Gå til innhold

Skjermoppløsning og trådløsnett på hp-laptop


Anbefalte innlegg

La inn ubuntu på min HP pavillion dv2004, og sliter med ting jeg ikke støtte på problemer med i forbindelse med installasjon og oppsett av samme ubuntuversjon på min stasjonære PC.

 

Hovedproblemene ligger i å få valgt riktig skjermoppløsning (1280x800) og å få trådløsnettet til å fungere. Jeg mistenker at det er manglende drivere som er problemet. Har prøvd å søke på problemet diverse steder, men uten å finne noen løsninger.

 

Maskinvaren min kan dere se her: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/no/no/ho/WF...5-12435686.html

 

Kort fortalt: Geforce 6150 Go, Broadcom 4310 (eller 4311) trådløsadapter og nforce brikkesett.

 

På forhånd takk for svar.

 

Mvh.

Anders

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, jeg installerte nettopp på en ganske lik maskin (HP Pavilion DV9041) som har samme wlan-kort. Broadcom er noe drit, og de gir dessverre notorisk faen i linux når det gjelder wireless :realmad:

 

Jeg må si laptopen var ganske trøblete og ustabil i starten pga BIOS-krøll, og måtte eksperimentere med diverse kernel-parametre før jeg fikk lagt inn noe som helst (endte opp med pci=usepirqmask som ser ut til å gjøre susen), men du har tydeligvis ikke det problemet på din, som er bra :thumbup:

 

Når det gjelder WLAN testet jeg to ting, først prøvde jeg native linuxdrivern med firmware, men det gikk heller dårlig i mitt tilfelle. Så jeg måtte over på ndiswrapper, som kan brukes til å kjøre windows-drivere i linux. Da kan du bruke WinXP-driveren som følger med maskinen (eller last ned fra HP). Det funka hvertall bra med ndiswrapper og nettet virker stabilt. Har også testet ut med WPA (både personal og enterprise) og går fint det også :)

 

Jeg la inn OpenSUSE 10.2 på denne laptopen så kan dessverre ikke gi detaljerte instrukser for ubuntu, men sjekk litt i ubuntuguide og spør hvis det er noe.

 

Tips 1: Tror bl.a. det kan være en ide å blackliste den andre driveren hvis du går for ndiswrapper, noe du gjør i fila /etc/modprobe.d/blacklist. Bare sleng inn en linje med blacklist bcm43xx så slipper du at den lastes i tillegg.

 

Tips 2: NetworkManager er fancy men kan også være buggy, så hvis du sliter med å koble deg opp til nettverk, kan du prøve å konfigurere på gamlemåten.

Endret av Langbein
Lenke til kommentar

Hei. Takk for godt svar.

 

Jeg kom litt videre på egen hånd. Den originale nettverkshåndtereren viser nå trådløstilkoblingen min, og jeg klarer å koble meg opp (signalstyrke ligger på omkring 90%), men alt laster fryktelig treigt. Hva kan det skyldes? Network Manager viser bare "Wired Connection" som alternativ til nettverkstilkoblinger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...