Gå til innhold

Hunder i studio - hvordan?


Anbefalte innlegg

Jeg driver jo med dette hund/eier-prosjektet mitt som sikkert noen har fått med seg. Tenkte jeg kunne opprette en tråd i stedet for mange med forskjellige spørsmål.

 

Om en uke skal jeg ta bilde av to hvite hunder i studio (jeg lurer på hvorfor jeg sa ja, haha), og hvite hunder er jo som kjent ikke hverdens enkleste sak. Særlig ikke for meg som har en tendens til å brenne dem skikkelig ut. Så jeg er litt usikker på hvordan jeg skal gjøre det. Har to lamper, en medium softbox og en stor sånn softboxblitz. Lerretet er hvitt, jeg tror vi har noe grått også, men lengden på dette er jeg usikker på. Mulig det er for kort til at jeg kan ta bilder hvor man ser hele hunden og eieren. For det blir vel vanskelig å ta bilder av hvite hunder med hvit bakgrunn, eller er det bedre enn en mørk?

 

Folk blir veldig stive når de kommer forran kamera. Og de har selvfølgelig ingen ønsker eller forslag om hvordan de vil sitte, så jeg må tenke litt kreativt. Både hunder og folk kommer jo i alle mulige størrelser, så det er forskjellig fra gang til gang. Men jeg hadde blitt veldig glad dersom noen kom med noen poseringstips!

Syns også det er vanskelig å få til at hunden og eier ser i kamera samtidig, så jeg tar også noen bilder der de har kontakt med hverandre.

 

Det kommer vel noen flere tanker etter hvert.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mine tanker om dette kan jeg si, selvom jeg aldri har tatt bilder av hunder i studio, bare i Guds frie natur.

 

Vil ikke hvite hunder mot hvit bakgrunn bli litt uheldig? Kanskje velge en svak farget bakgrunn evt. en grånyanse? For mørk bakgrunn tror jeg også kan være uheldig med for stor kontrast.

 

Å få øyekontakt med en hund kan det hjelpe å lage en liten lyd innimellom så titter de vel på deg. Bare ikke bli så bajas at du stresser dem. :)

 

Et stativ med fjernkontroll ville også hjulpet så du kunne pratet med folk mens du tar bilder, men det har du kanskje ikke.

 

Jeg ville valgt en så lav kameravinkel som mulig, ihvertfall dersom hundene skal ligge eller sitte.

 

Som sagt, kun noen tanker uten noen erfaring................

Lenke til kommentar

Skal eieren være med på bildet? I så fall ser jeg for meg er at eieren sitter på ett kne med en (sittende) hund på hver side.

 

Som nevnt over skal det vanligvis ikke så mye til å få hundenes oppmerksomhet. En liten lyd og kanskje ettellerannet fargerikt for hånden som du kan vifte litt med rett over kameraet for å holde på oppmerksomheten.

Lenke til kommentar
Tro meg, hunden syns det er gøy kanskje de 3 første gangene jeg lager lyd eller lignende, så gir den fingern :p Har med leke og pipeting for litt ekstra skoy.

 

Eierne er med på bildene, ja :)

8058188[/snapback]

Jo det tror jeg. Kan det være en ide med mat? Eller noe annet snop som hunder liker. Men kan vel få noen vel oppmerksomme (tiggende..) hunder da?

Lenke til kommentar
Som nevnt over skal det vanligvis ikke så mye til å få hundenes oppmerksomhet. En liten lyd og kanskje ettellerannet fargerikt for hånden som du kan vifte litt med rett over kameraet for å holde på oppmerksomheten.

8056285[/snapback]

 

nja... No ser jo ikkje hunder farger da :p

 

sett en liten vifte/blås hundene i ansiktet, da brukar dei å få eit litt merkeleg uttrykk i ansiktet, og dei blir superoppmerksame på fotografen :thumbup:

Det funker også flott med eitt lite gummidyr som lagar lyd når du klemmer på det.

 

forresten, kva slags type hund det er snakk om?

 

en ting til... er det store hunder so er det kansje ikkje så lurt å bruke mat/godbitar, da somme begynner å sikle, dessuten ser dei ikkje oppvakte ut, berre ''tiggete''

Endret av turnipkongen
Lenke til kommentar

Husk at eieren skal være med på bildet også, så jeg vet ikke hvor vellykket det blir om både hund og eier sitter der og sikler mot vinden :!:

 

Nei, fra spøk til alvor. Jeg skal ta av en del forskjellige raser. Labrador, rottweiler, schæfer, australian shepherd, collie, snowboxer (hvit boxer, det er de som kommer på onsdag), border terrier, puddel.. Som dere skjønner er det store variasjoner i både størrelse og farge!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...