Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

slave på jobben! og livet mitt er Vondt!


On1Musha

Anbefalte innlegg

Hei. dette er en LANG historie, men får prøve å gjøre den kort. Jeg er 18 år og bor hos mamma som er uføretrygda, (hold på å dø av hjerneslag) så jeg bestemte meg får å DRITE i skolen og hjelpe mamma med økonomien i huset, så jeg har søkt på aetat Lenge, og vips en dag så var det jobb, Grenseløs Grønn Finnskog heter jobb\prosjektet, møte opp på første dagen med 20 andre som også skulle jobbe der,5 ungdomer på min alder og 15 voksene, + 2 skjefer. det vi skal gjøre der er å rydde 2 mil i Finnskogleden med motorsag og ryddesag. men siden det var høst og snart vinter så skulle vi sette opp noen gapahuker og noen utedasser ut i skauen først og noe annet smått sa dem, for meg virka det helt OK. 1 mnd gikk som bare det, men plutselig begynte jeg å merke at jeg og resten av undomene fikk di TYNGSTE jobba, vær dag etter jobb har jeg kommet hjem og spist og lagt meg til å såve, jeg orka ikke noe annet, helt for JÆVELIG for å si det mild, jobber fra 08:00 til 15:00 og tjener 100 kr dagen? også gjør jeg sikkert mere enn folk på en NORMAL arbeidsplass! fra å med jul og utover har bare flere og flere slutta nå er vi bare 10 stk 2 ungdomer med meg og noen andre desperate folk. jeg har snakka med alle ungdomene som slutta og dem er IRITERT for en MØKKA arbidsplass, dem tar oss ikke seriæst en gang... da jeg fortalte den ene skjefen at jeg hadde vont i handledet etter saging av 100 stoker så begynte ha nbare å LE! da ble jeg SINT! og noen dager etter så fikk jeg MASIVE ryggproblemmer. har vert hos legen og han sier "FIN DEG EN NY JOBB" + 14 Dagers sykemelding... det jeg egentlig lurer på er= kan jeg si i fra til arbeidstilsynet at jeg og andre er som noen slaver? og at dem skan KONKE denne USERIØSE arbeidsplassen?

 

 

har sikkert mere å si men jeg kommer ikke på alt i farta, kan jo si at jeg er med å hjelpe til på HASLEMOEN AS og RALLY Norway og sliter RÆVA av meg på bare noe PISS! jeg er 18 år og har ødelagt RYGGEN MIN :cry: neste nå er vil at jeg å blir Ufør! akurat nå har jeg så vont at jeg vil helst legga meg ned å DØ!

 

hvorfor jeg ikke vil gå mere skole er også pga MYE mobbing opp igjenom åra. familie problemer osv... jeg har det SLETT ikke lett

 

i 10.klasse på undomskolen fant dem ut at jeg hadde dyseleksi. så i karakterboka mi er det BARE 1-2-3 og 5 i sløyd og matlaging, noen som har noen tips til meg? jeg trenger seriøs hjelp. livet er ikke GODT å leve! :thumbdown:

Endret av On1Musha
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

vi Fikk beskjed om å ta med skattekort etter JUL!

 

VIL du jobbe på en arbeidsplass som ikke skjefa vet noen ting? F.Eks: vi møter opp KL08:00 litt føre da seff... og etter 30 min så har dem endelig funnet ut av va enkelt eller flere folk skal gjøre. sånn er det VÆR dag!

 

VIL du som skjef sette en kar i TUNKT og ensforming arbeid når du alt veit at han har STORE rygg problemmer? er nokk ikke bare meg nei... er 3 stk som har vont i ryggen + meg da.

 

VIL du flytte saker og ting FRAM OG TILBAKE i en uke bare pga at ikke skjefen vet hvor dem skal være? F.eks vi henter sikkert 200 Stoler som skal brukes til Rally Norway og setter dem inn på VERT ENKELT rum i en kaserne. (er inne på Gamle militærbasen på haslemoen) og neste dag så skal dem ikke være der alike vel. så da må vi henta ALLE stolene og bære dem ut igjen. og neste dag så skal dem FAEN MEG TIL BAKE IGJEN!!!

 

VIL du stå å reparere Skefens PRIVATE bil bare pga at han er så klumsete og kræsjer i en veg og knuser lykta si osv? han hadde en laste bil som Jeg og 3 annen skulle reparere, den så FÅR JÆVELIG UT synd jeg ikke har bilde av den, da hadde dere skjønt hva jeg mener, så eter 1 mnds arbeit på laste bilen så skulle den på EU godkjenning... bare tenk så bilig arbeids kraft han fikk... hadde dette vert et skikelig verksted så skulle dem pina meg hat mere en 50000 kr han sparte altså over 40000 kr, MASSE rust, hele ramma måtte slipes ned og lakkes med sånn metal lakk eller noe... og den måtte males og MASSE møkka ting!

 

VIL du stå å barke med en Barkestokk som er UKVAS i 20- grader? og Slite ræva av deg og få DRITT vondt i rygg og armer?

 

VIL du som skjef la en som begynner å grine pga rygg smerter fortsette med AKURAT hva han drev med forie dagen?

 

sikkert MASSE mere å ramse opp... sorry vis jeg føles som er sur og greten negativ ungdoms gutt... men akurat nå så er jeg så FORBANNA!

 

 

skal til Aetat i morgen å snakke mere med dem om denne Stygge jobben. fikk nemelig en tlf av hun jeg går til på Aetat. hun spurte meg hvorfor alle undomene slutta og hvor resten av folka var... jeg fortalte det som det var, og oppå det hele så trudde hun ikke på at jeg hadde massive ryggsmerter! så skal jeg ringe til han ene skjefen på jobben i morgen å si ett eller annet til han... noen tips? så skal jeg på sosialen og graske til meg noen penger fra staten. har ikke brød eller en dritt i kjøle skapet! nå er jeg 110% erlig her og ikke tru noe annet! hv hva hadde du gjort vis kjøleskapet var tomt og du hadde ikke 5 røde øre? :thumbdown:

Lenke til kommentar

Du vil ikke si du jobber for 100 kroner dagen?!?

 

Jeg regner med at dette er 'arbeidstrening' i regi av arbeidskontoret for å fortsatt få dagpenger eller lignende. Dessverre er det en del bedrifter som utnytter dette grovt og får tilnærmet gratis arbeidskraft uten å gi erfaring av verdi tilbake.

 

Og lever du faktisk på rundt 2000 kroner måneden synes jeg du skulle gå til avisen umiddelbart da dette helt tydelig et et prosjekt som snylter på folk de får fra arbeidskontoret.

Endret av Nonsens
Lenke til kommentar

prat med hun hos aetat, ta med lappen du fikk med legen(antar du fikk det, hvis ikke dra tilbake å be om en) for å vise henne at jobben faktisk tar såpass på at det er helsemessig uforsvarlig å tvinge deg til å fortsette i den for å få penger. si heller at du vil ha noe kursing eller et eller annet for å styrke din posisjon i arbeidslivet også, fremfor sånne drittjobber(ikke kall det sånne drittjobber dog :p)

Lenke til kommentar

Dette høres helt vilt ut. 100 kroner dagen? Finn deg en annen jobb.

 

Slik din situasjon er, uten skolegang, så kan du neppe regne med en "fet" jobb. Men, det er mange jobber som ikke krever noe spesiell kompetanse, men likevel betaler ihvertfall 100 kr timen og mer (timen ja, ikke dagen).

 

Eksempler: McDonalds o.l., lagerarbeid, vanlig butikkmedarbeider, vaktmesterjobber, ..

 

Mitt tips må være å ikke bare søke på NAV, men oppsøke bedriftene i ditt område personlig, med en åpen søknad. Kle deg "pent" så de får et greit inntrykk. Send eventuelt e-post eller ring til de litt lengre unna.

 

Det hender rett som det er at noen trenger folk, uten å legge ut en utlysning på NAV.

 

Forøvrig vil det nok være en tryggere fremtid om du faktisk klarer å gjennomføre videregående. Kanskje det finnes noen spesialtilbud for deg, siden du sliter med ordblindhet?

Lenke til kommentar
Dette høres helt vilt ut. 100 kroner dagen? Finn deg en annen jobb.

 

Slik din situasjon er, uten skolegang, så kan du neppe regne med en "fet" jobb. Men, det er mange jobber som ikke krever noe spesiell kompetanse, men likevel betaler ihvertfall 100 kr timen og mer (timen ja, ikke dagen).

 

Eksempler: McDonalds o.l., lagerarbeid, vanlig butikkmedarbeider, vaktmesterjobber, ..

 

Mitt tips må være å ikke bare søke på NAV, men oppsøke bedriftene i ditt område personlig, med en åpen søknad. Kle deg "pent" så de får et greit inntrykk. Send eventuelt e-post eller ring til de litt lengre unna.

 

Det hender rett som det er at noen trenger folk, uten å legge ut en utlysning på NAV.

 

Forøvrig vil det nok være en tryggere fremtid om du faktisk klarer å gjennomføre videregående. Kanskje det finnes noen spesialtilbud for deg, siden du sliter med ordblindhet?

7924764[/snapback]

 

 

 

takk får god respons... men jeg har ikke noen "FINE" klær. har bare fille klær og jeg ser altid ut som en lasarond! har tenk MYE på dette med lager arbeid, det høres ut som en jobb til meg på en måte, å jobbe som en slave er ikke noe gøy! på torsdag så går sykemelinga mi ut og jeg har ENDA LIKE vondt i ryggen! huff,,,

Lenke til kommentar

Hvist du har holdt ut så lenge i denne jobben for 100 kroner dagen så må du være litt av en arbeidshest.. Noe som kan være bra til eventuelt en senere jobb om ryggproblemene dine blir bedre...

 

Personlig er jeg enig steffenm.. Du burde fullføre utdanninga, for så og skaffe deg arbeid, og heller holde ut så lenge det er mulig.. For meg ser situasjonen ganske ille ut.. Eventuelt kan du gå på skole på formiddagen, for så og jobbe på kveldene på en eller annen resturant, butikk eller noe i den duren..

 

Når deg gjelder den forrige jobben din, så ber jeg deg snakke med hun på aetat, eventuelt ta kontakt med arbeidstilsynet, eller noen andre som kan se på saken, for det dær det det bare helt og holdent utrolig nok ULOVELIG. Så mye arbeid for 100 kr dagen, ville ingen i det Norske land pådra seg, så snakk med dem for så og få satt dritten konkurs, eventuelt få erstatning for og ha ødelagt ryggen din i en alder av 18 år..

Lenke til kommentar
takk får god respons... men jeg har ikke noen "FINE" klær. har bare fille klær og jeg ser altid ut som en lasarond!  har tenk MYE på dette med lager arbeid, det høres ut som en jobb til meg på en måte, å jobbe som en slave er ikke noe gøy! på torsdag så går sykemelinga mi ut og jeg har ENDA LIKE vondt i ryggen! huff,,,

7925233[/snapback]

Med "pent kledd" tenker jeg mest på at du har rene klær uten huller osv. I verste fall bør du stikke innom et salg og kjøpe noe nytt. Bukse for 200,- og en genser for en 100-lapp bør være en smal sak å få tak i.

 

Det viktigste er at du ser ut som en pålitelig person, og ikke en som vil slenge dritt til kundene eller rundstjele lageret ved første anledning.

 

Lagerarbeid kan godt være en helt kurant jobb for deg. Undersøk om det finnes noe sånt i nærområdet. Trelastutsalg? Rema? Osv.. Uansett hva, så må det være bedre enn det du gjør nå.

 

Når det gjelder ryggen, så får du vel bare gå til legen igjen, og si at det er ille fremdeles?

Lenke til kommentar

mange takk for VELDIG bra respons av dere... nå føler jeg meg mye bedre! ryggen er desvere like ille. fikk tigga meg til en sånn gele til smerte på rygg av sosialen i dag!

 

ja jeg lurer på om jeg skall ringe til avisa eller noe... hun på aetat var ikke på jobb i dag så jeg må vente til i morgen. skole ja... huff bare jeg ser på undomene rund her så får jeg fnat, jeg er liksom en sånn rolig type som ikke drikker og fester, men det gjør liksom hele bygda her, leser i nettavisen til glomdalen.no at nesten vær helg er det masseslagsmål osv. men det er 1 posetiv ting med å begynne på skole, eller det er jo 2 da, 1. jeg får bedre jobber i fremtiden 2. jeg får bærbar pc av PPT-Tjenesten pga at jeg har dyseleksi...

Lenke til kommentar

Hmm. så at du nevnte glomdalen? Mente du Glåmdalen, dvs at du kommer fra Kongsvinger/Eidskog?

 

Har du hørt om ungjobb? Holder til på skotterud, hvis jeg husker riktig

Jobbet for dem i ca 2 uker i sommer. Første uken malte jeg inne, drev med flyttelass, klippet gress. Kansje vært en ide og søke om jobb muligheter der også.

 

Men hadde jeg vært deg hadde jeg fått med flere av de ungdommene du jobbet med+legeattest/lege og gått til politiet, avisen, arbeidstilsynet og fått lakt ned den møkken.

Lenke til kommentar
Hmm. så at du nevnte glomdalen? Mente du Glåmdalen, dvs at du kommer fra Kongsvinger/Eidskog?

 

Har du hørt om ungjobb? Holder til på skotterud, hvis jeg husker riktig

Jobbet for dem i ca 2 uker i sommer. Første uken malte jeg inne, drev med flyttelass, klippet gress. Kansje vært en ide og søke om jobb muligheter der også.

 

Men hadde jeg vært deg hadde jeg fått med flere av de ungdommene du jobbet med+legeattest/lege og gått til politiet, avisen, arbeidstilsynet og fått lakt ned den møkken.

7935632[/snapback]

 

 

Ja jeg mener glåmdalen... er fra Åsnes jeg, eller flisa om du vill... Snakka med hun på aetat i går... HOHO jeg kjæfta henne huden FULL! trur hun fikk at nytt syn på meg, jeg fortalte som det var, og hun nekta å tru det, da KLIKKA JEG! hun sa til å med at en persjon på jobben hun hadde snakka med LIKTE JOBBEN! da begynnte jeg å LE! hun sa at jeg skulle på møte med henne den 8 mars kl 11:00... jaja lurer nå på hva hun skal si? sikkert mere info om Møte med jobben. har tenkt å ringe til den ene skjefen, men jeg tør ikke... eneste jeg kommer til å si i telefonen er ja eller nei tenker jeg... men jeg skulla snakka med HOVED SKJEFEN, det er ei dame som jobber på aetat i hamar, så jeg må ta meg sammen vis jeg skal ta en skikelig telefon her!

Lenke til kommentar
Registrer deg som arbeidssøker hos aetat/nav og meld deg på ett eller annet kurs, da får du hvertfall 275,- per dag + dekkede reiseutgifter. Og fullfører du kurset og består eksamen kan du gå videre som lærling eller hjelpearbeider og etterhvert få fagbrev.

7944071[/snapback]

 

 

JA OK!---- jeg drar ikke til aetat vis jeg ikke er registrert...!

 

 

Foresten så har Grenseløs Grønn Finnskog sakt meg opp, jeg snakka med eatat på tlf i dag, pga at jeg hadde glemt å poste et meldekort, da fortalte hun at jobben min var kanselert eller hva hun sa, den 12.02... atså 3 dager siden, IKKE har jeg fått noe brev, og heller IKKE noe Telefon fra dem, mamma bare LO da hun hørte det! haha dette er laterlig altså, dem gir meg sparken uten at jeg selv får vite det? går det ann da? TYDELIG VIS!

Lenke til kommentar

Da har du blitt lurt. Jeg har heller ikke fullført noen skole, er 19 år og har ikke all verdens med penger. Men nå får jeg 275,- dagen + reisepenger for å gå på et kurs. Til sommeren har jeg (pga kurset) fått meg jobb som hjelpearbeider (eller noe sånt), og vil tjene 20 kr under full lønn (i timen), før jeg etter mellom 2 og 4 år vil få fagbrev og full lønn. Kan ikke se at jeg hadde noe bedre utgangspunkt enn deg.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...