Gå til innhold

Kjønnsbonus - Nok et ledd i kjønnsdiskriminering?


Anbefalte innlegg

Lærersteder bør belønnes for å ansette kvinner

 

Skal dette ingen ende ta? Hvor er alle de som stod på barrikadene og kjempet mot kjønnsdiskrimineringen som herjet i tidligere tiår? Er det de samme personene som når presser på for at det offentlige skal kjønnsdiskriminere?

 

Dette er en gjennomsyret politikk i det norske samfunn. KRF, Venstre, SV, AP og SP presser på, ved å skjule seg bak begrepet likestilling, for at det offentlige skal diskriminere mennesker på bakgrunn av kjønn. Hvorfor? På grunn av en prosentsats. Er det virkelig et slikt samfunn man ønsker? Hvor ens arbeidsgiver får en bonus for å ansette personer med "riktig" kjønn? Hvor du kan få beskjed om at du ikke er kvalifisert til jobben grunnet feil kjønn, fordi arbeidsplassen streber etter å nå det offentliges prosentkrav?

 

Hva er det som gjør at mennesker som med avsky protesterer mot at kvinner ble nektet arbeid og ble undertrykt i det private nå jubler når det offentlige diskriminerer? Er det mer riktig at myndighetene diskriminerer deg fremfor at en privatperson gjør det?

 

Og nei, dette rammer ikke bare menn. Det finnes nok av kvinner som opplever å bli kjønnsdiskriminert, spesielt i helsesektoren og i barnehager.

 

Og sist men ikke minst, når man velger å sette kjønn som kriterium og diskvalfiserer mennesker fordi de har feil kjønn, hvorfor omtales dette da konsekvent som likestilling og ikke kjønnsdiskriminering?

 

Det finnes mange eksempler, her er noen av dem:

 

Stem inn flere kvinner, ellers.....

Stipend til kvinner

Vil kjønnskvotere studenter

Krever kvotering i idretten

 

Et par artikler om "nei til kvotering"

 

Kvotering knuser kvinner

Siv Jensen vil fjerne kvotering

 

Ønsker du at ditt kjønn skal være et kriterium? Kjør debatt :)

 

407403_ab54b623b4_s.gif

Nei til likestilling - Nei til Kjønnsdiskriminering - Ja til likebehandling!

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Bruker-95147
Partiene er nødt til å ta tak i seg selv. Men velgerne selv har faktisk stor påvirkning på hvem som velges, sier Haga.

 

Ordfører Anita Orlund fra Skedsmo fortalte at det er "krevende å gå inn i et regime bygget på konflikt", og etterlyste reformer som gjør at kvinnelige politikere slipper å "forsake sentrale verdier i livet".

 

Nei sier du det, har virkelig velgerne noe de skulle ha sagt ... :hmm: revelusjonerende!

 

"regime bygget på konflikt", hva mener hun med det tro?

Og hvilke sentrale verdier snakker hun om. kan det være noen verdier som bare kvinner har monopol på?

 

Egnethet bør gjelde foran forfordeling.

Lenke til kommentar

Jeg støtter Siv Jensen så grundig her. Og hun som er kvinne selv og faktisk tør og stå fram med dette.

 

Idiotisk med kvotering når det er viktig å få frem de personene som klarer jobben best. Det kan ødelegge for mange. Hvorfor i all verden skal det være så viktig å ha minst 50% kvinner? Det kommer sannsynligvis til å være mer enn 50% kvinner i alle styrer da 50% bare er minimumskravet. Skal det ikke også være minst 50% menn i styrene da?

 

Dette er jo feminisme på sitt verste.

Lenke til kommentar
Jeg støtter Siv Jensen så grundig her. Og hun som er kvinne selv og faktisk tør og stå fram med dette.

 

Åja? Menne se på henne for hun er en kvinne som klarte det! Hun klarte hva? Å overbevise ett parti fullt av mannlige konservative holdninger til å la henne være sin talsmann? Tenker at hvis hun hadde hatt politiske ambisjoner i ett kjønnsnøytralt samfunn? (Og den form for neddegrering finnes sjelden, kanskje like sjelden som kvinner i politikken)....Hun er like unik som en agurk-skive på en skive!

Lenke til kommentar

Angående kvinner og forsvaret så er det mange diskusjoner der. Obligatorisk møteplikt på sesjon, dog ingen tjenesteplikt. Det er prosentmål i forsvaret også.

 

AP åpner for kvotering av kvinner i forsvaret

 

Er også problemstillingen hvor kravene til fysisk krevende jobber er lavere for kvinner enn for menn. Når man setter et fysisk krav til en jobb så er det for sikkerhetens skyld og for å sikre at den som fyller stillingen makter å utføre de fysisk krevende utfordringene. Dette er jo ikke noe som det blir mindre av bare fordi en kvinne er i stillingen, så da er det merkelig at kvinner skal slippe lettere til og således senke den fysiske kompetansen på området. Kravene burde være det samme.

 

Men det er et problem hvor kvinner blir behandlet ufint i forsvaret, har selv vært borte i et par tilfeller. Det er heldigvis unntak, men det er uheldig at folk med striper på skulderen prøver å utnytte den stillingen for å komme seg i buksene på en kvinnelig menig.

Lenke til kommentar

Kjønnskvotering og premiering for å ansette kvinner har da lite med likestilling å gjøre.

Jeg sliter med å finne ord som beskriver dette sirkuset vi har stelt i stand her i landet.

 

 

Veien til helvete er brolagt med gode intensjoner.

Apropos sitater om helvete: "Going to hell in a hand basket". :no:

Lenke til kommentar

Det er greit med likestilling, men kjønn burde ikke ha noe å si... den mest kvalifiserte til jobb skal ha den.. uansett kjønn!

 

Jeg syns at faktisk er ett fett hvilke kjønn som jeg jobber med, står i butikker o.l

Det er overaskende at de faktisk lager lover... for de som har hjerneceller i orden skjønner dette... Og selvsagt fins det ennda gamle bedrifter som ikke vill ha inn damer. Men disse lever ikke evig og vill bli bytta ut en gang også... så det kommer til å flyte ut selv..

Lenke til kommentar

Svært radikal måte å se det hele på. Jeg antar at trådstarter også vil hevde at diskriminering av kvinner ikke skjer i arbeidslivet dermed? At menn ikke ofte får bedre betalt enn kvinner for samme type jobb, og oftere havner i lederstillinger? Dette er rent tilfeldig, og har ingenting med samfunnets holdninger til kjønnsroller?

 

S,

Lenke til kommentar

Du retter ikke opp urett mot en gruppe ved å gjøre urett mot en annen.

Akkurat som det er politisk ukorrekt å snakke om rasisme rettet mot etniske nordmenn fra etniske minoriteter, er det også PuK å diskutere kjønnsdiskriminering mot menn, noe "kjønnsbonuser" absolutt er.

Lenke til kommentar
Svært radikal måte å se det hele på. Jeg antar at trådstarter også vil hevde at diskriminering av kvinner ikke skjer i arbeidslivet dermed? At menn ikke ofte får bedre betalt enn kvinner for samme type jobb, og oftere havner i lederstillinger? Dette er rent tilfeldig, og har ingenting med samfunnets holdninger til kjønnsroller?

 

S,

7912357[/snapback]

Det der er jo sant.. men i skolesammenheng igjen så er dette omvendt... vertfall slik jeg har sett det i mine egne klasser... en del lærere gir bedre karakterer til kvinnlige studenter :roll:

 

Og viss du leser under OT baren... så finner du en som er iritert over damer i militære... at de oftere blir forfremed og hjulpet med de vanskelige oppgavene...

Endret av VikinGz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...