Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

BMI-måler som motiverer deg!


applemania

Anbefalte innlegg

BMI

 

Denne forteller deg akkurat hvor mange kilo du må gå ned eller opp, noe som er perfekt når en vil gå ned i vekt. Den opplyser også om hvor mange kalorier du bør få i deg hver dag.

 

Synes du den stemmer?

 

Ifølge den bør jeg spise 2000 kalorier hver dag, så jeg vet ikke om den tror jeg er mann eller noe men jeg krysset av på kvinne. :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
IKKE baser en slankekur eller noe slikt på BMI.

 

BMI er nesten like unøyaktig som å si at noen som er 189 cm høy skal veie 89Kg

 

Tenk på at noen har kraftigere beinbyggning enn andre osv.

7653612[/snapback]

Jeg vet at den ikke er så nøyaktig, jeg bruker selvfølgelig målebånd og badevekt også, men jeg lo så høyt når den påstod at en på min vekt burde spise 2000 kalorier, da hadde jeg jo vært Moskva Marit by now.

Lenke til kommentar

Den virker ikke for meg, men jeg tar ikke det så tungt.

 

BMI fungerer best som et mål på utvikling, eller som et verktøy for statistisk analyse av større folkegrupper.

 

2000 kalorier per dag er nok ikke på jordet for ei jente på din alder og størrelse, da vil du holde en omtrent stabil vekt om du trener moderat. Husk at det også spørs litt på hvor du henter kaloriene, når på dagen, med mer. Her tar man utgangspunkt i et sunt og godt kosthold med måltider hver 3.dje time vil jeg tro.

 

BMI er en idiotisk måte å måle fedme på, særlig på enkeltindivider. For det første straffes man hardere om man er høy ved utregning av BMI, og i tillegg tar den ikke hensyn til mange faktorer som benbygning, muskelmasse og denslags. Vel, discovery sin versjon tok med i beregningen hvor godt trent du var i tre nivåer, men det er fremdeles langt fra nøyaktig. Det er mye bedre å kjøre en analyse av hele kroppen med en fancy-spancy supar3000-maski som de har på enkelte treningssentre, klinikker og militærleire.

 

Ingenting måler fedme bedre enn "fettprosent" (fettklype ftw, koster vel 200 kr), og ingenting kan beregne hva du bør spise uten å kjenne til metabolismen, muskelmassen, mengden av forskjellige stoffer i blodet ditt, tilstanden til hjertet, hva du gjør i løpet av en hel dag, hva slags mål du har, etc. etc. (seff litt overdrevet).

Lenke til kommentar
Takk for informasjonen, men den er vel en grei pekepinn? Den kan vel aldri vise totalt motsatt av hva man egentlig er med mindre man er hardcore bodybuilder?

7653795[/snapback]

BMI er en nogenlunde grei pekepinn for mannen/dama i gata, men ikke stort mer enn det. Å ta ibruk ei fettklype, måle seg hos legen/treningssenteret, se litt i speilen en gang i blandt (og behold en foto-logg i samme positur over lengre tid; det hjelper!) er alle sammen mye bedre triks.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...