm blir fjernet fra skrivebord

 

Kræsj er trolig driverrelatert, f.eks. på ATi kortet går det relativt greit å bytte skjerm på samme DVI kabel mens på nVidia kortet mitt må det ofte en reboot til. Det er egentlig bare å prøve, men personlig er jeg litt bekymret for DVI porten akkurat nå og kjøpte et ~500kr skjermkort for å håndtere projektoren alene for å unngå all byttingen.

Endret av Boye
Lenke til kommentar

En ville tro det, og det er kanskje derfor prisen blir såpass høy? Snakket f.eks. med en som hadde en KVM switch, hvor keyboardet ble funnet som et keyboard i switchen og ikke som selve keyboardet (som resulterte i at noen taster på hans fysiske keyboard ikke fungerte fordi det "interne" keyboardet ikke støttet alle tastene). Litt artig, mulig han løste problemet men var faktisk ikke klar over at det var sånn de fungerte.

Endret av Boye
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...