Gå til innhold

Tråden for filmtrivia og annen tjafs


Dotten

Anbefalte innlegg

Dette er tråden hvor du kan komme med det som ofte omtales som trivia fra filmens verden. Inkluder gjerne annen informasjon du også kommer over, som du mener kan være interessant for de av oss som er forelsket i filmens magiske verden.

 

Eksempel på trivia:

 

Opprinnelg var det Tom Selleck som skulle spille Indiana Jones og ikke Harrison Ford. Han måtte si fra seg rollen fordi han var bundet til Magnum.

 

 

Så del dine trivia med oss, alt du kommer over er av interesse. Så kan vi alle tillegge oss litt meningsfull/meningsløss (alt etter) kunnskap om film og det som rører seg rundt. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817234daf

Det må være trivia som man ikke finner på IMDb, i så fall. Da blir tråden med en gang mer interessant

 

Edit: Og kanskje med en regel om at hvert innlegg må innholde minst èn filmtrivia.

 

Mr. Wolf i Pulp Fiction er basert på Jean Renos karakter i La Femme Nikita fra 1990.

Lenke til kommentar
Det må være trivia som man ikke finner på IMDb, i så fall. Da blir tråden med en gang mer interessant

 

7865582[/snapback]

 

Hvor man finner trivia bryr jeg meg katta om. Jeg er bare glad noen nevner dem, enten de får høre det fra andre, ser det på tilleggsmateriale på DVD eller leser det på nett. Jeg er interessert i å få lære meg trivia og da får det komme fra hvor det enn måtte være. Men det er jo best om folk kommer med ting de vet eller kommer over tilfeldig og ikke noe de leter frem etter å ha funnet denne tråden her :)

 

Det er best man har med trivia i hvert innlegg ja, men unntak får være om noen har utdypende spørsmål om trivia som kommer.

 

Edit: I Superman Returns er scenen hvor han løfter bilen tatt fra forsiden til det første tegneseriebladet.

Lenke til kommentar
I Superman Returns er scenen hvor han løfter bilen tatt fra forsiden til det første tegneseriebladet.

7865692[/snapback]

Og dessuten filmet på samme stedet som Neo møter "The Lady in Red" i The Matrix.

 

(- Were you listening to me, Neo? Or were you looking at the woman in the red dress?

- I just..

- Look again.

...

- Freeze it!)

Lenke til kommentar

Og når man snakker om Superman Returns innspilling så laget de en hel kornåker i Australia, med en kornsort som vistnok ikke finnes der nede. Dette for å illustrere Kent farmen. Innspillingen ble flyttet til Australia fordi man fikk gunstigere skatteregler å forholde seg til. Noe som igjen ryktes å være grunnen til at McG trakk seg som regissør, siden han hadde flyskrekk.

Lenke til kommentar

Både John Carpenter og David Cronenberg sa nei til å regissere Top Gun. Dumt valg!

 

John McTiernan skulle lage en etterfølger til Commando, men Arnold S. takket nei. Så gjorde John Commando 2 omtil Die Hard og tilbytte Arnold pånytt, men avslo igjen. Han tilbyttet rollen senere til Sylvester Stallone, Burt Reynolds, og Richard Gere, som alle avslo. Men til slutt ble rollen gitt til en ung herre kalt Bruce Willis :)

Endret av CrowaX
Lenke til kommentar

Og Barry Sonnenfeld sa nei til å regissere Forrest Gump (var ikke eneste regissør som sa nei, men husker ikke resten). Noe som er like greit da hans film Wild Wild West er en av tidenes værste, selv om han gjorde suksess med MIB filmene. Man kunne faktisk endt opp med Chevy Chase som Forrest Gump og Sonnenfeld som regissør. Noe sier meg kvaliteten ikke ville blitt helt den samme.

 

Chase er nærmest et symbol på skuespillere som nådde toppen for så å forsvinne. Han var en av de opprinnelige i Saturday Night Live. Han var med i en film i 2006 (Zoom) som sist jeg sjekket var på topp hundre listen til IMDb - da snakker vi bunnen. Dette er mannen som i 1975 fikk tittelen "Americas funniest man" og som ble omtalt som den neste Cary Grant og Johnny Carson.

Lenke til kommentar

  • South Park: Bigger, Longer & Uncut er den animasjonsfilmen som inneholder fleste banneord. Antallet er 399.
     
  • Den mest portretterte skrekkarakteren er Dracula, som er vist på film 162 ganger.
     
  • Stanley Kubrick liker å bruke god tid på filmene sine. Eyes Wide Shut tok 15 måneder å produsere, hvor ett av opptakene var i uavbrutt i 46 uker. The Shining inneholder scenen det er gjort flest opptak av gjennom tidene, nemlig en scene med Shelley Duvall, som fikk hele 127 tagninger.
     
  • Marilyn Monroe ble droppet fra filmen Something's Got to Give, på grunn av hennes narkotikamisbruk. 4 måneder senere døde hun av en overdose.
     
  • John Rhys-Davies, mannen som spiller en av de laveste karakterene (Gimli) i Lord of the Rings, er i virkeligheten den høyeste av skuespillerne i Brorskapet. Han er 185 cm.

Endret av L@sse
Lenke til kommentar

  •  
     
  • Snip
     
     
  • John Rhys-Davies, mannen som spiller den laveste karakteren (Gimli) i Lord of the Rings, er i virkeligheten den høyeste av skuespillerne i filmen. Han er 185 cm.
     
     

7867228[/snapback]

Christopher Lee (Saruman) er 1.96 m.

Sala Baker (Sauron) er 1.88 m.

Hugo Weaving (Elrond) er 1.88 m.

Endret av EDB
Lenke til kommentar

Når det kommer til høyder så var Matthew McGrory verdens høyeste skuespiller, med ikke mindre enn 2.28 meter høy. Han hadde også de største føttene. Han døde for et par år siden og ble vel knapt 30 år gammel.

 

cof.jpg

 

Edit: Fikset leif i navn

Endret av Dotten
Lenke til kommentar

Gladiator (2000):

 

Mel Gibson ble tilbudt hovedrollen som Maximus i Gladiator, men takket nei.

 

Under gladiator-scenene i samme film, brakk Russel Crow et par bein i foten og hoften, i tillegg til å skade begge bicepsene sine (han skadet da festpunktet mellom biceps og beinet i armene).

Endret av Onyx
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...