Gå til innhold

TEST: Saitek Eclipse II


Anbefalte innlegg

Saitek Eclipse II

 

Saitek Eclipse ble en stor suksess, hovedsaklig på grunn av bakgrunsbelysningen og det flotte utseendet. Nå er etterfølgeren her, klarer den å levere forbedringer fra forgjengeren?

 

Med i esken følger ikke stort annet enn tastaturet. Det krever ingen drivere, ergo følger det ikke med noe programvare CD heller. Tastaturet har mediaknapper som utnytter funksjonalitet i Windows for å styre volum, start\pause og forrige\neste spor.

 

Det første man legger merke til er vekten. Dette tastaturet er relativt tungt i forhold til dagens tastatur. Fordelen med dette er at tastaturet sitter som søpt på bordet, og det er ingen fare for at det sklir, takket være de store gummi dottene under på kantene.

 

I likhet med sin forgjenger har også tastaturet bakgrunnsbelysning. Forskjellen denne gangen er at belysningen kan justeres med en liten justerbar knott, slik at man kan velge lysstyrken selv, ikke bare fra to forhåndsdefinerte instillinger slik som forgjengeren. Foruten har man tre fargevalg. Rødt, lilla og blått.

Vanligvis er bokstavene på tastaturet klistret\limt\trykket på plasttaster, mens på Eclipse II er de lasergravert (noe slikt noe). Dette betyr to ting. For det første betyr det at bakgrunsbelysningen kommer igjennom, slik at man kan faktisk se bokstavene i mørket. for det andre betyr det at bokstavene ikke blir slitt bort, slik som er problemet med mange andre tastatur.

 

Byggekvaliteten er det absolutt ingenting å utsette på. Akkurat hva slags plast tastauret er laget av vet jeg ikke, men solid satt sammen er det ihvertfall. Tastene i seg selv er myke og behagelige, og tastaturet er relativt stille i bruke, men gir akkurat passe respons ved trykking.

 

Layouten er tradisjonell, og den kommer i norsk æøå utgave. Insert\home-knappgruppen er også satt opp på vanlig måte. F-Knappene er noe tynnere enn de vanlige knappene, antakligvis for å gjøre tastaturet litt smalere. En av fordelene er at du faktisk kan nå opp til f-knappene uten å løfte håndleddet.

 

Det viktigste for mange med et tastatur er likevell ergonomien. Her ble jeg mektig imponert! Under på tasataturet er det to sett med klaffer, slik at du har tre høydemuligheter. Personlig liker jeg å ha tastaturet høyt, slik at jeg bruker den høyeste klaffen. I tillegg følger deg med en armlener som kan justeres ut og inn, og den kan lett demonteres.

 

Når mørket faller på, og man sitter foran pc'en, enten man spiller eller skriver, ser Saitek Eclipse II Helt fantastisk ut. Dette er vanskelig å få frem på bilder, men det ser tøft ut ihvertfall. I tillegg til belysning mellom og igjennom tastene er det også belysning på siden av tastaturet. Dette er vel strengt tatt mest for utsendet sitt skyld, men dæven så bra det ser ut.

 

Alt i alt er jeg fantastisk fornøyd med tastaturet. Har egentlig ingenting å utsette på det. Det mangler LED-skjerm, men det for mange er dette meningsløst.

 

Karakter: 6/6

 

+ Stilig design

+ 3 lysfarger, justerbar styrke

+ Meget god byggekvalitet

+ Ergonomisk god

+ Mediaknapper

+ Sitter godt på bordet

- Litt dyrt (500,- \ 600,-)

 

 

(NOTE: Flere bilder kommer)

post-29220-1167856307_thumb.jpg

Endret av Earth657
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Jeg kjøpte tastaturet.

 

Utrolig godt å skrive på.

 

Jeg syntes at lilla fargen er den som gjør seg best i mørket, den er ikke like skarp som Blå eller Rød er.

 

 

Det eneste jeg syntes de kunne gjort omvendt var å bytte om dimmeknappen og volum knappene.

 

en liten ting, på den grå pynte rammen rett under "Alt gr" knappen, er den litt løs der, eller er det bare mitt tastatur?

Lenke til kommentar

Enig at det lilla lyset gir klarest taster, men jeg bruker personlig blå ettersom det passer lyset fra kabinettet :)

 

EDIT: Ang lysene er greia nettopp det at det ikke blir kjedelig. Blir riktignok ingen wow opplevelse for alltid, men ettersom man kan dimme ned, endre farge osv, så blir man aldri helt lei :)

Endret av Earth657
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
En ting som jeg kom på som jeg ikke liker med tastaturet. Og det er at hvis man ikke bruker blå fargen normalt, så settes den til blått når man starter maskinen. Dermed må man bla seg til den fargen man liker å bruke. Ikke noe stort problem,  men men.

7644696[/snapback]

 

Enig i det ass! Kjederlig å trykke på den knappen hele tiden :p

Og den reseter seg 3 ganger ved oppstart. Så det er ikke noe vits å trykke på den før man kommer inn i Windows..

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
  • 2 uker senere...
hvordan er linux støtten?

7912186[/snapback]

 

Det kommer vel ann på hvordan den linux versjonen du bruker funker med tastatur. Det er jo ingen drivere til tastaturet, så det funker vel på standard måten. Har Linux problemer med dette så burte man vel holde seg til Windows :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...