Gå til innhold

Kampsport, selvforsvar og Thai boksing


Gjest Slettet+9817324

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+9817324

Hei alle sammen!

 

Jeg har utrolig lyst til å begynne på en kampsport, ikke for å kunne banke folk, men for å forsvare meg selv.. Jeg har tenkt en del på enten Thai boksing eller kick boksing.. mange sier at Thai boksing er ulovlig her i Norge, men jeg har ikke funnet noe konkret svar på det.. hadde satt pris på litt info om forskjellige kampsporter.

 

Bor i drammens området så jeg lurer på hvilke alternativer jeg har.. Nevner igjen at jeg er mest keen på Thai boksing..

 

Håper jeg får svar!!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Jeg går på IKAEF som det heter, der lærer vi å forsvare og slåss med pinner og kniver, men den viktigste delen er at vi lærer å ta fra folk våpen og å komme oss ut av situasjoner der motstanderen har "låst" oss.

 

Ganske hendig å gå på, men det er 15 års aldersgrense fordi det er ganske voldelig og om jeg skulle utført noe av det jeg har lært der på noen hadde de blitt skadet for livet eller dødd :p

Lenke til kommentar

Det er ikke ulovlig å trene thaiboksing i Norge. Derimot er det ulovlig å konkurrere i noe som inkluderer knockout, og siden knockout er en måte å vinne på i vanlige thaiboksing-kamper kan en si at det er ulovlig å gå muay thai kamper i Norge. Angående trening av thaiboxing så kan en i Oslo trene ihvertfall på Frontline Academy og Partner Gym. Angående Drammen er jeg usikker.

 

Du sier at du hovedsakelig vil trene for å forsvare deg, men at det er kickboksing og thaiboksing som er mest aktuelt. Disse stilene baserer seg ikke på å lære ut selvforsvar, men er mer konkurranse stilarter, og også trening for å komme i form, sparre og ha det gøy. Mye av det du lærer her kan også brukes i selvforsvar, men det har en del huller hvis en tenker utelukkende på selvforsvarstrening. Da vil jeg helst anbefale noe som Krav Maga, men ikke peiling på hva som finnes av kampsport i Drammen, dessverre. Jeg vet ikke mye om hvordan treningene foregår, men en trener spesifikt mot selvforsvar og på grovmotoriske bevegelser, og en kjører scenariotrening blant annet.

 

Et annet alternativ kan være Kali Sikaran eller IKAEF som blir snakket om over. Basert på filipinske stilarter og en kjører både med og uten våpen, tror Kali Sikaran fokuserer mer på våpenløs trening enn IKAEF. Har skrevet mer om Kali Sikaran i Den store kampsporttråden her på forumet, ellers kan du lese mye på Kampforum.

 

Angående taekwondo, så er ikke det noe som anbefales selvforsvarsmessig. Du kan være heldig å havne i en klubb som har god fokus på selvforsvarsdelen, men av det jeg har hørt så skal det generelt være ganske labert. Spesielt hvis selvforsvar er en av hovedmotivasjonene dine for å trene, så er ikke taekwondo, karate eller andre tradisjonelle stilarter noe jeg vil anbefale.

 

Håper dette var til hjelp, og lykke til med letingen etter en kampsport for deg!

Lenke til kommentar

Mulig jeg var litt rask der, men mener å ha hørt det av flere. Fant ikke mye om temaet i farta, men fant denne artikkelen: http://www.legeforeningen.no/index.gan?id=3528&subid=0. Den er noen år gammel, og det står:

I løpet av de siste årene har det kommet stadig flere kampidretter der knockout brukes for å kåre en vinner, og nå vil regjeringen at denne typen kampsport skal være lovlig etter spesiell godkjenning.

Så hvis det ikke er gjort noen forandringer etter det, så er det lov med knockout etter spesiell godkjenning. Angående muay-thai kamper og stevner så skal det være ulovlig, ihvertfall i følge menneskene på Kampforum, http://www.kampforum.com/component/option,...26/topic,9368.0

 

Kan også legge til at blant annet proffboksing er ulovlig. Det er vel en del restriksjoner på hva slags beskyttelsesutstyr man må ha osv, så jeg var vel som sagt litt rask på avtrekkeren der, men fortsatt ikke helt på jordet som det antydes i innlegget over.

Lenke til kommentar

Kickboxing og Thai Boksing til selvforsvar ender som regel opp med søksmål som ikke går din vei akkurat. Der går det ut på å skade motstanderen, ikke å forsvare deg. Vil du lære deg selvforsvar ville jeg ikke begynnt med en fullkontaktsport ihvertfall, er ikke bare å delje løs med spark og slag på byen, ihvertfall ikke når du er trent i tillegg. Det er livsfarlig.

 

Mange som har hørt at Krav Maga er effektivt, jeg har til gode å se akkurat det :tease:

Endret av Avean
Lenke til kommentar

Avean: Krav Maga regnes av de aller, aller fleste for å være noe av det mest effektive av selvforsvar en kan trene. Hva er det du mener med at det ikke er effektivt? Hva er i så fall bedre hvis en skal trene realistisk selvforsvarstrening?

 

TommyTheGun: BJJ er veldig effektivt ja, og kan være veldig bra i og med at så mange slåsskamper ender på bakken. Derimot er det utrolig farlig å ligge på bakken hvis det er flere mot deg, for mens du har full kontroll over en person, kan du fort på et spark i bakhodet av kameraten. Men hvis en blir lagt i bakken, så er det utrolig bra å ha kunnskap om bakkekamp, for å raskt få kontroll og komme seg opp igjen før en prøver å komme seg vekk. Det er vel nesten eneste sjansen en har hvis det er mange mot deg.

 

Beklager rotete innlegg, men er såå sliten nå. Kom rett fra jobb.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Her var det mange dårlige svar, Avean topper det selvfølgelig...

 

Må si nesten det samme som PureChaos, Krav Maga er best som selvforsvar. Evt. Kali Sikaran, eller Thaiboksing.

 

Å trene bakkekamp som selvforsvar er idiotisk, i en selvforsvarssituasjon vil du ikke ligge på bakken å prøve å låse motstanderen din, du vil at han skal være bevisstløs eller ute av stand til å angripe deg om igjen idet han treffer bakken.

 

Jeg vet ikke helt hva slags tilbud det er i Drammen, men jeg tror det skal være et bra treningssenter for MMA der. MMA er ikke selvforsvar, men det er bedre enn mye annet som har blitt foreslått. Jeg ville først ha sjekket om Krav Maga er tilgjengelig i området, hvis det ikke er det (18årsgrense?) ville jeg begynt med Thaiboksing, San Soo eller Kali Sikaran.

 

Kali er et større system enn thaiboksing, og du lærer mange flere tools/teknikker, og det fremstår som ganske moderne. Her vil du lære mye av det samme som Krav Maga, men forhåpentligvis med større fokus på fin motorikk, noe som er ikke-eksisterende i KM.

 

Thaiboksing blir du god til å slåss av...og du får legger av stein :)

 

San Soo kjenner jeg ikke noe særlig til, men antar at det er en slags blanding av Kali og Muay Thai. Dette skal visst være realistisk selvforsvar, kanskje på linje med Krav Maga

 

Jeg ville også ha anbefalt Imua ShanTung KunTao, men det er bare i Oslo og Fredriksstad

Lenke til kommentar

Mye fornuftig Magnus90, men ville ikke avskrevet grappling som helt unyttig. Det kan være uvurderlig å ha litt grapplingkunnskap hvis en blir lagt i bakken. Da bruker en det en kan til å komme seg opp så fort som mulig og forhåpentligvis få mer kontroll på situasjonen, for det er utrolig mye lettere å komme seg opp hvis en vet hva en gjør på bakken. Og det er jo også mulig at du bare blir overfalt av en, og da er grappling noe av det beste.

 

Savner fortsatt svar fra Avean angående hva som gjør Krav Maga lite effektivt i selvforsvarstrening, og hva som eventuelt er bedre.

Lenke til kommentar

Jeg kan gå god for både thaiboksing (muay thai) og Krav Maga. Thaiboksing er mye mer konkurranserettet og egner seg nok vesentlig dårligere til selvforsvar enn Krav Maga, men det er mye, mye mer morsomt å trene. :)

Krav Maga er et system som kun bruker effektive naturlige, grovmotoriske bevegelser (teknikker som ikke blir satt ut av spill så fort adrenalinet pumper og stressnivået når peak). I tillegg til å brukes i kampsituasjoner, legges det også stor vekt på situasjonsbedømmelse og avverging.

Konklusjonen min er at man burde trene begge deler. :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...