Gå til innhold

Dummeste pc spørsmål du har fått?


johna

Anbefalte innlegg

Jobbet en tid som brukerstøtte på en større statlig bedrift, en dag ble jeg sendt til en bruker for å installere en ny fancy mus damen hadde kjøpt. Dette var før jeg lærte meg ordentlig å bruke en win-pc uten mus, så installasjonen gikk litt tregt. Damen så antageligvis dette for hun påpekte at jeg bare kunne bruke den gamle musen til den nye var installert skikkelig. "Ja men, fungerer den gamle musa da?" Jada", svarte damen, "jeg syntes bare den fungerte så dårlig". Så jeg ba henne demostrere: Damen hadde en slik musematte med håndleddstøtte, så når hun forsøkte å dra musen helt ned så kolliderte den med puta..

Jeg installerte den nye musa og gikk derfra uten å fortekke en mine, til jeg kom ut fra bygget:)

 

applet

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Husker jeg og brodern kjøpte vår første cd-spiller (1x). Den ble bestillt fra Sierra online (som ikke hadde butikk på nettet... vi måtte sende skriftlig bestilling) etter en par mnd kom den svin-dyre super-raske spilleren fra Sierra (Kings Quest, Hero's Quest o.l.).

 

Dette var i de tidene før PlugAndPray-WIN95.

o.l. vi hadde bare DOS vi (mmmm det var tider det)

 

Hva slags medium tror dere CD-DRIVERNE kom på.....

 

hva tror du...

 

wait for it...

 

nemlig

 

EN CD PLATE!

 

Floppy (5,25) kom etter 2mnd.........

Lenke til kommentar

Naboen min sin mor er ganske skeptisk når det gjelder, ehh, ALT!

 

F.eks en gang nå jeg var hjemme hos naboen min spurte han meg om jeg hadde noen mus til overs. Joda, har omkring 4 trådløse, svarte jeg (jeg har faktisk det). Moren hans spurte da om dette ikke ville være skadelig med slike IR mus, og synes at det var en dårlig idé.

 

Og da naboen min la planer om å legge opp trådløst nettverk kom den samme moren og spurte meg om dette ville være skadelig, da det er signaler som går gjennom luften. Omkring like farlig som radiobølger svarte jeg, og gikk.

 

Denne moren er faktisk lege ved et eller annet med kreft.

Lenke til kommentar

kom på en til fra familien, dette er da den eldgamle onkelen til mora mi (grandonkel?) som driver med slektsforskning og kartlegging på hobby-basis.

 

Var vel en 10 år siden kan jeg tenke meg. Han hadde fått snusen i dette med data-maskiner, og tenkte at dette måtte da være til hjelp for ham. Med maskinen godt i hus, fant han fort ut at den ikke hadde den funksjonaliteten han trengte (les: hadde ikke den riktige programvaren), så det han gjorde da var å ta fram skrujern, åpne kabinettet, og sette i gang å "omprogrammere" som han selv kalte det. Vet ikke helt hva det var han "omprogrammerte", eller hva han brukte til det formålet (skrujernet kanskje?), men maskina fungerte nå hvertfall ikke når operasjonen var vel overstått. :lol:

Lenke til kommentar

min elskede far har gjort mye moro opp gjennom årene....

han har aldri hatt spesielt mye greie på data.. ikke at jeg har det heller.. men jeg vet at å fikle i start-menyen er relativt trygt....

 

far er svært glad i minesveiper og kabal.

så snille meg tenkte man skulle gjøre det litt enklere å finne dem.

så jeg fjernet dem fra start-menyen og la snarveiene på

skrivebordet istedet...

far ble da fryktelig sint da han hadde sett dette.. hva sa han for no?

 

"du må ikke fikle med menyene på den måten!! du kan skade operativsystemet!!!"

 

------

 

jeg husker en gutt fra gamleskolen min...

på skolen er det relativt kjipe gamle åk av noen maskiner som bruker litt tid på seg...

skolens datapolicy er at skjermbeskytteren -skal- stå på når ingen bruker maskinen, og etter en stund slår de seg av...

da kom er tøffingen selv.

setter seg modig foran maskinen og skal lære sin kjære lille venninne hvordan man oppretter en mailkonto hos Hotmail.

han beveger litt på datamusen og venter på at skjermen skal slå seg på igjen.. men ingen ting skjer... han trykker litt på tastaturet og skjønner svært lite..

det ender med at han brøler til dataansvarlig, "det er noe gærnt med maskina her!!"

side han satt ved siden av meg bare bøyde jeg meg over og slå på skjermen... han va'kke så tøff da lenger gitt.....

 

---------

 

jeg gikk på arbeidssøkerkurs en gang... der var en eldre dame og en virkelig -gammel- dame.

de skulle på internett og sjekke en jobbstilling.

etter et par minutter hørte jeg dem rope om hjelp.

det var visst noe galt med maskinen, den reagerte ikke ordentlig.

jeg kjente på burken som jeg pleier for å kjenne etter aktivitet.

men der var det nok dødens stille..

"slo du på maskinen da?" spurte jeg

"ja," sa hun. "jeg trykte her" og peker på skjermen.

"du må slå på maskina også" kommenterte jeg.

"er ikke det maskina da?" spør hun.

lille tuppelure har fått for seg det at selve dataskinen slår på seg ved magi...

Lenke til kommentar

Og da naboen min la planer om å legge opp trådløst nettverk kom den samme moren og spurte meg om dette ville være skadelig, da det er signaler som går gjennom luften. Omkring like farlig som radiobølger svarte jeg, og gikk.

 

Denne moren er faktisk lege ved et eller annet med kreft.

 

Du skal ikke avfeie dette så fort.

Allt som sendes rundt oss i form av radiobøler er bakgunnsstøy som vi helt klart kunne vært foruten. Det er ikke mange årene vi har hatt dette, og hvordan det vil påvirke oss er det fremdeles ingen som sikkert kan si.

 

Når denne moren stiller spørsmålstegn til å ha så mye radiostøy rundt seg er det nok gjennomtenkt. Husk hun har langt mer utdannelse i dette enn du har.

Lenke til kommentar
Det dummeste er nokk ikke pc spørsmål, men noe jeg gjorde selv. kanskje ikke så lurt å komme med det her, men en liten artig ting. satt foran min gamle coomodore 64 med kassett spiller. hadde hørt om noe som het internett. dette var fint tenkte jeg. å skrev på skjerme. heloo is there anybody out there. for så å trykke enter. Syntax error. det var svaret jeg fikk. åhh jeg savner min ganle coomodore. :smile:

 

Den fikk meg til å huske min gamle Atari 1040ST, flesket til med et 2400 modem (som kostet mer en Atarien :oops: ) og hadde det hyggelig på amerikanske BBS'er helt til det en måned etter dumpet ned en telefonregning på 10000,- i postkassa :cry:

Lenke til kommentar

Du skal ikke avfeie dette så fort.

[her kommer idiotiet: ]

Allt som sendes rundt oss i form av radiobøler er bakgunnsstøy som vi helt klart kunne vært foruten.

[Her kommer det noe _enda_ dummere:]

Det er ikke mange årene vi har hatt dette, og hvordan det vil påvirke oss er det fremdeles ingen som sikkert kan si.

...

 

Kanskje vi kan klare oss uten "radiobølene" i synlig lys også?

For ikke å snakke om hvilken god ide det kan være å utslette universet, slik at de farlig "radiobølene" ikke kan drepe oss.

 

Ett godt tips: Ta litt fysikk på gymnaset.

Lenke til kommentar

det jeg mener er at hun var ganske redd for disse trådløse tingene, og siden IR brukes i fjernkontrollen hun har til TVen, stereoen, og nesten alt annet av fjernkontrollerende utstyr synes jeg det var litt teit å være redd for akkurat det. og trådløst nettverk er det jo mange store bedrifter som har begynt med, nede på akebrygge er det også slike sendere eller hva det nå enn heter stilt rund omkring slik at man kan ta med den bærbare og surfe på nettet der nede.

Lenke til kommentar

Jeg bygde en maskin til en av mine beste kamerater for litt over 1 år siden,Jeg instalerte da norton system works profesional og viste han hvordan det fungerte.Jeg fortalte han att det er viktigt og holde operativ systemet i orden og oppdatere virus programmet ofte.

Fortalte han att og brenne back up på cdrw kan vere lurt og om han har noe han ikke ikke vill miste, eller om han fikk lite plass på hard disken kunne han jo brenne ting på cd og så slette det som han hadde brent..

Viste han hvordan han skulle brenne cd er osv..

Spørs om jeg ikke skulle ha venta litt med og vise han dette med cd brenning en stund for etter en 2 ukers tid ringte han og lurte på om jeg ikke kunne ta meg en tur og hjelpe han med maskinen for den viket ikke lenger..

Da jeg kom hjem til han og skulle slå på maskinen fikk jeg bare blu screen og en liste lang som vonde år av feil meldinger.

 

Jeg spurte hva han hadde gjort for og få til dette og da sa han, Jo jeg fikk så lite plass på hard disken så jeg ville brenne noe på cd for og få mere plass og for og ta backup av windows.

Etter og ha brent 2 cd er så sletta jeg fra hard disken det jeg hadde brent ut. .HVA ER GALE SPURTE HAN..

 

Etter att han hadde tat back up av windows så sletta han jaggu alt han kunne av windows.

Etter en re instalasjon av maskinen hans kikket jeg på cden han hadde brent ut og der låg hele programm filer mappen og en masser av system filer ,cd en var nesten full..

 

Gjett om jeg lo godt.

Lenke til kommentar

Her en noen brae:

(ikke akkurat spørsmål da men..)

 

1.Bestefaren til en i klassen min kjøpte seg ny pc fordi internetten gjikk så treigt...

 

2.Når læreren min skal si kabinett eller "pc-boksen", så sier hun alltid harddisken, da får jeg alltid lattis. :lol::lol:

 

3.En kompis av meg formaterte pc'en 3 ganger, fordi internetten var treig.

 

Mange brae historier her btw :woot:

Lenke til kommentar
Her en noen brae:

(ikke akkurat spørsmål da men..)

 

1.Bestefaren til en i klassen min kjøpte seg ny pc fordi internetten gjikk så treigt...

 

2.Når læreren min skal si kabinett eller "pc-boksen", så sier hun alltid harddisken, da får jeg alltid lattis. :lol::lol:

 

3.En kompis av meg formaterte pc'en 3 ganger, fordi internetten var treig.

 

Mange brae historier her btw :woot:

 

"Brae". Fin måte å bøye adjektiv på.

Lenke til kommentar
det jeg mener er at hun var ganske redd for disse trådløse tingene, og siden IR brukes i fjernkontrollen hun har til TVen, stereoen, og nesten alt annet av fjernkontrollerende utstyr synes jeg det var litt teit å være redd for akkurat det. og trådløst nettverk er det jo mange store bedrifter som har begynt med, nede på akebrygge er det også slike sendere eller hva det nå enn heter stilt rund omkring slik at man kan ta med den bærbare og surfe på nettet der nede.

 

jaha...

 

fordi bedrifter bruker det er det ikke farlig?

dagens...

 

Forøvrig må det bortimot ti radiokort til for å stråle "like mye" som en mobiltelefon, så det er nok ikke det farligste som finnes, men jeg synes det er tåpelig å avfeie noen slags stråling som "ufarlig."

Det er et "mange bekker små.."-prinsipp ute og går her også.

 

Dere som prata om fysikk:

Bakgrunnsstråling kan være ille nok det.

Bodd i et radon-hus noen gang?

Eller blitt solbrent?

"Naturlig" er ikke det samme som "ufarlig."

Tigere for eksempel er kjempefarlig.

 

Jeg synes det er kjekt med trådløst nettverk selv, men det betyr ikke at jeg kaster all skepsis på hyllen.

Jeg har førerkort også, men synes ikke man skal kjøre på rødt lys for det.

Stråling er det gulskjær i, nemlig.

 

Og når forskerne krangler, skal man ikke høre på dem som tjener penger på det det krangles om.

Marlboroforskere beviser at røyking er sunt....sunt, my tushy.

Lenke til kommentar
Det er ett mer og mer brukt uttrykk blant ungdommen i dag, særlig i trøndelags-området, noe som muligens har smittet over fra muntlig til skriftlig språk..

 

Joda, bor i Trondheim selv, men MAN SKAL IKKE HA E PÅ SLUTTEN NÅR ORDET SLUTTER MED VOKAL. Det heter ikke "småe" eller "brae". Unntak er så klart hvis det uttales som en konsonant, for eksempel "greie".

Lenke til kommentar

Vi har en... uhm, hva skal man kalle det, en mindre begavet bibliotekar på VGS'en her i karasjok. jaja, vi hadde omvisning for de som nettopp hadde begynt på skolen her, ho snakket om hvor bra datamaskiner de hadde der og slikt, vel, 4x pentium 100 er vel ikke mye å skryte av i 2002. nok om det, ho forklarte at man kunne søke etter bøker på maskinene og det var av og til noen feil med søkingen, men det var ikke det største problemet, hun forklarte etterhvert at det var store problemer med folk som tørket snørr på harddiskene... jeg mener, wtf ? :lol: har prøvd opptil flere ganger og forklare skrulla at det heter kabinettet IKKE harddisken. snørr på harddiskene er vel koselig det ?

 

skål barn.

Lenke til kommentar

Min kamerat som i dag er en kløpper på data var i sin pure ungdom ganske så uopplyst når det gjalt datavirus.

Ja han trodde faktisk att ett datavirus var ett [eller flere] små kryp som hadde gjømt seg i maskina og drev på der inne i kabinettet og tyggde på kabler og annet hardware slik att maskina til slutt gikk sund :lol:

 

det er et faktum det, at meeeget gamle computere, ble det brukt kobberrør, og i disse kom det insekter i som forstyrret pcn. derrav "bugs" :yes:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...