Gå til innhold

Bruke 2 lydkort til hvært sitt formål?


Anbefalte innlegg

Fikk beskjed fra en venn om å spørre om dette :)

 

Hei. Jeg har nylig kjøpt meg midi keyboard til min pc, og jeg må bruke et gammelt lydkort for å få koblet keyboardet til pcen. Men om jeg setter i dette lydkortet får jeg ikke lyd fra hovedkortet lenger, tror det setter det nye lydkortet som stander eller noe. Er det mulig å få brukt bare midi saken på lydkortet og få lyden ut av lydkortet på hovedkortet?. Jeg har kanskje skrevet uforståelig men håper dere skjønner.

 

Noen som vet? :)

Endret av Complexity
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Svaret avhenger litt av hva slags programvare og drivere du kjører. Siden du snakker om midi regner jeg med at du kjører et eller annet musikkprogram. Noen av de jeg har vært borti kan kun kjøre en driver av gangen, og det betyr at du må kjøre samme driver på begge kortene. F.eks kxproject sine kan funke dersom du bruker to creative kort (kommer an på hvilke kort det er)

Lenke til kommentar

Altså, det med å kjøre samme driver på 2 kort er vel litt problematisk..

 

Hovedkortet sitt lydkort er ett 7.1 surround kort som sitter på ett Asus k8n HK..

Det andre er et gammelt kort (1998-2000) elns, og det er av ukjent merke og har da bare 2.1..

 

Men er det ikke mulig å bruke lyden fra hk, og bare den midi porten på den gamle lydkortet uten så mye arbeid? når han kobler i det gamle kortet, slåes hovedkort lydkortet av, og det som blir satt i brukes.. kan ikke begge brukes samtidig?

Endret av Complexity
Lenke til kommentar

Hmm, glemte meg kanskje litt der. Tenkte på å bruke lydkilder fra to forskjellige kort. Da kan du bruke kx-driverne dersom du har f.eks ett live! kort og et audigy kort.

 

Med kun midi fra det ene, og lyd fra det andre blir det kanskje annerledes. Hva slags software? Du kan sikkert velge driver for lyd ut under audio-settings. Får du brukt midi-porten selv om du ikke har lyd?

Lenke til kommentar

Det du vil gjøre relaterer kun til det å ha forskjellige innstillinger for de programmer du ønsker.

 

Det jeg hadde gjort hadde vært å ganske enkelt eksportert control panel innstillinger fra windows registereret, med innstillingene satt for hvert lydkort av/på etter ditt ønske. Så du kan enkelt skifte mellom hvilket lydkort du bruker til hva.

Lenke til kommentar

Svar fra Eirik:

 

hmm, det veit jeg ikke Altså når jeg bruke midi portet bruke eg lyden fra det gamle lydkortet. men da får eg ikke lyd fra HK.

 

Vil helst ha lyd fra HK siden jeg kjører 7.1 surround, og får bare spranglete 2.1 lyd av det gamle lydkortet..

 

Men om jeg kan deaktivere lydkortet og bare bruke lyden fra HK så hadde det også vært greit, for da slipper jeg å ta lydkortet inn og ut..

Endret av Complexity
Lenke til kommentar
Så situasjonen nå, med lydkortet satt inn, er at midi funker, men du får ikke lyd ut? Jeg tenkte ikke på drivere, men hvilket program du bruker som skal spille lyd ut. ( winamp, cubase, spill, whatever).

7629809[/snapback]

 

Altså, når han plugger i det andre lydkortet, slutter det intregrerte å virke.

 

han får midi inngangen til å virke, men han må samtidig bruke lydutgangen på samme lydkort for å få lyd. har vel neppe noe med hvilket program han bruker? kommer ikke noe lyd ut av det lydkortet han vil bruke, nå han plugger i det som støtter midi..

Lenke til kommentar

Hvordan midi-keyboard er dette snakk om?

 

han får midi inngangen til å virke, men han må samtidig bruke lydutgangen på samme lydkort for å få lyd. har vel neppe noe med hvilket program han bruker? kommer ikke noe lyd ut av det lydkortet han vil bruke, nå han plugger i det som støtter midi..

 

Hvilket prog. som brukes er vesentlig ja. Poenget her er at MIDI i seg selv ikke er lyd, bare signaler. Disse signalene trigger ett eller annet på dataen til kamaraten din, og hva er det?? VSTI, sequenser, enkel midi-modul, reason??.

Uansett, i de fleste programmer som blir brukt til lyd kan man gå inn i egenskaper og velge lyd inn-ut, midi inn-ut, drivere, etc.

 

Se også i kontrollpanelet i windows- audio. og juster inn og utganger der.

Endret av C-angel
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...