Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, da var endelig brygg nr. 2 ferdig flasket! Driver et ølbryggingsprosjekt sammen med en kompis, og det er ale som er vår lidenskap nr. 1.. Om ca 3 uker kan ølet smakes på, men erfaring tilsier at flaskene bør stå urørt i noen måneder for at smaken skal få utvikle seg skikkelig. Med et godt utgangspunkt og vellykket brygg er det nok også en fordel å la det stå ennå lengre.

 

Anbefaler alle som er godt over gjennomsnittlig interessert i øl å prøve hjemmebrygging en gang. Det er selvfølgelig mange gode argumenter:

 

1. Du kan spare mye penger på å lage ditt eget øl, fremfor butikk/polkjøp.

2. Du lærer mer om ølets historie og kultur, ikke minst med tanke på produksjonsmåter og ulike typer øl/smaksnyanser osv.

3. (Henger sammen med forrige punkt) Du blir ytterligere forelsket og fascinert av drikken.

4. Det er selvfølgelig også veldig sosialt, hvis du finner andre likesinnede å slå deg sammen med. I tillegg kan du jo invitere alle vennene dine på ølsmaking/fest (hvis brygget blir vellykket, naturligvis)

 

Det finnes selvfølgelig ennå flere gode grunner, men vi stopper her.

Endret av dblthink
Lenke til kommentar
Smakte forresten Killkeny for litt siden. Syntes dette var et relativt tamt og kjedelig øl, skal jeg ha noe mørkt så går jeg for Newcastle brown ale.

 

Det er smart å si, spesielt siden Kilkenny er mer kompleks enn Newcastle. Jeg vedder på at du har fått Kennyen på feil temperatur, noe som dreper aromaen. ;)

 

Jeg er enig i at Newcastle ikke er en spesielt kompleks øl (selv om den er veldig god), men jeg blir alltid skuffet når jeg drikker Kilkenny. Ølet ser nydelig ut når det setter seg i glasset, og har et meget delikat skumlag. Men smaken? Skuffelse. Kanskje jeg også tempererer den feil? Hvor kald/varm skal Kenny være?

Lenke til kommentar
Smithwicks. Men siden den ikke selges i Norge går det i tuborg, heineken og Hansa (mest på grunn av prisen)

 

Smithwicks er verdens beste øl! (har vel nevnt det noen ganger tidligere i tråden, men alltid hyggelig at flere har skjønt det! Blir en Dublin-tur i løpet av høsten)

 

Vel, nå har Ultra og ICA Maxi tatt inn to varianter fra Fuller's (0,33 flaske), og det er ikke ille i det hele tatt. Likte best London Pride, men begge er gode. Den andre er så vidt jeg kan huske en IPA, som i og for seg går runder rundt det man får servert på mikrobryggerier i dette landet. Forøvrig ikke noe kvalitetsstempel, bare en betraktning.

 

Har forresten lyst til å komme med en del synspunkter når det gjelder mikrobryggerier og kvalitet på øl, men det kan vente...

Lenke til kommentar
Nå er jo ikke det så sensasjonelt, all den tid Tuborg er en pilsnertype, mens Newcastle Brown Ale er en ale. To helt forskjellige typer øl, uavhengig av merke.

 

Men jeg er forsåvidt enig, norsktappet Tuborg er et temmelig simpelt øl. Jeg har dog ikke smakt det på flere år, så ting kan ha endret seg.

 

Det har det ikke, det er som vitsen

Whats the similarity between a budweiser and having sex in a boat?

Its fucking close to water!

 

 

 

Synes ikke det smaker noe i det hele tatt..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...