Gå til innhold

*løst* får støt av å ta på ting som er i strøm


Anbefalte innlegg

får støt når pc-en min er i strøm.(stasjonær) er det ledningen som ikke er jordet? eller er det den boksen som jeg setter kontakten i? er på min bærbare pc nå for er dritt lei av å få støt. ringer til et elektriker firma senere men vil bare vite hva det er, om det er ledningen som ikke er jordet eller om det er boksen som kontakten går i,

 

kansje dette er feil postet men finner ikke noe bedre sted å skrive det da

Endret av Dilly Man
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

er ikke den bærbare jeg får støt av men den stasjonære. litt dårlig skrevet. hehe. men jeg får støt av lydkortet som er koblet til pc-en og skjermen og. vet ikke hva det kommer av. hmm vel det er støt trekker til meg hånden veldig fort og vil ikke ta på pc-en igjen.

 

når jeg plugger til usb foran av og til. da får jeg også stør. det er rimlig irriterendes syns jeg. har lednignene fra pc og pc skjermen i en sånn som du kan ha flere kontaktrer i men det er kun de som er i. så går den inn i sånn liten boks med to kontakter i.(dårlig forklaring vet men finer ikke noe bedre)

 

på den er det ikke sånn jern greie på sidene. vil det si at den ikke er jordet? men den lille "boksen" har heller ike det.

Endret av Dilly Man
Lenke til kommentar
stasjonære og det som er koblet il den. men hmm det som er greia det er at det vil være utrolig vankslig å fjerne teppet. og vil ha pc-en her. så hmm men kan jeg legge en plate under pc-en? vil det hjelpe? eller vil det allikevel gi statisk elektrisitet?

7323657[/snapback]

 

Det vil hjelpe hvis det har med statisk elektrisitet å gjøre. Noe jeg tviler på :)

Lenke til kommentar

Det kan være kabelen fra pc'en til stikkontakten eller andre steder der en av lederene i ledningen får kontakt med metallet i pc'en eller strømforsyningen. Så du får et differansepunkt fra kabinettet til jord på 115 V. Har du sjekket Om dere har jord i kontakten? Har dere jordfeilbrytere i skapet? Gammelt eller nytt anlegg? Elektrisk altså.

Lenke til kommentar

hmm nei jeg vet ihvertfall ikke. foreldrene mine er ute nå men får spørre når de er tilbake. men jeg hadde iukke dette problemet før da. da funket alt som det skal uten noe støt. jeg skal bytte kabel fra pc-en til strømmen og ta strøm fra et annet eted. så skal jeg se om jeg får noe støt da. og legger pc-en på bordet for sikkert hets skyld :p takker for svar

Lenke til kommentar

Trådstarter spesifiserer ikke om det er statisk støt han får eller om han faktisk får strøm gjennom seg (kroppen rister sålenge du holder i objektet). Statisk støt er igrunn ikke så ille og du kan få det selv om PC'en er aldri så mye jorda hvis du sitter på et teppe eller noe sånnt som lader deg opp. Teppet lader deg opp og når du tar på noe som er jordet, så lader det seg ut iform av et støt. Det er litt ekkelt, men ikke ille igrunn, bli mann og lev med det :).

 

Hvis du faktisk får strøm (kroppen eller kroppsdeler rister sålenge du holder på det som fører strøm), bør du få noen til å fikse det. Da er det snakk om jordfeil. Det kan være spenning på jordingsnettet eller noe som ikke er jordet som har blitt spenningsførende samtidig som du tar på jord (fex PC'en).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...