Gå til innhold

hjelp til oppgave om nettlesere!


Anbefalte innlegg

hei, har fått denne oppgaven: tenk deg at du jobber som IT-konsulent i en bedrift. Sammenlign opera, firefox og explorer og vurdere hvilket nettleser som egner seg best til å bruke. Hvilket nettleser setter minst pris på web-standards?

 

noen som kan hjelpe litt? har ikke peiling på dette!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

vet IE har litt problemer med å lese koder som er skrevet etter webstandaren og ikke så god støtte for CSS og føkker opp sider.

 

vist du søker vet jeg det finnes en Fireforx tregest, Ie middels Opera best tråd der det står om hastighetene på nettleserne. dette kan vel være viktig å ta med.

Lenke til kommentar

Opera har innebygget epost klient og har god støtte for CSS og XHTML. Den kommer også i nye versjoner hele tiden.

 

Firefox har masse addons, den er veldig customizable akuratt hvordaan brukeren vil ha nettleseren. Den har også god støtte for CSS og XHTML. Det er også et innebygd update program. Som gjør oppdateringer veldig enkelt.

 

Internet Explorer... har ingenting. Ingen addons, og lite peil på de nye standarene i CSS og XHTML. Men noen sider (gamle sider) virker bare i IE, så den er unværlig. feks windows update. :(

Lenke til kommentar

1. Opera møter flest css-standarder, viser innhold best ifølge standardene.

2. Firefox kommer på andreplass ifølge W3C-standarden.

3. IE ligger ganske langt bak foreløpig.

 

Det du må ta med i bedriftens tenkemåte er;

 

1) Hvilken nettleser har best kompatibilitet?

2) Hvilken nettleser viser innhold slik det er ment, fra utviklernes side, å vises?

3) Hvilken nettleser tilbyr det største tilbudet med tanke på sikkerhetsordninger.

 

Jeg skal ikke si svaret, hvis det er et klart svar, på hvilken nettleser som er best. Det er opp til enhver å dømme. Jeg har funnet ut at FireFox er den mest tungkjørte nettleseren av disse tre, mens IE7 og Opera er svært raske. Opera er et lite hode foran IE7.

 

Lykke til.

 

Edit:

Et lite tips; Ikke fremstill saken fra et synspunkt, slik som Stale2k, men belys den fra flere sider. Fortell om fordeler/ulemper med alle nettleserne.

Endret av Dell_9200
Lenke til kommentar

en fordel med IE i en bedrift er mangelen på konfigurasjonsmetoder for den enkelte bruker. IT-ansvarlig kan få ganske grei kontroll over IE, og dermed styre brukerne litt. Er også noen programmer som krever IE, men det blir kanskje ikke relevant for oppgaven, for som it-ansvarlig vet man om man har programmer som krever IE eller ikke ;) (kan kanskje være lurt å nevne)

 

hvilken som setter minst pris på webstandarder må jo være IE, som flere allerde har nevnt. Det tok også microsoft 6 år å utvikle en nyere versjon enn IE6. Og den nye versjonen slipper kun til de som sitter på XP eller nyere.. Er jo ikke alle bedrifter som tar seg bryet med å oppgradere til vista med det første, og sett at IE8 kun kan brukes på vista, er det kanskje greit å satse på Opera/Firefix som er gratis, fungerer på ulike windows-versjoner, og fungerer også under Linux!

Endret av qualbeen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...