Gå til innhold

Elkjøp med ågerpriser på minnekort


Anbefalte innlegg

Etter å ha fått med meg noen artikler på Dinside med minnekortpriser og Elkjøps nettbutikk , der de først tapte pristester med glans, før de satte ned prisen på de 4 minnekortene de hadde på lager til en bra pris. Kortet som er omtalt er Sanddisk compact flash extreme III . Dette tok de først 1899,- kroner for, men satte det ned til 395,- Noe som er en bra pris. Som det fremgår av artikkelen ble de fort utsolgt... http://www.dinside.no/php/art.php?id=371968

 

Men da jeg passerte forbi Elkjøp i Drammen hadde jeg dette i bakhodet og håpet de også hadde fulgt opp i butikkene, dengang ei. Prisen på dette kortet var 2199,- Prøvde å spørre om dette var feilpriset og henviste også til andre priser, men fikk beskjed om att dette var riktig pris for kortet.

 

Jeg har ingen problemer med å betale noen kroner ekstra for å handle i butikk, men når billigste nettbutikk selger dette for 535,- i skrivende stund, og skulle jeg velge å bruke 2200 kroner på ett minnekort kunne jeg bestilt en brikke på 16GB isteden....

 

Som Elkjøp reklamerer med selv:" Det er dumt å betale for mye" men det er synd att det desverre er for mange som lar seg lure av de massive reklamekampanjene, og lar seg svindle i butikkene.

 

Prisguide på det nevnte kortet

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spurte om nettop dette, men selgerene var helt ukjent med att de skulle slutte med Sandisk. Og prisen var man ikke villige til å gjøre noe med. Kan heller ikke si att jeg var særlig imponert over prisene på andre minnekort, uten att jeg vil dra fram særlige eksempler. Men med Elkjøps slagord i friskt minne er det vel ikke særlig lurt å handle det omtalte kortet.

 

Men la også merke til ett Sony A100 med prislappen 9995,-, tør ikke si om det var kit eller ikke, men noe røverkjøp kan det umulig være. Eller er det kanskje verdt å betale 4000,- ekstra for å handle i butikk?

Lenke til kommentar

Helt enig i att man som forbruker har ett eget ansvar og det eksisterer ingen handleplikt på Elkjøp. Jeg gidder heller ikke å lete rundt etter den laveste prisen for deretter å dra på Elkjøp og krangle om å få samme pris.

 

Men når de driver en massiv markedsføring der de reklamerer med lav pris, målsettning om lavest pris på alt, det er dumt å betale for mye osv. burde man også kunne forvente en konkurransedyktig pris i butikkene deres.

 

Når det ikke er tilfelle, men de utvilsomt villeder forbrukerne fortjener det fokus.

Lenke til kommentar

Nå er det vel slik at ikke alle er like oppdatert på priser på produkter.

 

Når Elkjøp går aktivt ut gjennom reklameaviser hver uke og skryter av at de er så billig, mener jeg de driver ulovlig reklame hvis de ikke faktisk er blant de billigste på sine produkter.

 

Dersom prisforskjeller på mange tusen kroner/ mange hundre prosent i dissfavør Elkjøp er vanlig, mener jeg de ikke burde hatt lov til å skryte gjennom egene aviser om at de leverer varer til en lav pris.

 

Kansje forbrukermyndighetene burde sett på dette?

Endret av madammim
Lenke til kommentar

Det skrytes av at elkjøp har det som _mål_. Ikke at de alltid er det.

 

Forøvrig, fra dinside.no

 

Fire minnekort til rekordprisen

Etter tre telefoner til kundesenteret og to til Elkjøps sentralbord, blir vi til slutt oppringt av Thomas Hegerlund som er salgssjef for data/software i Elkjøp Norge. Han kan opplyse at prisen på kortet ble satt ned fordi det var utgående, og at Sandisk-kort heretter skal erstattes med tilsvarende kort fra konkurrenten Lexar.

 

På spørsmål om hvor mange kort som var tilgjengelig da vi skrev vår oppdatering av saken sist fredag, får vi et svar som forklarer det aller meste: fire.

 

Vi spør videre om prisene på andre Sandisk-kort vil bli satt ned tilsvarende, og får til svar at prisene på en del av minnekortene i butikken ikke har blitt oppdatert på en stund, men at en gjennomgang er nær forestående.

 

Da vi besøkte nettbutikken kort tid etter samtalen, var tydeligvis jobben allerede gjort. 1 GB-utgaven av det omtalte Sandisk Extreme III-kortet var satt ned fra 999 til 199 kroner, og står i skrivende stund fortsatt oppført som tilgjengelig i nettbutikken.

 

At alle ansatte ikke vet dette, kan jo sikkert hende. Men der jeg jobber, selger vi kun lexar for øyeblikket.

Lenke til kommentar

Og når man har ett mål burde man kanskje forvente att man jobber for å oppnå dette også?? Men jeg forstår det slik att også Alastor mener att en kunde som går ut av tidligere nevnte butikk med ett minnekort til 2199,- har blitt grundig lurt.

 

 

Når man har valgt Lexar som leverandør fremover har man ihvertfall valgt ett merke det ikke er så lett å sammenligne pris på da det er få som fører dette og prisene er forholdsvis høye sammenlignet med andre anerkjente merker. Men om man sammenligner Elkjøps nettbutikk med de få som fører tilsvarende kommer de heller ikke her bra ut.

 

Jeg tror heller ikke jeg gjetter særlig dårlig om butikkprisen ligger over pris i nettbutikk, kanskje Alastor kan fortelle hva hans butikk tar for ett Lexar Proffesional 133X 4GB CF?

Lenke til kommentar

Jeg vet faktisk ikke i skrivende stund - og det er fordi vi ikke har 4gig-kortet der jeg jobber. Men forskjellen på nett og butikk når det gjelder slike minnekort skal ikke være stor - forskjell er det nok, grunnet økte kostnader ved å ha en vanlig butikk i forhold til en nettbutikk.

 

Når du skriver "andre anerkjente merker", så vil jeg forøvrig påpeke at lexar og sandisk er regnet som de 2 som deler førsteplassen på minnemarkedet i forhold til kvalitet i dag.

Lenke til kommentar

Lurer på om den samme prisen er på lefdal?

For da får man jo 150% garantien om dagen.

 

Hvis det da koster 2190,- og man finner samme kort til 399,- så vil man i dette tilfellet få kortet gratis og vel så det :D

 

S W E E T

 

Dette må sjekkes ut :D

 

Jeg vet at lefdal la på 150,- om du fant varen til billigere pris på nettet. Om det da enda var billigere fikk du mellomlegget + 50% av mellomlegget.

 

Mener å huske at det var slik.

 

-Thelle-

Lenke til kommentar

Om vi tar en rask prissjekk på nettet finner vi følgende:

 

SanDisk CompactFlash Extreme III 2GB, pris på Bestbuy: 299,-

Lexar Professional CF 2GB, pris på elkjøp på nett: 699,-

 

SanDisk CompactFlash Extreme III 4GB, pris på Multicom: 535,-

Lexar Professional CF 4GB, pris på elkjøp på nett: 1299,-

 

Jeg har vanskelig for å tro at det er noen kvalitetsforskjell som forsvarer denne prisforskjellen. Men det er kanskje noen som har betydelig høyere avanse en andre?

Lenke til kommentar

Massen med hjemmesittende middelaldrende menn og damer, som får reklamen i postkassa, kjøper nok fra elkjøp pga. enkel tilgang på varer. De sjekker kanskje expert og andre tilsvarende butikker i sitt nærområde og kjøper fra der det er billigst. Det er ikke alle som vet og har muligheten til å sjekke priser på nett. Dette tror jeg elkjøp vet og utnytter.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Elkjøp er ingen billigbutikk. Har mange eksempler på det opp igjennom (følger med siden jeg bor rett ved siden av en stor Elkjøp sjappe).

 

Reklamekampanjene er bare løgn.

 

Men veldig praktisk å teste ut ting der ved å kjøpe så lev. tilbake innen 3 uker...

Lenke til kommentar

Det er vel en grunn til at Elkjøp aldri er med i prisguider på nettet.

 

De er meget billige på noen ting, og dyre på andre. De er nok billige på lokketilbud, og selger det ekstra man trenger ved siden av med litt overskudd.

 

Men det er jo også viktig å huske på at nettbutikker har noe som heter Porto i tillegg, og man må ta dette med i prisen, det skjer aldri når man direkte sammenligner priser på slike forum som dette.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...