Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

WD harddisk ødelegger maskinen


Anbefalte innlegg

Jeg har holdt på lenge med PC'er og vært borti masse rare problemer, men i går koblet plutselig en av harddiskene mine seg ut. Helt av seg selv, midt inne i windows.

 

Det som skjedde var at jeg hørte en typisk "windows xp, koble fra-lyd" og reagerte litt på det siden jeg ikke hadde koblet fra noe. Jeg gikk inn i Min datamaskin, og der manglet en av de vanlige fastmonterte harddiskene mine.

Selvfølgelig den med mange viktige dokumenter og filer på.. :dontgetit:

 

Jeg restartet PC'en i håp om at Windows skulle gjøre et nytt triks slik at jeg fikk den tilbake, men det eneste som skjedde var at BIOS'en fant en harddisk som het; "WDC WD00 ROM-MODEL" (Husker ikke navnet eksakt, men mener det var veldig likt)

Da PC'en startet opp og standard Windows loading bildet kom opp, ble det stående der i 10 minutter, nei det er faktisk ikke en overdrivelse - jeg tok tida!

 

Da jeg hadde spist middag, og vasket opp, samt støvsugd og rydda hele huset var PC'en endelig inne i Windows. Harddisken var dessverre ikke å se i Min datamaskin nå heller.

 

Jeg gikk inn i "Datamaskinbehandling" og der stod "WDC WD00 ROM-MODEL" oppført under Diskstasjoner.

 

Jeg klikket meg videre inn i Diskbehandling, som også brukte rundt 10 minutter på å åpne seg, men ingen harddisk var å se (bortsett fra system-disken da..)

 

Uansett hva jeg gjør med WD harddisken koblet inn går det veldig tregt, og PC'en bruker 40 sekunder på å åpne en episode med simpsons, og det er ikke 1080P heller liksom..

 

Jeg har testet litt frem og tilbake med å dra ut WD disken, og med en gang den er dradd ut, går PC'en akkurat som før.. "Jippi" :(

 

Har noen erfart noe lignende før?

 

Takknemmelig for all hjelp og respons... :blush:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opplevde det senest i går da vi satte en ekstra WDC i broderen's maskin. Den gikk så ufattelig tregt at jeg hadde vanskelig for å tro det.. Viste seg at disken var korrupt og den sveiv veldig ujevnt / klikkelyder, så vi bestemte oss for å bare kaste den..

I ditt tilfelle, om du har viktige filer må du jo nesten bare vente og prøve med ulike sikkerhetskopi / gjennopprettningsprogrammer for å få ut det du har på disken.

 

Min gamle WDC 80gb laget også trøbbel i den nye maskina mi, men den begynner å bli ett par år etterhvert.. Satte den i en maskin for seg selv ( Gammel 500mhz ) og der fikk jeg henta ut det meste av filer før den ett par dager senere NEKTET å starte opp i det heletatt.. :)

Lenke til kommentar

Har opplevd flere ganger at en HDD forsvinner fra Windows. Har som regel kommet tilbake etter reboot.

Har også opplevd at PC ble usedvanlig treg med en ny disk tilkoblet. Da var det en stor disk som ble satt inn, og en chipset driver var ikke 48-bit LBA kompatibel. Men det har nok ingenting med ditt problem å gjøre.

Men hardware feil på disken kan uten tvil lage store problemer for en PC. Kan også få BIOS til å henge seg helt opp.

Da tror jeg det er lite å gjøre. Kanskje en mulighet for å bytte kretskort med en eksakt lik disk.

Lenke til kommentar

Ok, takker for svar :)

 

Harddisken min er forresten 1,5 mnd gammel :S

 

Prøvde forresten å bytte kretskort på en harddisk jeg hadde som tok fyr en gang i tiden, men jeg fikk aldri tak i eksakt likt kretskort.. Lurer på om det hadde fungert? Hmm..

Endret av stormx
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...