Gå til innhold

Lydkort verdig mitt anlegg (Densen)


Anbefalte innlegg

Personlig liker jeg også å få DA-konverterne ut av selve PC-kabinettet, da det er mye rart i en PC som kan indusere støy i et internt lydkort.

8164055[/snapback]

 

Her er jeg litt enig med deg, men ser du på onkyo kortet er det rimelig bra skjermet, og med mindre du skal bruke 2-3 ganger så mye på et eksternt kort vil du ikke merke forskjellen. Selv har jeg et usb kort til 500 spenn og det er så ekstremt forfærdelig at jeg like gjerne spiller rett fra min bærbare som hvertfall ikke kan sies å ha bra lydkort. Igjen.. samme kortet med firewire hadde ikke gitt bedre lyd. Det er rett og slett elendige komponenter.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Leste gjennom litt nøyere nå, hadde dårlig tid sånn jeg posta sist. For å oppklare enda en ting så er Densen forsterkeren noen år gammel... Og har kun rca utganger (ja sikkert teit) Så må ha en eventuell konverter på lydkortet... Men må jeg opp i 1500 for å få lydkort verdig mitt anlegg?

Lenke til kommentar

Selv har jeg et stereoanlegg fra Electrocompaniet (se profil for mer info), og jeg bruker et Creative Audigy 2 ZS. Synes det faktisk fungerer ganske bra. Skulle gjerne kjørt digital ut fra lydkortet og så bruke en DAC. Men DAC er svært dyrt å kjøpe nytt, og rimelige og gode DACer florerer heller ikke på bruktmarkedet. Men et Audigy 2/4 kort burde kunne plukkes opp på bruktmarkedet for en rimelig penge. Kompatible er de også.

Endret av stigfjel
Lenke til kommentar

Takk likte det audiophile, men er dette god nok kvalitet for forsterkeren? Er litt grønn på hva som er bra og dårlig ;) Vet bare at forsterker og høytaller kostet, ja la oss si nok... Og at synes lyden er heeeelt klar uansett hvor høyt jeg spiller, så regner med det er god kvalitet hele veien så vil være sikker når jeg velger lydkort :blush: Beklager hvis det der ble oppfattet som skrytete :p

Lenke til kommentar
Takk likte det audiophile, men er dette god nok kvalitet for forsterkeren? Er litt grønn på hva som er bra og dårlig  ;)  Vet bare at forsterker og høytaller kostet, ja la oss si nok... Og at synes lyden er heeeelt klar uansett hvor høyt jeg spiller, så regner med det er god kvalitet hele veien så vil være sikker når jeg velger lydkort  :blush:  Beklager hvis det der ble oppfattet som skrytete  :p

8167049[/snapback]

 

Har selv det Audiophile-kortet, koblet til en Denon AVR-3805. Funker som en drøm, lyden er som dag og natt i forhold til mitt gamle Audigy-kort. Enestående lydkort til den prisen, med anaologe og digitale inn/utganger.

Lenke til kommentar

Du har nok et bedre anlegg enn meg, men jeg er kjempefornøyd med Audiophile kortet. Jeg aner ikke hvordan det Onkyo kortet og Esi er i sammenlikning, men de var vel også i dyreste laget for deg?

 

Kjøper du det i en nettbutikk er det jo også noe som heter angrefrist dersom du skulle føle deg helt lurt...

 

 

Jeg husker at da jeg kjøpte kortet mitt, vurderte jeg også et TerraTec kort med liknende spesifikasjoner. Der har du imidlertid en annen type kontakter (6.3 mm jack), så det passer bedre i studiosammenheng enn i stereo. På den annen side, det har balansert ut og inn, har din forsterker det?

 

NB, jeg har ikke hørt på de kortene mot hverandre, de har samme AD/DA converter, men vet ikke noe om de analoge delene der.

 

M.

Lenke til kommentar

Hei.

 

Ser du er usikker på hvor mye du skal bruke på lydkort.

 

Jeg anbefaler at du får lånt deg et enkelt soundblaster live eksternt lydkort og tester det på anlegget ditt.

Og er du fornøyd med det, ja så har du fått et greit kort til rundt 500.-

 

Og hvis ikke, gå for det Audiophile kortet jeg og en annen også linket til tidligere.

 

PS! Husk hos Elkjøp og Lefdal får du 30 dagers returrett.... :D

 

 

Nettulf

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...