Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Betalt for supporttjenester


Anbefalte innlegg

I det siste halvåret har jeg hatt en utrolig pågang av folk som kjenner meg, mine foreldre, mine venner eller har hørt en eller annen plass at jeg "har greie på data og sånnt".

 

Jeg har ingen problem med å hjelpe en nær venn helt gratis, og familie og svigerfamilie får selvfølgelig hjelp når det skulle være noe.

 

Men alle disse andre har jeg liksom litt problemer med å bare hjelpe uten videre. Det tar jo gjerne noen timer å fjerne virus, installere windows eller hva det nå måtte være. Synes nesten ikke det er frekt å ta en liten slump penger for slike tjenester. Det være seg arbeidskollegaer av samboer, kollegaer av mor, venner av venner etc.

 

Men hvilken pris er egentlig innen rimelighetens grenser.

 

F.eks. Formatering og reinstallering av windows. Latterlig enkelt, men det tar jo gjerne litt tid likevel. Er egentlig en 500-lapp frekt å be om i slike tilfeller?

 

Hva om man må kjøre en backup av alle viktige dokumenter først? Bør det koste mer/mindre/ingenting når du egentlig ikke kjenner vedkommende særlig godt..?

 

Ønsker å høre hva andre mener om dette emnet. Har du guts til å ta betalt dersom det ikke er av nærmeste omgangskrets? I så fall hvor mye?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Såklart må man få noe igjen for tiden man bruker, men ikke nødvendigvis penger.

Vin, øl og andre tjenester funker ofte like godt, eller bedre.

 

Men samtidig er det viktig å gjøre dette klart med en gang, eller så tidlig som mulig. Dersom du ikke gjør det sitter du plutselig der med maskin og dill med en beskjed om en ukjent person henter den kl 8. Hvor gøy er det da å si til denne eventuellt uvitende personen at du skal ha 500 kr?

 

Men hva som er normalt å ta eller ikke er et veldig godt spørsmål. Her eg jobber nå og der eg jobbet tidligere har vi normalt sett ligget på mellom 1200 og 1600 for en komplett reinstallasjon(backup kommer i tillegg). Men dette er da et data verksted.

Lenke til kommentar

Det enkleste er som regel bare å henvise de til andre mennesker. Som regel får man tilbud om penger når man er ferdig, hvis ikke man får det så gir man faen neste gang de spør. Enten får man et par hundre kroner for litt hjelp, eller så får man en 6'er med øl eller en flaske vin eller andre sånne ting.

 

Men jeg mener nå hovedregelen er, gjør du ikke en veldig god jobb så tar du ikke penger for det. Gjør du reinstall og kaster inn windows og drivere og that's it... så gjør du en dårlig jobb. Samme hvis du kaster på dem en piratversjon av ting når vedkommende har en OEM-lisens osv ...

Lenke til kommentar

Jeg har faktisk aldrig hjulpet noen uten at de "presser" på meg penger.

Skal si jeg hater den perioden når jeg har fikset noe og er på vei ut dørene.

"hvor mye vil du ha"..

Men hvor mye jeg får er alt etter. helst mere betalt jo lenger tid det tar.

Ellers er det jo greit med en tjeneste som du sikkert trenger fra vedkommende..

Hvis du vil prøve å få litt penger kan du jo alltids si at du har mye å gjøre for tiden. trekke det ut.. :D

Lenke til kommentar
Jeg har faktisk aldrig hjulpet noen uten at de "presser" på meg penger.

Skal si jeg hater den perioden når jeg har fikset noe og er på vei ut dørene.

"hvor mye vil du ha"..

 

Ja det verste er vel at disse personene er ofte de jeg gjerne hjelper gratis. Foreldre er ihvertfall flinke til å prakke på meg litt penger, selv om jeg gjerne hjelper de gratis... Men det er vel litt sånn foreldre opererer! :cool:

 

Gjør du reinstall og kaster inn windows og drivere og that's it... så gjør du en dårlig jobb.

 

Ja klart. Men om man velger å faktisk innstallere antivirus, brannmur, sikkerhetsoppdateringer etc, eller om man velger å opplyse om at vedkommende må gjøre dette, så synes jeg sistnevnte det holder. Ellers kan man bli sittende ganske mange timer å fikle...

 

Ja man må selvfølgelig opplyse om betaling på forhånd. Jeg har egentlig ikke tid eller lyst til å gjøre det, men en vinflaske er selvfølgelig en oppmuntring til å gjøre det likevel. :)

Endret av hpfarstad
Lenke til kommentar
Ønsker å høre hva andre mener om dette emnet. Har du guts til å ta betalt dersom det ikke er av nærmeste omgangskrets? I så fall hvor mye?

7882737[/snapback]

 

Jeg sier bare nei, hvis ikke det er noen jeg kjenner veldig godt og liker å tilbringe tid sammen med.

 

Det er ikke så enkelt som å bare kreve penger. De fleste har ikke noe problemer med å betale eller belønne deg på flere måter. Ofte gir de deg ganske mye, mer enn jobben er verdt. Og det er hyggelig. MEN: husk at du blir ansvarlig for å fikse alt som måtte gå galt i fremtiden ved å ta deg betalt. Hvis du gjør jobben gratis for noen, og de roter det til etterpå, så ringer de kanskje ikke deg. Men hvis du har tatt betalt for det, så må du regne med at de krever support i all fremtid.

 

Pengene er rett og slett ikke verdt det for min del, jeg har begrenset meg til å hjelpe venner.

Lenke til kommentar

Er sånn jeg tenker også, visst jeg får penger så er det greit.. men jeg spørr ikke etter penger... folk som jeg ikke kjenner har jeg lite tilovers til å for å hjelpe... naboer osv. er greit... venner av foreldra mine er greit, men de er stort sett ivrige etter å betale.. men sånn en kompis av en kompis er lite interesant...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...