Gå til innhold

hvorfor "hater" vi alle bill gates?


Anbefalte innlegg

jeg så nylig gatern på tv da jeg for 15 sekunder tok øynene vekk fra cs og pc'en min. da ser jeg gates når han får en klem fra en indisk kjerring, og så får han blomster fra hun. litt annerledes en kaken han fikk i trynet for et par år siden, så jeg så videre på tv. det viste seg at verdens rikeste mann (mr. msoft), har donert 100 mill $ til forhindring av hiv og aids i india, fordi han var på en ukelang tur i landet. må innrømme at jeg har aldri sett donald trump hive rundt tusenlapper til funksjonshemmede når han drar på ferie i bahamas, og var imponert av at gates var villig til å faktisk GI VEKK 900 mill kroner...

jeg begynte også å tenke på hvorfor vi "hater" han.. ms utelukker jo linux og andre os fra konkurransen og spiller litt for mye monopol.. men jeg tviler på at det er gatern som tar den avgjørelsen. tipper det er en eller annen stormannsgal advokat, som bare tenker på penger. selv om gates var nerden i klassen, eller "klassens klovn" som han selv omtaler seg, så var det jo ikke verst det han fikk til. han fikk et stipend til harvard (for de som sitter foran cs hele dagen, så er det.. tja, verdens beste høyskole? ihvertfall mest ekslusive) og sluttet der for å lage et softwarefirma, når pc'er fantes kun i sci-fi serier. trenger digre baller for å gjøre det.

og så programmerer fyren sammen med noen andre ms dos, som brukes den dag i dag.... ikke verst det for en college-dropout. og vi kan jo heller ikke skylde på han for alle bugsene i win98, siden han ikke hadde særlig med den å gjøre. han bare leide inn noen programmerere til å gjøre all jobben, og det er jo de som fortjener pepper, ikke gates.

 

så, ikke KAST kaken på han, GI den til han.

(siden han gir så forbasket mye til våre indiske venner som sliter med hiv og aids...)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kjenner ikke Bill Gates, og har ingen grunn til å hate ham. Det er jo hyggelig at han gir penger til gode formål.

 

Det er visstnok "kult" å hate Bill Gates i enkelte ungdomsmiljøer. Her snakker vi om unge mennesker som ikke har så fryktelig gode argumenter for sine påstander, og som liker å erstatte bokstaver med tall.

 

Det er viktig å ikke blande kortene her. At Bill Gates gir penger til fattige bør overhodet ikke påvirke folks oppfatning av Microsofts produkter eller strategier. Vi må også skille mellom dem som "hater" Bill Gates fordi det er "kult", og de som kommer med begrunnet kritikk av Microsoft.

 

Bill Gates har vel egentlig selv valgt å være et "symbol" eller "varemerke" for Microsoft. Noen bruker derfor hans navn når de egentlig snakker om Microsoft, Microsofts produkter eller Microsofts strategier. På samme måte som man sier at "Hitler invaderte Polen". (Uten sammenlikning forøvrig.)

 

LeD

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-11-29 18:09, skrev LeD:


Det er viktig å ikke blande kortene her. At Bill Gates gir penger til fattige bør overhodet ikke påvirke folks oppfatning av Microsofts produkter eller strategier. Vi må også skille mellom dem som "hater" Bill Gates fordi det er "kult", og de som kommer med begrunnet kritikk av Microsoft.


LeD


 

Jo, de korta kan faktisk blandes i dette tilfellet.

 

Tro det eller ei, men nå retter hele verdens it bransje seg mot India. De er faktisk utrolig høyt oppe på it fronten og sitter på en enorm ekspertise. Og hva er det som gjør denne ekspertisen så interessang? Jo, den er utrolig billig skjønner du. Husker ikke tallet, men Microsoft har nettopp investert en meget stor sum i IT industrien i India. At han nå drar rundt på en liten signingsferd før han suger landet for den beste it ekspertisen, gjør handelsavtaler osv osv passer jo bra.

 

Er ikke noen Bill G. hater, har (nesten) heller ikke noe i mot firmaet hans, så er det sagt.

 

Rune.

Lenke til kommentar

Veldig bra at han gir til verdige formål. Det er heller ikkje første gongen, Bill and Melinda Gates Foundation har gitt vekk ganske mange milliarder til saman.

På den andre sida så er vel ikkje så mykje anna å bruke så mykje pengar til.

Donald Trump er vel forøvrig kjent for å vere ein grinebitar, men andre milliardærar auser og ut, slik som Ted Turner.

Las her ein dag at private donasjoner frå USA til utviklingsprosjekt utgjer ti gonger så mykje som støtta som kjem frå den amerikanske regjeringa.

 

Men det som ikkje kjem så godt fram i vanlege media er grunnen til at han var i India. Det var delvis for å gje $100 mill. mot AIDS. Men på den same turen investerte han vel $400 mill. i det som mange vil seie er promotering av MS i India, dvs. støtte til skular og universitet, forskning og bedriftsetablering. Og dette vil mange seie er for å skaffe MS eit fotfeste i eit kommande stormarked for programvare, samt å skaffe ein horde nye utviklarar til Windows-plattforma.

 

Det er ikkje i seg sjølv noko gale i dette, men med MS tidlegare praksis for å skvise konkurransen så snart dei er inne i ein marknad så kan ein jo lure på motiva. Og når ein samtidig dysser ned dette ved å promotere velgjerninga det er å donere $100 mill. mot AIDS så verkar det litt merkeleg.

 

Hr. Gates er utvilsomt ein dyktig fyr og eg har ingenting mot han personleg, men eg meiner det er viktig å vere kritisk til eit selskap som har defacto-monopol, og analysere og følge med på kva dei driv med.

 

Eg prøver å halde meg unna MS-produkt og heller lære meg produkt basert på opne standardar. Men det er ikkje fordi eg hatar MS per se, eg innser tilogmed at dei har ein del gode produkt (Office), det baserer seg meir på eit prinsipielt standpunkt om at det er viktig å støtte opp om alternativ slik at desse ikkje døyr ut og ein sit igjen utan alternativ.

På bakgrunn av dette ville eg nok vere vesentleg meir kritisk til Apple dersom dei hadde 90-95% marknadsandel, eller til Opera dersom dei hadde det same.

At enkelte hatar Bill fordi det kult får vere opp til dei, det er tross alt ein grunn til at det er 18 års aldersgrense for å stemme også.

 

Enklelte vil kanskje seie at det er lamt å halde med underdog fordi han er underdog, men som sagt så meiner eg det er såpass viktig med variasjon og alternativ at det er verdt det. Eg innrømmer gladeleg at dei fleste Linux-distroane har att eit par steg før den er like bra som XP på desktop ut av boksen, men for at folk skal ha eit val og eit alternativ i framtida er det viktig å støtte opp. (berre så synd eg ikkje kan å programmere)

 

Så grunnen til at MS (og Bill) er ein favorittblink no er rett og slett at dei er manifesteringa av den største ulven. Når det gjeld kakekasting så er vel det eit utslag av at Bill er ein av dei mest kjende personane i verda for tida, og det vil gje bra publisitet å angripe han på tv, trur neppe det er djupt personleg meint, men akkurat som Bondevik må tåle drittkasting i eigenskap av statsminister, så er det ein del av jobben som superkjendis å vere eit mål for kakekastarar.

 

Så til ditt poeng om bugs i Win98. Nei du har rett, vi kan ikkje halde Bill personleg til ansvar for dei, men du tek og feil, det er ikkje programmerarane som er skuld i det. Leiinga i eit selskap er ALLTID ansvarleg for det som skjer. Dersom dei hadde valgt å prioritere tryggleik og stabilitet framfor brukaroppleving så hadde 98 vore eit anna produkt. Det er ikkje programmerarane som er ansvarlege for det, dei er tilsett for å gjere ein jobb og den jobben gjer dei slik dei får beskjed om. Eg har lite tru på at den enkelte MS-programmerar er dårlegare enn ein annan programmerar. Det er leiinga som tek avgjerder og det er dei som har ansvaret.

 

Når det er sagt så har Bill no eit større ansvar for noverande og framtidige produkt enn han hadde for 98, ettersom han ikkje lenger er sjef i MS (Ballmer er no CEO), men faktisk sjefteknolog (chief software architect) så ein må gje Bill mykje skuld for eventulle framtidige blundere.

Lenke til kommentar

Ja, det var nok ikke bare AIDS Bill skulle til India for å bekjempe. Den onde kreftsvulsten som heter fri programvare hadde visst også fått fotfeste der. Myndighetene hadde til og med startet offisielle Linux-prosjekter. Da passer det fint at Microsoft kommer med gaver fra Amerika... Men Windowslisensene er nok bare gratis den første gangen.

 

Men for all del. Det er fint at rike mennesker støtter gode formål. Hadde jeg hatt noen titusen millioner på kontoen hadde det vel vanket en slant til TV-aksjonen fra meg også.

 

For dem som har som mål å tjene mest mulig penger her i livet, burde jo Bill Gates være et stort forbilde. Eller kanskje det er litt misunnelse ute og går?

 

(Bill skal for øvrig være god for ca. kr 300.000.000.000,-. Da blir kr 730.000.000,- til de syke 0,24%. Jeg har hmm.. ca. kr 10.000,-. Da må jeg gi kr 24,- for å være like snill som Bill. :smile: )

 

LeD

Lenke til kommentar

Btw så er ikke dette første gang han donerer penger til fattige land som sliter. Det er faktisk han og konen (melinda) som donorer penger. Han har gitt enormt med penger til afrika og andre steder. Hater ikke bill gates faktisk så ser eg opp til han. Han er ikke bare geni når det gjelder data men han er faktisk blitt kalt verdens beste forretnings mann. En ting kan man si om han og det er at han ikke er gniten. Heia bill :smile:

 

Kommer eg til å få en masse hat meldinger nå?

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-11-29 20:52, skrev Treblad:

Hadde det ikke vært for Bill Gates og Mircosoft , hadde de fleste av oss ikke sittet foran data'en nå!


 

Det er vel noe rett i det. Men kanskje vi hadde sittet forann en mac i stedet?

 

Jeg har ingenting i mot Gates, han har gjort det alle misunner han for.

 

At det er kult å hate Gates er patetisk. Noen av det mest patetiske jeg kan lese er "Jeg hater Gates og ms, legg inn linux"

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-11-29 20:52, skrev Treblad:

Hadde det ikke vært for Bill Gates og Mircosoft, hadde de fleste av oss ikke sittet foran data'en nå!


 

Nja, det er ikke godt å si hvor vi ville sittet. Men å spå i fortiden er lite meningsfylt.

 

Quote:


Den 2002-11-29 21:01, skrev SirHartge:

At det er kult å hate Gates er patetisk. Noen av det mest patetiske jeg kan lese er "Jeg hater Gates og ms, legg inn linux"


 

Det er jeg selvsagt helt enig i. Denslags idioti ødelegger bare for den seriøse kritikken av Microsoft og deres forretningsmetoder, som i mange tilfeller absolutt er berettiget.

 

Konklusjonen får bli at både det å hate Bill Gates pga. Windows, og det å digge Windows pga. Bill Gates, er patetisk.

 

LeD

Lenke til kommentar

takk for alle de alvorlige svarene, og jeg må innrømme at jeg er overrasket over at ingen svarte:

jeg hater gates pga alle de pengene han har.

men, jeg har sett så mange køddesider på nettet hvor folk gjør narr av han, at jeg rett og slett synes synd på den stakkars milliardæren...

og er det noen som har hørt om det over-teknologiske huset hans?

Lenke til kommentar

takk for alle de alvorlige svarene, og jeg må innrømme at jeg er overrasket over at ingen svarte:

jeg hater gates pga alle de pengene han har.

men, jeg har sett så mange køddesider på nettet hvor folk gjør narr av han, at jeg rett og slett synes synd på den stakkars milliardæren...

og er det noen som har hørt om det over-teknologiske huset hans?

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-11-29 18:31, skrev Kina bill:


Tro det eller ei, men nå retter hele verdens it bransje seg mot India. De er faktisk utrolig høyt oppe på it fronten og sitter på en enorm ekspertise. Og hva er det som gjør denne ekspertisen så interessang? Jo, den er utrolig billig skjønner du. Husker ikke tallet, men Microsoft har nettopp investert en meget stor sum i IT industrien i India. At han nå drar rundt på en liten signingsferd før han suger landet for den beste it ekspertisen, gjør handelsavtaler osv osv passer jo bra.


 

Du tror ikke kanskje Microsoft vil kjøre på med penger i India på grunn av dette. Her står det at India går for Linux i offentlig virksomhet for Windows e for dyrt!

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-11-30 16:17, skrev meet-loaf:

men, jeg har sett så mange køddesider på nettet hvor folk gjør narr av han, at jeg rett og slett synes synd på den stakkars milliardæren...


 

Er man verdens rikeste mann, må man nok tåle en del, og ha en god dose humor og sjølironi. Humoristiske sider som spøker med Bill Gates ser jeg ingen problemer med.

 

Quote:


og er det noen som har hørt om det over-teknologiske huset hans?


 

Har hørt om det ja. Det hadde nok vært ålreit å låne kontoen til Bill for en dag. Men jeg håper at de fleste også har andre forbilder enn verdens rikeste, og andre mål enn å tjene mest mulig penger.

 

LeD

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-11-30 16:17, skrev meet-loaf:

og jeg må innrømme at jeg er overrasket over at ingen svarte: jeg hater gates pga alle de pengene han har.



Vel, det er klart at som student så kan ein iblant få eit stikk av misunning i forhold til dei som kan gjere akkurat kva dei vil. Og eg kunne godt tenkt meg å vere økonomisk uavhengig.

 

Men når ein tenkjer etter så trur eg faktisk så mykje pengar som Gates har skapar fleire problem enn dei løyser, td. at han kjem i rampelyset og risikerer å blir kritisert for absolutt alt han gjer. Det krevst ein sterk rygg for å bere ansvaret for så mykje.

 

Men som LeD seier, det er meiningslaust å gjere ting personleg og gå til åtak på ein person som sådan. Men det er legitimt å stille spørsmål ved ting som personen gjer. Jfr. at det er injurierande å seie at ein person dum, men lov å seie at personen gjorde noko dumt.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-11-29 17:37, skrev meet-loaf:

og så programmerer fyren sammen med noen andre ms dos, som brukes den dag i dag....


 

Var det ikke slik at han kjøpte seg inn i et OS som han så var med å utvikle videre. Etterhvert ville ikke de andre være med lengre så han kjøpte opp hele greia. Og var det ikke slik at mye av GUI-koden (som endte opp som windows 1, 2 og 3) ble STJÅLET fra Apple? Mulig jeg er litt feilimformert her, men mener jeg har lest/sett det en plass. Er enig i deg at man ikke skal skjelle ut Bill Gates uten god grunn, og han er faktisk et geni på mange områder. Og slu. Og ikke minst rik :smile: Er nok mange som bak all skrikingen er ganske sjalu på han.

 

PS. Selv om jeg nærmest sleiker Bill oppover ryggen her betyr det ikke at jeg er enig med alle forretnings-idèene MS står for.

Lenke til kommentar

Jeg "hater" monopolisme. Microsoft kan vel innrømmes å levere gode produkter men til en for høy pris. Prisene burde minst halveres. Morsomt at ryktene nå sier at Microsoft-forhandlere har anledning til å halvere prisene til store bedriftskunder om disse nevner at de vurderer Linux. Jeg er heller ikke særlig begeistrert for Norges egen Microsoftbedrift...hmm hvem kan det være....Tel..or.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-11-30 19:57, skrev durabit:

Jeg "hater" monopolisme. Microsoft kan vel innrømmes å levere gode produkter men til en for høy pris. Prisene burde minst halveres. Morsomt at ryktene nå sier at Microsoft-forhandlere har anledning til å halvere prisene til store bedriftskunder om disse nevner at de vurderer Linux.


 

VELDIG sant. at ms krever et par tusen kronestykker for office eller xp, når du med litt tålmodighet kan finne det på dc, og laste det ned over natten... kanskje litt lurere å legge ned prisene, sånn at folk kjøper det og får seg en authentic serial i samme slengen..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...