Gå til innhold

slettes


wasup

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Vanligvis er el-gitarer litt vankeligere å spille på ettersom det er stålstrenger, aukustiske gitarer kan man få med nylonstrenger, som er større og sitter med litt større mellomrom enn det som er vanlig for el/ stålstreng gitarer.

7699693[/snapback]

 

El gitarer (da tenker jeg på fender strat, tele, squier, osv.) er IKKE vanskeligere å spille på enn vanlige kassegitarer, faktisk er det lettere pga. mykere strenger.

 

Elektriske kassegitarer med stålstrenger derimot er vanskelig....

 

Uansett: Anbefaler deg at du starter med en kassegitar med nylonstrenger. Selv om det er lettere å spille på en el-gitar vil du ha mer utbytte av en nylonstrenger i starten, samt at du ikke trenger å bruke alt for mye penger, i tilfelle du mister interessen.

 

Lykke til med valg av gitar :thumbup:

Lenke til kommentar

At el-gitarer er vanskeligere å spille på er vel en ganske drøy påstand. El-gitar strengene og akustiske stålstrenger er to helt forskjellige ting. Halsene på noen akustiske gitarer er utrolig store og vanskelige å spille på. En stratocasterkopi er veldig lett å spille på for en nybegynner.

 

Når en først skal kjøpe en el-gitar, så bør man legge i en god del penger i en god forsterker og en god el-gitar. Dette kan koste veldig mye penger for en nybegynner. Anbefaler å kjøpe en stålstrengs akustisk (Takamine har mange gode modeller)

 

Hvis du skal absolutt kjøpe el-gitar, er Schecter gode gitarer til rundt 3000kr. Som forsterker er Line 6 POD 2.0 god forsterker som du kan bruke på stereoanlegget eller monitorer.

Lenke til kommentar

Jeg ville nok startet med en nylon gitar. Jeg lærte grunnleggende akkorder og slikt på skolen på nylon gitar som gjorde at jeg kjøpte meg en el. gitar som ble stående en liten stund fordi jeg ikke lærte meg Power chords (grep du tar på el. gitar som gjør at du kan spille nesten av alt f.eks turboneger.) og ikke noen tabs.

 

Men etter min og mange andres mening må man nesten lære seg vanlig grep først. Dette vil gjøre at du får kontroll på fingrende og føler gitaren bedre, som etterhvert vil føre til at du kan spille sanger uten å se på gitaren nesten. Grunnen til at jeg sier nylon gitar er fordi det får du ikke noe særlig vondt i fingrende av(mener altså hånden du tar grep med og du kommer sikkert til å bomme på plekteret og treffe huden over neglen på hånden du drar over strengende) En annen ting er at det er mye billgere og samtidig mindre. Du vil kansje spille el. gitar men jeg syntes og synes fortsatt det er gøy med fingerspill, bare at du spiller med plekter for bedre lyd, (Du setter av en og en tone i forskjellig rekkerfølge på akordene) som vil gi deg mer kontroll på "plekteret" som vil gjøre det lettere og lære seg soloer på el. gitar...

 

Det kan godt hende at det er en gitar hjemme godt gjemt på loftet eller kansje en du kan låne det av en slektning eller noen du kjenner for en stund.

 

En ting til.

Em er et av de letteste grepeene på gitar som du trenger ganske ofte. www.ultimate-guitar.com finner du mange tabs. En sang som du kan begynne med er Green Day - Boulevard of broken dreams med akkorder. Den er temmelig lett, kjent og kul. Syng for all hals :D

 

Lykke til!

 

Edit: Formulerte meg litt feil angående Em.

Endret av Hidephix
Lenke til kommentar

Nylongitar er lett å begynne med, lett å få grep og er snill mot fingrene.

 

Akustisk stålstrengsgitar er generelt vanskeligere å spille for nybegynnere, men det er ikke umulig å lære seg gitar på det likevel. Unger og voksne med små ømfintlige fingre bør ikke begynne på akustisk stålstrenger.

 

El-gitar er forholdsvis lett å spille på, og er på noen områder lettere å spille enn nylongitar for nybegynnere (med forbehold om at el-gitaren er nogenlunde)

 

--

Videre kan du kanskje tenke litt over hva du skal bruke gitaren til...

 

Ønsker du å koble deg til en forsterker, spille i band med andre, eller spille låter som er utført med elektrisk gitar, bør du også gå for el-gitar.

 

Liker du bedre å sitte hjemme å klimpre litt, ha en gitar med på tur, eller ønsker å spille låter som er utført med akustisk gitar bør du gå for akustisk gitar.

Endret av tronni_87
Lenke til kommentar

Jeg spilte utelukkende elgitar i rundt 5 år, før jeg kjøpte meg min første westerngitar rett etter jul. Og for å være helt ærlig, så angrer jeg på at jeg ikke begynte å spille kassegitar tidligere.

 

Siden instrumentet er såpass mye mer tungspilt enn en elgitar, får man mye mer fysisk trening av det, og man blir nesten tvunget til å spille mer musikalsk enn på en elgitar, siden man ikke har så lett for å "overspille".

 

Dessuten er kassegitarer mye mer anvendelige til komping, elgitaren er jo bare et soloinstrument eller et kompinstrument for tungrock.

 

-Erlend

Lenke til kommentar

Jeg startet med en arvet god western gitar. Kjøpte el gitar for litt siden. men er western gitaren det går mest på. Det har mye å si pga lyden på gitaren, men mest fordi den er letter å dra fram å klimpre litt på, enn elgitaren som bør ha forsterker for å høres noenlunde riktig ut.

 

Spørs vel også hvordan musikk du liker og har lyst til å lære spille.

 

Folkesanger:kassegitar,

Rock og litt mer avansert: elgitar.

(selv om begge som regel går fint om hverandre.)

Lenke til kommentar
Jeg spilte utelukkende elgitar i rundt 5 år, før jeg kjøpte meg min første westerngitar rett etter jul. Og for å være helt ærlig, så angrer jeg på at jeg ikke begynte å spille kassegitar tidligere.

 

Siden instrumentet er såpass mye mer tungspilt enn en elgitar, får man mye mer fysisk trening av det

7712616[/snapback]

 

Det er positive ting med alt, men det at en får bedre fysisk trening tror jeg ikke veier opp for fordelene med nylon eller elektrisk. Du ofrer fysisk trening mot progresjon i teknikk og ikke minst motivasjon. Mange har dårlig vilje, og å streve mot strengene hjelper ikke stort. Å se raske fremskritt i spillingen virker garantert motiverende for nybegynnere...

 

edit:

Men enkelte vil kanskje se større glede i stålstrengerne tross et par ulemper, og å velge stålstrenger som nybegynner gitar behøver ikke være feil. Dette kan være individuelt så noe fasit svar finnes ikke, bare anbefalinger :)

Endret av tronni_87
Lenke til kommentar

Jeg begynte med en akustisk stålstrenger. Må si det var relativt vanskelig å få det til å høres bra ut i begynnelsen, men det er ikke umulig heller. En av ulempene er at det er hardere å holde nede grepene enn på både el- og klassisk, og at du får helvetes vondt i fingertuppene den første tiden (du får etterhvert såpass hard hud på de fingrene du bruker at det ikke gjør så mye). Kan også i forhold til klassisk være lett å komme borti feil strenger pga. tynnere hals.

Fordelen er jo at når du kan spille på en akustisk stålstrenger tar det ikke så mye trening å få til en av de andre typene. Første gangen jeg prøvde elektrisk gitar (var en fender telecaster) syntes jeg det var pinlig lett å spille på (særlig bending) i forhold til min litt feilinnstilte Takamine EG540C :p

 

PS: Etter å ha spilt på dette i noen måneder har jeg nå i tilleg kjøpt en klassisk gitar (altså akustisk nylonstrengs), Alhambra 4P. Er noe enklere å spille på(holde lettere på strengene, og mye lettere å bende, særlig på de øverste strengene).

 

Siden instrumentet er såpass mye mer tungspilt enn en elgitar, får man mye mer fysisk trening av det

7712616[/snapback]

Second that. Bending kan kreve ganske mye kraft, særlig med litt tykke strenger :p

Endret av anners
Lenke til kommentar

Hei sann

 

Ser at mange har gitt gode svar, men tenkte jeg skulle legge til noe som kommer rett fra en erfaren gitarinstruktør (ikke meg da, han som holder gitarkurset jeg skulle melde meg på)

 

Han sa at det er helt greit uansett hva man begynner med. Ga meg også gode råd rundt det. Si fra om du er interessert, så deler jeg dem med deg.

Endret av myst84
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...