Gå til innhold

Kreative og faktabaserte svar ønskes: kamerakjøp


Anbefalte innlegg

Heisann

 

(jeg vet det er mange slike tråder på forumet, men vær høflig..)

 

Har i det siste sett en del på dSLR. Jeg har saumfart forumet her(fakta begynner å flyte ut nå, for mye info..) , og som vanlig så bruker jeg en måneds tid med tenking og leting før jeg kjøper dyre ting. Jeg har funnet en del kameraer som virker interessante, og jeg begrenser meg til de under vel 6000/6500..

Jeg tar nå steget opp fra kompakt, og trenger selvfølgelig et kamera som er lett å bruke( nybegynnerkamera) og jeg vil ha utviklingsmuligheter til senere, altså i pose og sekk..

 

Med kompakt tar jeg vanligvis bilder av natur og stillestående ting, vanligvis ender jeg opp med bilder i fra skumring og kveld, der jeg prøver å få frem variasjoner og kontraster uten de sterke fargene. Kanskje dette forteller litt om hvilket kamera jeg bør satse på?

 

Her er kameraene som frister mest:

 

Samsung GX-1L dobbelkit 5500,- hos trumf(k-ryeng er veldig overbevisende i sin omtale på forumet her :thumbup: ) - billig, gode objektiver.

 

D40 - såvidt jeg har skjønt det beste nybegynnerkameraet til prisen?? (at man kun kan bruke AF-S objektiver gjør meg ikke så mye, enda..) 5300,-

 

D70s - blir kanskje for dyrt med 18-70mm,( og ikke for å banne i kirken,) men hvordan blir det å kjøpe dette med de billigere objektivene? 7000,- m/18-17mm

 

Sony A100 - øvre grense prismessig, men mer funksjoner enn de andre? 6600 m/18-70 og 2GB CF

 

Har vært innom butikker og holdt de fleste kameraer på markedet under 10000, derfor er ikke Canon representert her ;)

 

Konklusjonen så langt er vel som følger:

GX-1L eller D40? Eller noe annet?

 

Jeg har allerede vurdert de fleste andre kameraer, men har du en god grunn for at jeg bør vurdere dem igjen, så bare kommenter.

 

 

Takker for alle svar

 

Mvh

Endret av Spanturo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorfor ikke et Pentax K100D?

 

"lillebroren" til K10D og har mange av de samme funksjonene, men til en mye hyggeligere pris. Yatack f.eks. har det til 5800kr inkl objektiv.

 

 

Tester finner du f.eks. her og her

 

Vil forøvrig legge til noen kommentarer til den siste. "Bare 6 megapixler" spiller så absolutt ingen rolle. Hvor ofte skriver du ut i A3+?

moiré-effekten kan lett fjernes i etterbehandlingen,

hovedmenyen er noe man blir kjapt vant til,

oppladbare batterier og lader får man kjøpt billig på de fleste butikker, og går man tom for strøm på ferie så kan man stikke innom nærmeste dagligvarehandel og kjøpe en ny pakke.

 

Og ang varierende kvalitet på kit-objektiv. Det er meget mulig, men det oppveies kraftig av at ebay florerer med billige pentax-objektiv. Husk at dette kameraet (i likhet med samsungen sannsynligvis) kan bruke ALLE Pentax K-mount-objektiver (dvs i praksis alle siden 60-tallet) + alt med M42 skru-feste (da med adapter som man får kjøpt for noen få kroner). Jeg har selv skaffet meg flere fastobjektiv på ebay og har ikke betalt mange kronene totalt.

Lenke til kommentar

Takker for svar!

 

Nå har jeg også sett litt mer på oly e400..

ble en smule forelsket faktisk :!:

relativt godt objektiv, bra bildekvalitet, hmmmm...... ikke lett dette her..

Det er vel et av de kameraene praten går minst rundt.. leter febrilskt etter flere tester(har funnet to) og flere meninger rundt kameraet..

 

Jeg har også sett på og vurdert k100 før, men av en eller annen grunn har jeg ikke så veldig lyst på det.. Når jeg har så mye å velge i som nå så må jo følelsene telle og ;)

 

Istedenfor ros til kameraene jeg vurderer, har jeg nå begynt å fokusere mer på hva de mangler, og så tar jeg det derfra.

 

Så hvis noen har ris/ros til de forskjellige kameraene, så hører jeg nøye etter!

 

mvh

 

/C/H

Endret av Spanturo
Lenke til kommentar

Hvis jeg ikke allerede var ganske tungt inne i Canon-utstyr, ville jeg vurdert Olympus E400, Pentax K100D (evt K10D om du har råd) eller Nikon D70s/D80/D50. D40 tror jeg ikke jeg ville gått for, samme med A100.

 

Når det er sagt, så er Canon 400D omtrent det beste begynnerkameraet man får i dag, og det er også relativt rimelig. Men: Ikke kjøp kit-objektivet. Sats på annen optikk enn det.

Lenke til kommentar

Hvis man skal kjøpe Canon 400d, og man ikke skal kjøpe kitobjektivet som følger med, hvilket burde man velge da? Jeg har selv tenkt å kjøpe kamera, og har tittet litt på Canon 350d, siden jeg ikke har alformye penger nå. I et tilbud jeg har sett så følger dette objektivet med, 18-55mm 3,5-5,6. Burde man ikke velge dette?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...