Gå til innhold

Aloe Vera planten


Berg1ser

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
De fleste mennesker forbinder Aloe Vera med behandling av brannsår, og mange mennesker har derfor en Aloe Vera plante stående hjemme i vinduskarmen, for i påkommende tilfeller å bryte av et blad for deretter å smøre saften på brannsår eller utslett.

 

Selv om det finnes flere hundre arter av Aloe Vera planter, er det bare en 4-5 planter som har medisinske egenskaper. Aloe Vera Barbadensis Miller er den Aloe Vera planten som har de aller beste medisinske egenskapene, også kjent under navnet Aloe Vera Linné.

 

Saftplanten Aloe Vera Barbadensis Miller ser ut som en kaktus, men tilhører derimot liljefamilien og er i slekt med løk, hvitløk og asparges.

Det tar ca. 4 år før planten er moden for innhøstning. Etter innhøstningen er det viktig at geléen gjennomgår en korrekt stabiliseringsprosess for at geléens unike egenskap ikke skal svekkes under den videre bearbeidelsesprosess.

 

Nyere forskning viser ikke bare at Aloe Vera er antiseptisk, koagulerende, leger sår og påskynder oppbyggingsprosessen i skadet vev, men også at Aloe Vera er antibiotisk, styrker immunforsvaret og øker kroppens opptaksevne av næringsmiddel, noe som igjen vil bedre kroppens allmentilstand og virke forebyggende mot de aller fleste sykdommer.

 

Likeledes er Aloe Vera virksom mot et flertall bakterier og sopper som for eksempel Salmonella, Stafylokokker, Streptokokker og Candida Albicans.

Aloe Vera har også vist seg å være effektiv mot visse virus som for eksempel Herpez Zoster (Beltros) og Simplex virus.

 

En annen egenskap hos Aloe Vera er dens evne til å øke fornyelsen av hudceller, virker fuktighetsbevarende og myker opp huden.

 

Samspillet mellom plantens ulike antibiotiske og enzymnøytraliserende egenskaper kan være en av årsakene til at. f.eks. revmatikere kan få redusert sine smerter betydelig bare ved å drikke små mengder Aloe Vera saft daglig. Kliniske studier viser også at Aloe Vera saft virker legende på magesår.

 

Link

Endret av Kontorstol
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...