Gå til innhold

Tyskland advarer mot Microsoft Palladium


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tyskland, Frankrike og Kina er alle land som er skeptiske til USA/Gates og som har en sterk "egenprodusert" kultur. Jeg tror derfor at det skal ganske mye til før noen klarer å prakke Palladium på de nå som de selv ser hva som kan skje. Dette er ikke snakk om piratkopiering hos mannen i gata, men piratkontroll fra M$. Da tenker jeg ikke på kontroll over piratene, men at de selv er pirater og en trussel mot alle andre som ikke følger de. Finnes mye slikt ellers i verden, populært kalt mafia eller diktaturer når det er på regjeringsnivå.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-11 10:31, skrev kindings:

Vel, man har jo alltid alternativet med å brenne alle datamaskiner og vende tilbake til en mer primitiv tilværelse.... Eller dersom ikke det funker bruke ett annet OS enn MS og andre CPUer enn AMD og Intel.. maybe


 

...maybe. Om dette går som palladium-folka planlegger, vil maskiner som ikke er pd (palladium) ikke kunne kommunisere med pd-maskiner og motsatt. Altså, om dette får fotfeste, vil man enten få et upraktisk system med 2 internet eller mest sannsynlig blir de resterende nærmest tvunget over på pd.

 

Alternativet mitt blir nærmest det du skriver først. Jeg kommer ikke til å oppgradere PC'en min noe mer og jeg vil prøve å unngå å jobbe på pd-maskiner. Ellers vil jeg bo i hytte i skogen og kutte ut PC-hobbyen helt

Lenke til kommentar

To internett ville vært utrolig tåpelig. (Pluss at man helt sikkert måtte ha brukt InternetExplorer for å se på det PD-internettet. Det hadde vært ekstra tåpelig.)

Om et sånt system skulle gjennomføres, måtte uhorvelige mengder tid, energi og penger ut for å få STARTA det internettet.

 

Håper NOEN tvinger LilleMyk til å roe seg litt ned og heller komme med konstruktive løsninger på sikkerhetsproblema sine.

Lenke til kommentar

Antaglig vil du uansett kun kunne bruke IE på pd-maskiner...

 

Ja, 2 internett vil bli tåpelig, men det blir det eneste alternativet for de av oss som vil nekte å bruke pd dersom det får fotfeste.

 

Forundrer meg ikke om dette har vært planlagt i lang tid. Bare se hvor lett det har vært å kopiere OS'ene og office-pakkene til MS (men spill har vært vanskeligere). Dermed har de fått en stor markedsandel og gjort folk nærmest avhengige av windows/office. Det er først i de siste at MS har skreket så mye om piratkopiering og slikt.

Lenke til kommentar

Ja, MS har gjort det alt for lett å kopiere Windows og Office.

(Det var vel noe om at de hadde lagt ut info sånn at folk med pirat-kopiert WinXp også kunne bruke Service Pack 1..? Svin.)

 

Om det hele var planlagt, er de menneskene bare helt utrolig syke.

PD vil antageligvis ikke bli godt mottatt av verden, og MS må vel tross alt ha noen glade brukere for å få solgt skiten..?

Lenke til kommentar

Problemet er de uinformerte brukerne. De som bare kjøper sin elkjøp-pc og er mer eller mindre fornøyd med det. I store firmaer (jeg jobber i et og sitter hos en stor kunde) får de som bestemmer sentral et eller annet "godt" tilbud og ender opp med løsninger som vi med litt annen IT-erfaring bare rister på hodet av. Måten dette er lagt fram på fra de som står bak, er at det skal være "sikkerhet" på alle bauger og kanter. Og så hører vi ordet terrorister i ekte bush-stil og dermed er det i gang! pd-mafiaen jobber mot tida. Jo mer oppmerksomhet om det fra andre kilder, jo vanskeligere blir det å få det gjennomført. Jeg la merke til at fritz-brikken heldigvis også er omtalt i den artikkelen jeg refererte til.

Lenke til kommentar

Jeg er veldig klar over de Elkjøp-PC-folka, men sånne folk oppgraderer ikke software eller hardware så ofte, egentlig. Og sånn som informeringen virker nå, tror jeg kanskje at flere av de større avisene kanskje blir å skrive saker om PD etterhvert, siden data og MS er noe som opptar fler og fler av oss. Altså vil ordet nå mye lengre. (Noen vil antageligvis være for PD, og disse må vel bare få ha det så godt..?)

 

Forresten. Når de aller fleste web-servere kjører noe annet enn Windows, da kan internett strengt tatt deles i to der..? (Såklart må Win-serverne oppgradere til PD, og sånt, men allikevel.)

Lenke til kommentar

Det kommer til å gå over tid. Intel kommer allerede med sin prescott til å implentere pd-støtte. Jeg er ikke sikker på hvordan det blir med AMD; jeg har hørt litt både óg når det gjelder deres støtte til dette, men med tanke på at MS og AMD har et samarbeid rundt 64bits-CPU/OS, så kan det vel skje noe der også... Det er først i 3. generasjon pd-folka regner med at det er fullt implentert og "hacke-sikkert" (de regner med de første versjonene vil folk klare å omgå). Det neste OS'et til MS, Longhorn, kommer også til å ha pd-støtte. (forresten, det er allerede en viss tendens i xp) De uinformerte som kan nok PC til å installere OS, vil nok skaffe Longhorn og legge inn dette akkurat som de har oppgradert til winxp på sine nåværende elkjøp-pc'er. Men du har helt rett i at de ikke oppgraderer så mye som oss andre, og nå som flere får øya opp for dette, kan det stoppes i tide.

 

En todeling blir den eneste muligheten om begge "parter" skal ha noe internett å gå til. Selv om de fleste web-servere ikke kjører windows nå, så gjør de aller fleste klientene det. Om nettavis A kjører unix og nettavis B windows, vil de aller fleste gå til B ettersom de ikke en gang ser A. A må derfor gå over til windows pd for å få tilbake kundene sine.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...