Gå til innhold

Skole i annet fylke


S1rre

Anbefalte innlegg

Nå blir jeg rett å slett sint :thumbdown: At det skal være så vanskelig å få skoleplass i et annet fylke enn der man bor selv. Det er jo f*** meg lettere å få skoleplass i utlandet og at innvandrere slipper inn enn at jeg får gå skole i feks Buskerud!

 

Hvorfor må det være så trælig å tregt systemet? :dontgetit:

 

Egentlig ingen mening i denn tråden, men måtte bare få ut frustrasjonen min :mad:

 

Noen andre som er irritert over det samme?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Oh YES!! Jeg er faktisk utrolig irritert over at rådgiveren her på skolen sier at det så og si er umulig å flytte over til en skole i et annet fylke (selv om man holder seg på samme linja). Hun sa jo at det kunne gå hvis man hadde en god grunn (det koster fylket ditt rundt 80-90tusen å kjøpe en skoleplass i et annet fylke). MEN hun jeg har lyst til å flytte sammen med, og begynne på sammme skole, sier at man blir likestilt med de andre elevene i det fylket skolen du vil inn på hvis man melder flytting når/før man søker. Hun sier og at det ikke er noe stress å få flyttet (hun har en venninne som går på skole i bergen, bor i sogndal, og hun hadde ikke noen spesiell grunn for å flytte. Hun ville bare.

 

Så, ja, jeg er temmelig forbanna på systemet atm.. -_-

Lenke til kommentar

Jepp, eneste løsningen min, er i hvertfall å melde om flytting, enten finne noen tilfeldig som vil gå med på det(VELDIG tvilsomt) eller finne en leilighet/hybel å leie og sett addressen der(ikke hybel addressen).

 

Man kan jo vente til mellom septemer/august, og se om det blir noen ledige plasser, da kan man søke seg på de, men da må man jo vente til siste liten. ARGH!

 

Noen gode tips til dette med flytting? Noen som kan hjelpe?

Lenke til kommentar

Selv satser jeg på at fylket mitt lar meg bytte skole. Hvis det ikke går tenker jeg på å ta et friår og heller flytte sammen med dama til byen skolen ligger i,få meg jobb, og så se om jeg kan få meg plass på samme linja igjen. Selv om dette og er heller tvilsomt med tanke på tillatelse av mamma og pappa :thumbdown:

 

Her er forresten en link med en del informasjon om flytting og rettigheter etc. Står desverre ingenting om å bytte skole mellom fylker :no:

Lenke til kommentar

Hvilket fylke snakker vi om forresten? :)..

 

Jeg har nettopp hadd friår, med litt jobbbings osv.Men nå vil jeg gå skole, og jeg vil gå i DET fylket.. Har vell litt av samme grunnen som deg, dama mi er der :(

 

Kjekt med den siden :D.. Takk ;).. Si ifra om du kommer over noe annet, så kan vi prøve å hjelpe hverandre kanskje :)

 

EDIT: Dette fikk jeg som svar når jeg spurte "Søkere som ikke er bosatt i Buskerud/søkere uten opplæringsrett i Buskerud blir avvist som søkere til Vg1. Dette er vedtatt av politikerne i Hovedutvalg for utdanning her i fylket.

 

For å ha opplæringsrett i Buskerud, må søker være registrert i Buskerud 1. mars i Folkeregisteret. Dersom hele familien skal flytte gjelder andre regler.

"

Endret av S1rre
Lenke til kommentar

Jeg vet faktisk ikke hvilket fylke jeg snakker om :p Saken er den at vi må bestemme oss for hvor vi vil gå, og det er egentlig mest avhengig av henne (bor ikke i samme fylke atm). Vi går begge på grunnkurs, og for meg er det ett fett egentlig så lenge jeg kan fortsette på VG2 på samme linja (media og kommunikasjon).

 

Yessda jeg skal legge ut whatever jeg finner, hvis det er til noe hjelp da! Hadde vært greit hvis andre personer som har vært i samme situasjon gjerne kunne fortalt litt og delt erfaringer etc. :

Lenke til kommentar
Jepp, samme her!.. uff, dette er et bevis på at vi har ikke utviklet oss NOE siden viking tiden. Det er jo knall likt, slike små konger over hele landet(som er nå fylkene) "Nei du får ikke komme inn hit! Dette er vårt fylke, hold deg unna!"

7728535[/snapback]

 

 

Hehe.. Man kan så si. Har snakka litt med dama (som har en del erfaring angående flytting og sånt) og hun sier det at man kan søke på alle skolene i hvert eneste fylke du måtte ønske, så lenge man gjør det gjennom fylket sine hjemmesider på vilbli.no eller vigo.no (husker ikke helt). Så teknisk sett kan jeg f.eks sette den skolen jeg går på nå som sistevalg når det kommer til søk i vest-agder (oops røpte location), og sette f.eks en skole i Drammen på førstevalg. I tillegg kan jeg finne frem til søknadskjemaet for de som allerede bor i Buskerud og søke på skolene som har media der. Samme gjelder deg og whatever linje og fylke du skal søke i :thumbup: Men igjen garanterer dette ikke for at du kommer inn på noen av de skolene som er utenfor fylket ditt, da de fortsatt må kjøpe en skoleplass for 80-90 000kr.

 

p.s Ikke ta alt jeg skriver for fast fisk. Er ikke helt sikker på alt selv, men det er i det minste noe å forholde seg til :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...